Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Κακόγουστο αστείο και μόνο ότι κάποιοι συζητάνε να κλείσουν και αύριο τα σχολεία στην Αλεξάνδρεια....

Όσοι κυκλοφόρησαν σήμερα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας αλλά και ευρύτερα θα διαπίστωσαν ότι η κυκλοφορία γινότανε χωρίς κανένα πρόβλημα και σε.... καμιά περίπτωση το χιόνι δεν ήταν τέτοιο που να μην επιτρέπει την ομαλή και ασφαλή διέλευση και πρόσβαση των πεζών. Ως εκ τούτου η απόφαση του δημάρχου που ελήφθη το πρωί της Δευτέρας για κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων έμοιαζε περισσότερο με ένα "ρουσφέτι" στους μαθητές που το καταχάρηκαν να μην πάνε σχολείο αλλά να κοιμηθούν σε πρώτη φάση και μετά να πάνε για καφέ κλπ και λιγότερο με ένα αντικειμενικό μέτρο που προστάτεψε τον μαθητικό πληθυσμό.
Ωστόσο, επειδή τέτοιες πρακτικές συνηθίζονται και στην τελική ουδείς έπαθε τίποτα το ξεπερνάς με ένα χαμόγελο λες και δεν υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθείς ή να ασκήσεις κριτική σε ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Όταν όμως βλέπεις δημοσιεύματα που φιλοξενούν δηλώσεις είτε του δημάρχου Π. Γκυρίνη είτε του αντιδημάρχου Παιδείας Ισ. Χαλκίδη που λένε ότι για αύριο Τρίτη θα εξεταστεί το πρωί σε ποια κατάσταση είναι τα σχολεία και θα ληφθεί απόφαση είναι προφανές ότι είτε γίνεται ένα φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι που το έχουν ανάγκη πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης και πρέπει να αναρωτηθούν γιατί υπάρχει αυτή η ανάγκη είτε πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο που αν μη τι άλλο είναι ...πολύ μα πάρα πολύ έξω από τη λογική και τα γεγονότα.
Βλέπω δηλώσεις του Ισ. Χαλκίδη που ως αντιδήμαρχος Παιδείας κρίνεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως ειδήμονας να αποφασίσει αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι. Πως έχει γνώση για την κατάσταση ο αντιδήμαρχος; Αυτός αποφασίζει αν θα ανοίξουν ή αν θα παραμείνουν κλειστά; 
Είναι προφανές ότι την απόφαση λαμβάνει ο δήμαρχος και αυτό έγινε και τη Δευτέρα όπου είδαμε ακόμα ένα κομψό "άδειασμα" του αντιδημάρχου δεδομένου ότι αυτός από το βράδυ έλεγε ότι θα είναι ανοιχτά τα σχολεία και το πρωί ο Γκυρίνης τα έκλεισε. 

Γίνεται λόγος για τα νερά στις αυλές, αφού το χιόνι έλιωσε, που πιθανόν με την πρωινή παγωνιά παγώσουν και θα είναι μια επικίνδυνη κατάσταση. Λες και τα παιδιά, οι μαθητές θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, δε θα βγουν στα πεζοδρόμια της πόλης όπου κι εκεί μπορεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις και πιθανά κάνουν και καμιά τσουλήθρα. 

Τέλος αλλά όχι τελευταίο. Όταν ένα έκτακτο μέτρο λαμβάνεται ή χρησιμοποιείται χωρίς φειδώ τότε ευτελίζεται το μέτρο και απαξιώνεται τόσο το μέτρο όσο και αυτός που το παίρνει. Ας το έχουν υπόψη τους αυτοί που σήμερα διοικούν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.Η ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ.ΠΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΥΡΙΝΗ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ?ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΕΝΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ.