Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Καλοί οι "έξυπνοι" κάδοι Δήμαρχε αλλά ο δήμος δεν είναι καθαρός και αυτό μετράει

Είναι κοινός τόπος ότι όταν γίνεται ένα θετικό βήμα ή ενέργεια αυτή θα πρέπει να πιστώνεται στον εμπνευστή και στον πολιτικό εκείνο που υλοποιεί το έργο. Εν προκειμένω η τοποθέτηση "έξυπνων" κάδων απορριμμάτων, δηλαδή κάδων που με τη βοήθεια ενός φωτοβολταϊκού ανοίγει το καπάκι του με ένα πάτημα ενός πεντάλ και παράλληλα λειτουργεί ανεμιστήρας που.....
μπλοκάρει τις δυσάρεστες οσμές είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα βήμα, μικρό βήμα ασφαλώς, προς την καλυτέρευση του βιωτικού επιπέδου των κατοίκων του δήμου Αλεξάνδρειας.

Από την άλλη πλευρά όμως είναι προφανές και επίσης κοινός τόπος ότι στο σύνολο του δήμου το επίπεδο της καθαριότητας δεν είναι καθόλου καλό. Ο δήμος είναι βρώμικος και αυτό το ξέρουν όλοι. 
Συνεπώς, καλά είναι τα τεχνολογικά βήματα και ο εκσυγχρονισμός αλλά το βασικό στοιχείο που αξιολογεί ο πολίτης είναι η καθημερινότητά του και στη βάση αυτής θα κρίνει μπροστά στην κάλπη έναν έκαστο.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξάνδρειας για το εν λόγω θέμα είναι η εξής:

Τοποθετήθηκαν ήδη στην Αλεξάνδρεια τα δύο πρώτα συστήματα κάδων απορριμμάτων με αυτόματο άνοιγμα καπακιού, που τροφοδοτείται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ. Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου πιέζοντας ένα πεντάλ ή ένα κουμπί που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον κάδο. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται άτομα με αμαξίδια ΑμΕΑ και εξασφαλίζεται μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους. Ο κάθε κάδος διαθέτει σύστημα με ανεμιστήρα, κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι, για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών.

«Η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων με αυτόματο άνοιγμα καπακιού που τροφοδοτείται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ μπορεί να φαντάζει μια εξεζητημένη λύση. Θα γίνει όμως αντιληπτό, ότι τo συγκεκριμένο σύστημα συνεισφέρει στη διατήρηση κανόνων υγιεινής για τα άτομα που θα χρησιμοποιήσουν τους νέους κάδους, και θα εκτιμηθεί η δυνατότητα χρήσης τους από συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ?