Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Στους βουλευτές Ημαθίας αντιπροσωπεία εργαζομένων στους Δήμους της Ημαθίας

Αντιπροσωπία του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους της Ημαθίας, αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ., εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και.....
τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ κ. Στέργιο Διαμάντη επισκέφτηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου τους βουλευτές Αντωνίου Χρήστο, Καρασαρλίδου Φρόσω και Ουρσουζίδη Γεώργιο (ΣΥΡΙΖΑ) και Βεσυρόπουλο Απόστολο (ΝΔ) με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν τόσο στις οικογένειες όσο και στους εργαζόμενους, με την νέα Νομοθετική Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση καθώς και την ήδη ισχύουσα διάταξη για τις κτηριακές προδιαγραφές των βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζήτησαν την προώθηση στην Κυβέρνηση των αιτημάτων του Συλλόγου καθώς αυτά είναι στο γενικό πλαίσιο των Προτάσεων της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων των Δήμων (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και τα οποία είναι:

Να παραμείνει ως έχει το δικαίωμα επιλογής των γονέων για την φοίτηση των παιδιών τους στο Νηπιαγωγείο ή στο Παιδικό Σταθμό.
Να υπάρξει μεταβατική περίοδος τουλάχιστον τριών ετών προτού εφαρμοστεί το Π.Δ. για τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών σταθμών.
Να υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση των υφισταμένων δομών ώστε αυτές να δύναται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα τόσο από την πολιτεία όσο και από τους Δήμους
Να δοθεί βάρος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να ενισχυθούν και δημιουργηθούν νέες βρεφονηπιακές δομές
Μόνιμη και σταθερή απασχόληση για όλους στους εργαζομένους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: