Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κομψό άδειασμα Γκυρίνη σε Ισ. Χαλκίδη - Ανοιχτές οι σχολικές αυλές εκτός αν τις κλείσει το Σχ. Συμβούλιο - Θα αναλάβουν τέτοια ευθύνη;

Ισ. Χαλκίδης
Π. Γκυρίνης
Συζητήθηκε χτες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας το θέμα των σχολικών αυλών και το αν θα πρέπει να παραμένουν κλειστές μετά το πέρας των μαθημάτων ή όχι. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ισαάκ Χαλκίδης λειτουργώντας ως ιμάντας των θέσεων του κλάδου των δασκάλων και ιδιαίτερα των διευθυντών των δημοτικών σχολείων (από κει ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία) "κατέβασε" μια.....
πρόταση στο σώμα εισηγούμενος να κλείσουν οι αυλές. Όλες οι αυλές σε όλην την επικράτεια του δήμου.

Εκτός του ότι είναι ανέφικτο να γίνει κάτι τέτοιο το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να απεκδυθούν από κάθε ευθύνη οι διευθυντές σε πιθανό ατύχημα που ίσως συμβεί εκτός ωραρίου.
Με την ίδια λογική θα πρέπει να κλείσουν οι παιδικές χαρές που σήμερα είναι χωρίς πιστοποίηση και όμως φιλοξενούν παιδιά, να κλείσουν οι αλάνες που είναι δημοτική περιουσία αλλά την ευθύνη έχει ο δήμος, να κλείσουν τα πεζοδρόμια και να απαγορευτεί η κυκλοφορία διότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί ατύχημα και άλλες τέτοιες ανοησίες....

Ο Χαλκίδης εισηγήθηκε την πρότασή του λέγοντας ότι το 99% των σχολικών συμβουλίων των σχολείων συμφώνησαν ομόφωνα να κλείνουν οι αυλές. Στα σχολικά συμβούλια συμμετέχουν ο διευθυντής του σχολείου, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και πιθανά εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας. Είναι προφανές ότι όλοι οι υπόλοιποι συμφώνησαν με τον διευθυντή. Ποιος θέλει να μην τα έχει καλά μαζί του; 
Ο Δ. Διαμαντόπουλος με τον
αντιδήμαρχο Χαλκίδη
Έχοντας αυτές τις αποφάσεις ο Χαλκίδης εισηγήθηκε κι αυτός την θέση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Διον. Διαμαντόπουλου που ήδη έχει στείλει εγκύκλιο στα σχολεία δίνοντας εντολή στους διευθυντές να κλείνουν τις αυλές.
Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση τετελεσμένη και γι αυτό βλέπουμε σε άλλα σχολεία να είναι κλειστές οι πόρτες και σε άλλα ανοιχτές αλλά σε όλες τις αυλές της Αλεξάνδρειας να παίζουν παιδιά που πηδάνε τα κάγκελα για να μπουν. Το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί ατύχημα στην προσπάθεια παιδιού να μπει στην αυλή και του καρφωθεί κάποιο σίδερο στο κορμάκι του δεν απασχολεί τους διευθυντές και τον αντιδήμαρχο ουδόλως. Δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη. Εκεί καταλήξαμε...

Εισηγείται ο Χαλκίδης το άμεσο κλείσιμο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Διαφωνεί η αντιπολίτευση και δια των Δημητριάδη και Αλευρά υποστηρίζουν το αυτονόητο: οι αυλές ανοιχτές να παίζουν τα παιδιά.
Μαζί τους συντάσσεται ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης, ο Μ. Κυτούδης και ο Γ. Κιρκιλιανίδης.

Στο σημείο αυτό αναλαμβάνει δράση ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης που επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο. Συμφωνεί για ανοιχτές αυλές με προϋποθέσεις. Και οι προϋποθέσεις που θέτει είναι υπάρχει θετική απόφαση του διευθυντή του σχολείου, του συλλόγου γονέων και της κοινότητας κατά τόπους. Μ΄ άλλα λόγια επαναφέρει την πρόταση Χαλκίδη την οποία επί της ουσίας επανέλαβε πλην όμως για να εφαρμοστεί θα πρέπει να γίνει νέος γύρος γραφειοκρατίας, να ληφθούν εκ νέου αποφάσεις και όχι εισηγήσεις, να γίνει πρακτικό, να αναληφθεί ευθύνη δηλαδή.
Ακόμα πιο λιανά να το πω. Πέταξε το μπαλάκι στους διευθυντές και στους γονείς τους οποίους κατέστησε υπεύθυνους να αποφασίσουν και στο τέλος να λογοδοτήσουν στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην Αλεξάνδρεια για τις αποφάσεις τους. 

Είναι έτοιμοι οι δάσκαλοι και όσοι γονείς είναι στους συλλόγους καθώς και οι κοινότητες να κλείσουν τις αυλές και να δεχτούν πίεση ή κριτική για την απόφασή τους; Εδώ είναι το ερώτημα και θα δούμε με ποιον τρόπο θα το διαχειριστεί ένας έκαστος.
Βέβαια, υπάρχει και η εγκύκλιος του Διαμαντόπουλου που καλύπτει τους διευθυντές αλλά ως γνωστόν τα σχολεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός Διαμαντόπουλου και κανενός διευθυντή, είναι ιδιοκτησία του δήμου Αλεξάνδρειας ο οποίος μέσω του δημοτικού του συμβουλίου πήρε μια απόφαση που πρέπει να εφαρμοστεί. 
Με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί; Θα διευκρινιστεί αρμοδίως φαντάζομαι ο τρόπος που θα λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις. Θα δούμε αν η απόφαση του συμβουλίου εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση διότι προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα εγκριθεί διότι δεν είναι δυνατόν για θέματα ευθύνης του δήμου να αποφασίζουν άλλοι.
Εν πάση περιπτώσει, μετά την χτεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και όσο θα αναμένουμε την νομιμοποίησή της είναι προφανές ότι αναστέλλεται η εγκύκλιος Διαμαντόπουλου και άμεσα, σήμερα κιόλας θα πρέπει οι αυλές να είναι ανοιχτές.
Θα το διαπιστώσουμε με ρεπορτάζ που θα κάνουμε.

Κομψό "άδειασμα" Ισαάκ από τον Δήμαρχο Γκυρίνη

Τέλος να κλείσω το σημείωμα αυτό με μια πολιτική παρατήρηση. Είναι η τέταρτη ίσως φορά που ο δήμαρχος "αδειάζει" τον συνεργάτη του αντιδήμαρχο Ισ. Χαλκίδη ανατρέποντας τις εισηγήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ των δυο και κάτι δεν πάει καλά στη συνεργασία τους. Εκτός κι αν δεν υπάρχει συνεργασία οπότε εδώ αλλάζει η κατάσταση.
Το χτεσινό "άδειασμα" μπορεί να έγινε με κομψό τρόπο αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που έφερε τον Ισ. Χαλκίδη στην απελπιστική θέση να είναι μόνος και έρημος στην τελική ψηφοφορία να στηρίζει τη θέση του με εμμονή. Οι υπόλοιποι ψήφισαν την πρόταση του δημάρχου. Την ψήφισε και η παράταξη Δημητριάδη ενώ η πρόταση Αλευρά για ανοιχτές αυλές άνευ όρων (αυτή έπρεπε να είναι η απόφαση) πήρε και την θετική ψήφο του Κιρκιλιανίδη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΧΑΡΗ ΦΟΒΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΑ 70 ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΑΛΑΚΙΤΙΔΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΓΚΥΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ.ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΟΤΑΝ ΡΘΟΥΝΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΤΗΣ ΑΥΛΕΣ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.Η ΑΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ. ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο στεγνός γραφειοκράτης, ευθυνόφοβος, επιπόλαιος , και εγωιστής από τον Ισαάκ δεν θα ξανά γεννηθεί. Αυτός που θέλει να τηρεί τους νόμους στην περίπτωση συγγενικού του προσώπου που μονιμοποιήθηκε στην ΔΕΥΑ Μελίκης τήρησε τους νόμους? Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ήτανε τότε τι έκανε αυτός που θέλει να κρατά τους νόμους και τους τύπους?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ?ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ.Ο ΙΣΑΑΚ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕΛΙΚΗ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ ΝΙΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ας μας πει ο αδελφος του ο μιχαλης πιο συγγενικο προσωπο λες και δεν γνωριζε αυτος τιποτα? Ο καθε νομος ισχυει αλλα οχι για τους χαλκιδη.Αλεξανδρεια προσεχε θα καεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο χαλκίδης μάλλον έχει κατάλοιπα της χούντας πιθανόν. Στην τελική εμφανίζεται πλέον ως ο καταλληλότερος για να μην ψηφίσει κανείς τον αδερφό του. Συνέχισε πιο δυναμικά. Ούτως ή άλλωστε ακόμη και στον τόπο σας λίγοι σας κάνουν κέφι. Και ο γκυρίνης πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που τον ξαναέβαλε στην δημαρχία. Είναι η παροιμία που λέει τα γκαβά πουλιά τα κάνει ο Θεός φωλιά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9: 36 Μάλλον δεν παρακολουθείς τα δρώμενα με τα δημοτικά πράγματα. Ο Μιχάλης Χαλκίδης στην ανακοίνωση τις υποψηφιότητας του είπε επί λέξει. " Με τον Ισαάκ είμαστε αδέρφια αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Όμως στο ψηφοδέλτιο που θα σχηματίσω ο αδελφός δεν θα είναι δεν τον θέλω ″ Κάτι θα ξέρει για να το πει, κάτι καταλαβαίνει. Εκείνος που δεν κατάλαβε τίποτα είναι ο Γκυρίνης.