Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Τα βρόντηξε ο αξιολογημένος Λιολιόπουλος και λαλίστατος τώρα, ρίχνει ...μπινελίκια στη ΝΔ!!! Έκπληξη; Μπα, αναμενόμενο


-Σε τι αναφέρεται και κάνει λόγο για "καραγκιοζιλίκια";


H αρχική απόφαση, τόσο η προσωπική του όσο και η τελική επιλογή του από την ειδική ομάδα αξιολόγησης πολιτικών στελεχών της ΝΔ είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, συζητήσεις και εν πολλοίς και κριτικές μεταξύ των οποίων και εγώ που έγραψα σκληρά και υπερβολικά πράγματα ενίοτε εναντίον του. 



Η πρόσφατη απόφασή του να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ και ούτε λίγο ούτε πολύ να τα.....
βροντήξει κάτω "σαλταρισμένος" από τα "καραγκιοζιλίκια" (δική του έκφραση) της ηγεσίας του κόμματος για το θέμα της Μακεδονίας δεν απασχολεί κανέναν, δεν συγκινεί κανέναν, δεν συζητιέται πουθενά. Για ευνόητους λόγους όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Ο λόγος, όπως καταλάβατε, για τον Νίκο Λιολιόπουλο που πριν από καιρό είχε γίνει το πρόσωπο των εβδομάδων, είχε παρουσιαστεί σε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια και εφημερίδες ως αγρότης του κόσμου που επελέγη από την επιτροπή αξιολόγησης της ΝΔ και αποτελούσε το χειροπιαστό παράδειγμα του Κυριάκου εν όψη της ανάληψης της πρωθυπουργίας, ενός νέου μοντέλου στελεχών, ριζοσπαστικοποιημένα, με καινοτόμες απόψεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι στους εθνικισμούς κλπ και μετά από λίγους μήνες κατέληξε το εγχείρημα σε παταγώδη αποτυχία εν τοις πράγμασι.

Γιατί άραγε ο Λιολιόπουλος τα βρόντηξε και ουσιαστικά αποχώρησε από τη ΝΔ και προσωρινά παραμένει υποστηρικτής του Κυριάκου, ενός Κυριάκου που ως γνωστόν έχει ποδηγετηθεί από την ακροδεξιά πτέρυγα και σε καμιά των περιπτώσεων δε θυμίζει εκείνον τον πολιτικό που ομιλούσε για μεταρρυθμίσεις κλπ;  Είναι προφανές ότι ακόμα και για τον απρόβλεπτο Λιολιόπουλο, ακόμα και για έναν που έχει περάσει από καμιά δεκαριά κόμματα και σχηματισμούς, είναι βαρύ να ρίξει ανάθεμα σε έναν Κυριάκο Μητσοτάκη που στήριξε, που πόνταρε πάνω του όλες του τις πολιτικές μάρκες και τελικά βλέπει να μένει ταπί και ...καθόλου ψύχραιμος.

Ο Λιολιόπουλος λοιπόν απασφάλισε, αποχώρησε, νιώθει ελεύθερος να γράφει ό,τι θέλει και να ασκεί κριτική σε όποιον θέλει πλην όμως τέτοιες συμπεριφορές η ΝΔ δε σηκώνει και αυτό το ήξερε αλλά μπήκε συνειδητά στο λάκκο με τα υψωμένα δάχτυλα και .... τώρα γεια σας.

Υποστήριζα όταν αξιολογήθηκε ότι η αξιολόγηση όχι μόνο ήταν λάθος αλλά οι αξιολογητές έπρεπε να υποστούν αξιολόγηση διότι έκαναν εξ ολοκλήρου λάθος επιλογή. Διότι, ναι μεν ψάχνουν για στελέχη στη ΝΔ που θα στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό αλλά βρε διάολε, με την πρώτη αντιλαμβάνεσαι ότι ο Λιολιόπουλος δεν εμπίπτει στον κλασσικό ορισμό του πολιτικού στελέχους. Οι αξιολογητές δεν το αντιλήφθηκαν και απέτυχαν. Είναι πολύ απλό.
Είναι γνωστό ότι ο Λιολιόπουλος ουδέποτε έγινε αποδεκτός τόσο από το στελεχικό δυναμικό της ΝΔ στην Ημαθία όσο και από τους δεξιούς που συγκροτούν την εκλογική βάση του κόμματος. Ο ίδιος, δεν είχε την στοιχειώδη ευελιξία να λειτουργήσει με τους κλασσικούς κανόνες ώστε να παίξει με τους όρους που ισχύουν και αμέσως κατάντησε ο πολιτικός παρίας της ΝΔ στην Ημαθία.

Τέλος, θέλω να κλείσω αυτό το σημείωμα με την εξής παρατήρηση. Θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια αυτό το στέλεχος της Ημαθίας που εγγυήθηκε για την περίπτωση Λιολιόπουλου στα κεντρικά, στην Αθήνα. Δεν είχα αναφερθεί στην περίπτωση αυτή διότι δεν είχε έρθει η κατάλληλη συγκυρία. Τώρα όμως που έχουμε ένα γεγονός αναφέρομαι σε κείνο το στέλεχος που εγγυήθηκε προσωπικά ώστε να "περπατήσει" η αξιολόγηση, όπως και έγινε, διότι πίστεψε ότι θα κέρδιζε πολιτικά από μια τέτοια εξέλιξη.
Που να ήξερε όμως ότι με τον Λιολιόπουλο δεν παίζεις ούτε ποντάρεις τα φράγκα σου γιατί είναι απρόβλεπτος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΕΜΜΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΗ; ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ; ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ.