Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ποιον εξυπηρετεί η συνέχιση της κόντρας Ισ. Χαλκίδη- Μ. Κυτούδη και Γ. Κιρκιλιανίδη; Έλα μου ντε...

Ισ. Χαλκίδης
Γ. Κιρκιλιανίδης
Με αφορμή την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ στην σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναβίωσε μια κόντρα την οποία έχουμε συνηθίσει εδώ και καιρό και με τους πρωταγωνιστές να «κονταροχτυπιούνται» με την.....
ίδια ένταση όπως και όταν αυτή άρχισε.
Ο λόγος για τον Μόσχο Κυτούδη και τον Ισαάκ Χαλκίδη που πριν λίγες ώρες έδωσαν νέα παράσταση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όταν ο πρώτος ζήτησε και πήρε το λόγο και ρώτησε το εξής απλό: Εγώ παραιτήθηκα πριν από τέσσερις μήνες. Χαίρομαι που έστω και μετά από τέσσερις μήνες καταλάβατε ότι έχουμε ανάγκες στον τομέα αυτόν, να βοηθήσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Χαίρομαι που έστω και τώρα το καταλάβατε.
Είχα κατηγορηθεί από τον Ισαάκ Χαλκίδη για την παράτυπη διαχείριση των οικονομικών όπως είχε πει, ότι δεν είχα εμπιστοσύνη στους διευθυντές και διάφορα άλλα. Πέρασαν τέσσερις μήνες από την παραίτησή μου και ρωτώ τον κ. Χαλκίδη: άλλαξε κάτι στην διαχείριση από την ημέρα της παραίτησής μου ή παραμένει η ίδια κατάσταση;
Πήρε το λόγο ο Ισαάκ Χαλκίδης και είπε ότι η διαχείριση Κυτούδη άφησε «τρύπα» ύψους 150 χιλιάδων ευρώ και ότι οι προμηθευτές συνεχώς οχλούν την υπηρεσία και έτσι βρέθηκε αυτός ο τρόπος, της έκτακτης επιχορήγησης δηλαδή, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις. Επίσης ο αντιδήμαρχος Χαλκίδης είπε ότι δημοσιεύτηκε ΦΕΚ με το οποίο περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των Σχολικών επιτροπών και τα ποσά που πρέπει να έχουν οι διευθυντές των σχολείων κλπ

Αμέσως ζητάει το λόγο ο Μόσχος Κυτούδης και λέει ψεύτη τον Χαλκίδη: Λυπάμαι κ. Χαλκίδη που ψεύδεστε. Όταν έφυγα εγώ άφησα μόνο 9 χιλιάδες ευρώ οφειλές σε τηλέφωνα. Ξοδεύτηκαν πέρσι εξ αιτίας του έντονου κρύου σε πετρέλαια γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ. Ζητώ την μαρτυρία του Κιρκιλιανίδη και του Ράπτη που είναι μέλη της σχολικής επιτροπής να το επιβεβαιώσουν.
Προηγουμένως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημ. Ράπτης σχολιάζει ότι αυτό το νούμερο στο οποίο αναφέρεται ο αντιδήμαρχος Χαλκίδης δεν είναι πραγματικό υπό την έννοια ότι δεν προήλθε από την διαχείριση Κυτούδη αλλά από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα της περσινής χρονιάς.

Απαντώντας ο Χαλκίδης στα όσα είπε ο Κυτούδης δεσμεύεται ότι «άμα ο Κυτούδης παρέδωσε οφειλή 9 χιλιάδων ευρώ εγώ αύριο το πρωί υποβάλλω την παραίτησή μου.

Μ. Κυτούδης
Και ο Κυτούδης σηκώνει το γάντι και λέει: Αύριο το πρωί στις 9 στο δημαρχείο στην υπηρεσία να δούμε το τι παρέδωσα. Και απευθυνόμενος στον Δ. Ράπτη του ζητάει να πάρει θέση. Αυτός το αποφεύγει με παρότρυνση του δημάρχου και εδώ κάνει παρέμβαση ο Κιρκιλιανίδης που είναι και αυτός μέλος της σχολικής επιτροπής και επιβεβαιώνει τον Κυτούδη λέγοντας ότι δεν είναι χρέη του Κυτούδη αλλά της σχολικής επιτροπής και ότι όταν παραιτήθηκε ο Κυτούδης ήδη είχε έρθει η κατανομή και συνεπώς είναι αδύνατον να υπάρχει αυτό το ποσό που ισχυρίστηκε ο Χαλκίδης.

Ποιο το συμπέρασμα; Ότι τα νούμερα διαβάζονται κατά το δοκούν και κατά πως βολεύει τις προσωπικές μας πολιτικές, τις επιδιώξεις και τις εμμονές. Ο Χαλκίδης λέει ότι ο Κυτούδης άφησε οφειλές ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, ο Κυτούδης απαντάει ότι άφησε οφειλή μόλις 9 χιλιάδων ευρώ στον ΟΤΕ και ο Κιρκιλιανίδης συνηγορεί ότι είχε εγκριθεί η κατανομή για την πρωτοβάθμια οπότε είναι αδύνατον να υπάρχει αυτό το ποσό που λέει ο Χαλκίδης.

Γιατί όμως ο Χαλκίδης επιμένει να συντηρεί μια κόντρα που δεν έχει πλέον καμιά ουσία; Γιατί επιμένει να συντηρεί την αντιπαράθεση με τον Κυτούδη και τον Κιρκιλιανίδη που γνωρίζουν αφενός το θέμα αυτό και αφετέρου ο δεύτερος ειδικά είναι ίσως ο πιο συνεπής δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης του Γκυρίνη, με κατάρτιση και υπερψήφιση όλων των θεμάτων; Γιατί επιμένει να τηρεί μια στάση ο Χαλκίδης που ουσιαστικά το μόνο που κατορθώνει είναι να συντηρεί την «παγωμάρα» και το κρύο κλίμα μεταξύ Κιρκιλιανίδη και Γκυρίνη; Γιατί συνεχίζει να είναι τόσο επιθετικός έναντι του Κιρκιλιανίδη με τον οποίο προ λίγων εβδομάδων είχαν "θερμό" επεισόδιο μέσα στο δημαρχείο;
Τι ακριβώς γίνεται; Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται; Ποιον άραγε βολεύει αυτή η κόντρα; Πάντως τον Γκυρίνη δεν τον βολεύει, αυτό είναι προφανές.


Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο ίδιος ο Γκυρίνης δεν παρεμβαίνει και δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Διότι, όπως επισημάνθηκε και πιο πάνω ο Κιρκιλιανίδης είναι ο πιο συνεπής δημοτικός σύμβουλος που ποτέ δεν εξέθεσε την παράταξη είτε με έργα είτε με λόγια σε αντίθεση με τον Ισαάκ Χαλκίδη που όλοι θυμόμαστε το τι είχε πει και είχε γράψει λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014 και είχε αποχωρήσει παραιτούμενος.
Συνεπώς, η συνέχιση της κόντρας δεν είναι άνευ ουσία ούτε μια αθώα και άδολη κατάσταση. Η κόντρα αυτή και όποια άλλη γίνεται από τον αντιδήμαρχο Χαλκίδη παράγει πολιτικά αποτελέσματα που όμως δεν τα χρεώνεται ο ίδιος που όπως έχει δηλώσει δεν θα ασχοληθεί ξανά με τα κοινά αλλά ο δήμαρχος κατ΄ αρχήν και κατά δεύτερο λόγο οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξης που επιθυμούν να συνεχίσου και είναι δυσαρεστημένοι με τα όσα γίνονται εν αγνοία τους και χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.ΜΕ ΛΕΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΚΥΡΙΝΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ.Ο ΙΣΑΑΚ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΗ Η ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ.ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΙΣΑΑΚ ΜΠΑΣΔΕΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ.ΧΑΡΗ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ......

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΠΟΛΥ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗ ΠΑΙΖΕΙΣ.ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΝ ΕΤΑΙΡΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ.ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΛΚΙΔΗΣ VS ΓΚΥΡΙΝΗ = 1 / 12 ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ?ΣΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά δουλεύει το σχέδιο διαλύσεως τις δημοτικής ομάδος ο Ισαάκ νομίζει ότι είναι κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ.Ο ΙΣΑΑΚ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΡΚΕΤΟΙ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝΕ,ΜΕΤΑ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΤΑ ΧΡΕΩΣΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΙΣΑΑΚ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Ο ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΑΑΚ ΧΑΛΚΙΔΗΣ.Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΙΣΑΑΚ .Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ??ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ??ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΗ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή για το Δήμο μας η παρουσία του Ισαάκ Χαλκίδη. Τι μπορεί να περιμένει ο Δήμαρχος από αυτόν? Ο αδελφός του θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος θα στηρίξει τον νυν Δήμαρχο? Ξέρεται μιλάμε για την Μελίκη. Τίποτε άλλο.