Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Χρ. Αντωνίου: Μακριά από τα σχολεία το εθνικιστικό μίσος

Αυτές τις μέρες ο φασισμός επιτίθεται και σε σχολεία της Ημαθίας,διοχετεύοντας το εθνικιστικό του δηλητήριο στους μαθητές και στοχοποιώντας καθηγητές με αφορμή τη στάση τους απέναντι στα υποκινούμενα από ακροδεξιούς κύκλους συλλαλητήρια και καταλήψεις σχολείων.
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος στις 25.11.18, στοχοποίησε ανοιχτά μέσω twitter καθηγητή του....
4ου Λυκείου Βέροιας, ανεβάζοντας τη....
φωτογραφία και το όνομά του λέγοντας πως «αυτός απειλεί τα παιδιά που κάνουν κατάληψη». Σε άλλη ανάρτηση της ίδιας μέρας παραπέμπει σε δημοσίευμα ακροδεξιού μπλογκ, το οποίο αναφέρει ονόματα και άλλων καθηγητών του Λυκείου, έχοντας αλλοιώσει και παραποιήσει τα λεγόμενά τους μέσα στις σχολικές αίθουσες.
Ξεχνάει φαίνεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ότι το αθώο αίμα που έχυσε ο ελληνικός λαός από τον ναζισμό και τον φασισμό  είναι πάρα πολύ για να μπορέσει να λησμονηθεί (Χορτιάτης,Καλάβρυτα,Δίστομο,Πύργοι Εορδαίας,Μεσόβουνο κ.λ.π.). 
Απέναντι στην πατριδοκαπηλία και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας από τους χρυσαυγίτες και άλλους ιδεολογικούς συνοδοιπόρους τους, οι δημοκρατικές αντιφασιστικές δυνάμεις  οφείλουν να ενώσουν  τις δυνάμεις τους. Να μην επιτρέψουν  την ακροδεξιά διείσδυση στα σχολεία, να καταδικάσουν απερίφραστα και να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές. Γιατί το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο του ελεύθερου στοχασμού, της κριτικής σκέψης και της προάσπισης των δημοκρατικών αξιών.

Χρήστος Αντωνίου
Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακρυά απο εμάς που σε στηρίξαμε με την ψήφο μας. Μακρυά απο εμάς ειδικά εσυ αντωνίου που δεν θα ψήφιζες μνημόνια και θα έδιωχνες την μέρκελ. Τον παπά αλλού να τον πουλάς. Ασε που με τους παπάδες τα έχεις πλακάκια. Δεν γίνεται ρε να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ξύπνησαν τα ζώα ρε.