Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Καρασαρλίδου για Τελωνείο: Οι άναρχες κραυγές ευνοούν μικροπολιτικές - Εμείς κάναμε όλα όσα έπρεπε.

Με το βαμβάκι σφάζει τον δήμαρχο Βέροιας και όλους όσοι εμπλέκονται ή ενεπλάκησαν σε διαδικασίες που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν ή επιχειρούν να προσποριστούν πολιτικά οφέλη σήμερα, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρ. Καρασαρλίδου λέγοντας ότι όλα όσα έπρεπε να κάνουν τόσο οι βουλευτές όσο και η Κυβέρνηση έγιναν έγκαιρα αλλά αμέλησαν οι τοπικοί παράγοντες και το Τελωνείο στην Κουλούρα παραμένει ακόμα επί ...χάρτου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της κ. Καρασαρλίδου:


Σχετικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" με τίτλο «Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ – ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ "ΝΑΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» και όσα ακούστηκαν στην συνεδρίαση του από 07-11-2018 Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, θέλω να παρατηρήσω – ενημερώσω τα εξής:

Ο Δήμος Βέροιας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας αιτήθηκαν να προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να καταφέρουμε να παραχωρηθεί χώρος από την Ανώνυμη Εταιρία «Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Οπωροκηπευτικών Νομού Ημαθίας Ανώνυμη Εταιρεία» στην Κουλούρα για την δημιουργία Τελωνείου με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Aκολούθησε μια σειρά συναντήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών και Εσωτερικών). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ανταποκρίθηκε πλήρως ικανοποιώντας το αίτημα του Δήμου Βέροιας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του επιχειρηματικού κόσμου του νομού διότι ήταν ένα αίτημα ετών και ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. 
Η από 19 Απριλίου 2018 τροπολογία που ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ σε συνεργασία με τους συναδέλφους βουλευτές Γεώργιο Ουρσουζίδη και Χρήστο Αντωνίου έγινε δεκτή, ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15/5/2018, άρθρο 146). Με βάση την εν λόγω τροπολογία παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος το ακίνητο της προαναφερόμενης Ανώνυμης εταιρίας στο δημόσιο.

Το αρμόδιο Υπουργείο με διαβεβαίωσε ότι αναμένονται κάποιες τυπικές διαδικαστικές πράξεις και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ στην ΚΟΥΛΟΥΡΑ είναι μια πραγματικότητα. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ανταποκρίθηκε πλήρως στο αίτημα, συνέβαλε καθοριστικά στο να μπορεί να γίνει πράξη το ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ, ένα έργο με αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο. Οι περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου  (παραχώρηση από την εν λόγω Α.Ε. του ακινήτου στο δημόσιο, χρηματοδότηση του έργου κ.λ.π.) δεν ανήκουν στην ευθύνη της κυβέρνησης. 
Οι «άναρχες» κραυγές που ακούγονται από διάφορες πλευρές σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν «μικροπολιτικά συμφέροντα», που μπορούν μονάχα να βλάψουν και όχι να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: