Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Θεαματικό "άδειασμα" Γκυρίνη σε Βουλγαράκη!!! "Δεν έδωσα εγώ εντολή" Ψύχρα ανταρκτικής με έτερο σύμβουλο έκπληξη

Τότε που όλα ήταν καλά. Τώρα;
Τώρα ο απερχόμενος κάνει ότι δεν ξέρει
Η διοίκηση Γκυρίνη εδώ και πέντε χρόνια έχει υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο συναλλαγής με προμηθευτές και επαγγελματίες και αυτό είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλασσομένων με τον δήμο Αλεξάνδρειας δεν πληρώνεται με τον συνήθη τρόπο αλλά αναγκάζεται να καταφεύγει στη δικαιοσύνη, να κερδίζει την υπόθεση και στη συνέχεια να προχωράει σε νέα δικαστική διαδικασία με την..... οποία δεσμεύει χρήματα από τον λογαριασμό του δήμου και εξωφλείται επιβαρύνοντας το ταμείο με τους νόμιμους τόκους.
Βέβαια, εκτός αυτής της παραδοξότητας αυτή η πρακτική είναι εμφανώς παράτυπη για να μην πω παράνομη αφού με τον τρόπο αυτόν παρακάμτεται ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τα λέω όλα αυτά ως εισαγωγή για να αντιληφθείτε το σκηνικό που διαμορφώθηκε με πρωταγωνιστές τον απερχόμενο Δήμαρχο Γκυρίνη και τον τέως αντιδήμαρχο έργων Μπάμπη Βουλγαράκη

Η "ιστορία" έχει ως εξής. Επί θητείας Βουλγαράκη εμφανίστηκαν προβλήματα στα οχήματα καθαριότητας του δήμου και επειδή έπρεπε να επισκευαστούν δόθηκε η εντολή να πάνε σε συνεργείο συνεργαζόμενο με τον δήμο. Η διαδικασία δεν έγινε όπως ορίζει ο νόμος αλλά η λογική και η πρακτική που ακολουθούν όλοι οι ΟΤΑ όταν έχουν να κάνουν με έκτακτες ανάγκες.
Οι ιδιοκτήτες των συνεργείων έκοψαν τα τιμολόγια αλλά η υπηρεσία αρνήθηκε να πληρώσει και καλά έκανε. Εδώ δεν πληρώνει άλλα κι άλλα θα πλήρωνε αυτά;
Οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και ζητάνε τα λεφτά τους. Ο δήμαρχος, εδώ αρχίζει το "ωραίον" αρνήθηκε ότι είχε δώσει εντολή ο ίδιος να επισκευαστούν τα οχήματα και "έδειξε" τον αντιδήμαρχό του τότε τον Βουλγαράκη στον οποίο είχε μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες της καθαριότητας.
Ο Βουλγαράκης επειδή δεν είναι ούτε αγαθός ούτε αφελής μόλις διαπίστωσε το στήσιμο που πάει να του γίνει άρχισε να ψάχνεται και έμαθε ότι πιθανόν αυτή η υπόθεση να οδηγήσει σε καταλογισμό στο μέλλον και τον έζωσαν τα φίδια. Παράλληλα δε εύλογα αναρωτιέται "για ποιον φτιάχτηκαν τα αυτοκίνητα; για μένα; για να μαζέψουν τα σκουπίδια δε φτιάχτηκαν;".
Είναι προφανές ότι ο Γκυρίνης επαναλαμβάνει τον εαυτό του για ακόμα μια φορά. "Αδειάζει" συνεργάτη του όπως το έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Φυλάει τα νώτα του και ρίχνει στην αρένα έναν σύμβουλο που προφανώς δεν νιώθει ευχάριστα αλλά όπως έμαθα πνέει μένεα εναντίον του.

Ωστόσο, τα κατορθώματα του απερχόμενου δημάρχο δεν τελειώνουν εδώ. Κατάφερε, περί κατορθώματος πρόκειται, να ψυχραθεί με έναν εκ των πλέον πιστών του συνεργατών του. Κατάφερε να δυσαρεστήσει έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πιστούς και φανατικούς υποστηρικτές του στην αποψιλωμένη δημοτική ομάδα.
Ποιος είναι; Στο επόμενο ρεπορτάζ θα μάθεται....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπαθε τίποτα ο Παναγιώτης και κάθε μέρα και μια παπαριά; Στο τέλος θα μείνει μόνος του δεν το καταλαβαινει;

Ανώνυμος είπε...

Τα καλάμια στην περιοχή μας είναι αυτοφυή. Ο Γκυρίνης όμως δεν καβάλησε καλάμι αλλά ολόκληρο μπαμπού!! Εδώ άδειασε όλους τους πολίτες θα σκεφτότανε τον Βουλγαράκη? Όμως το πρόβλημα με τις κατασχέσεις στο Δήμο μας εξελίχθηκε σε βιομηχανία, και ξέρετε γιατί? Για να αποφεύγει τον έλεγχο από το ελεγκτικό Συμβούλιο. Και επειδή είναι βαθιά νυχτωμένος και ξερόλας, όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του. Ο καιρός γάρ εγκύς.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΑΝ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΘΕΣΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΠΟΣΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.