Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Όσο δε "μιλάει" ο Δημητριάδης τόσο ανησυχούν Γκυρίνης και Χαλκίδης- Τι θα κάνει;

To γεγονός ότι διαθέτει εμπειρία, εξυπνάδα και πονηριά μαζί δεν αμφισβητείται από κανέναν. Μετά από μια δεκαπενταετία δήμαρχος σε Πλατύ και Αλεξάνδρεια και.... μια τριετία στα έδρανα της αντιπολίτευσης είναι προφανές ότι έχει συσσωρεύσει ένα κεφάλαιο γνώσης, εμπειρίας και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων που ελάχιστοι διαθέτουν στην περιοχή. Ο Φώτης Δημητριάδης ούτε "άγιος" είναι ούτε "αλάνθαστος". Έχει κάνει πολλά λάθη εξ αιτίας του μονήρη χαρακτήρα του, να δουλεύει δηλαδή κατά μόνας χωρίς να έχει εμπιστοσύνη ούτε στο είδωλό του που βλέπει στον καθρέφτη κάθε πρωί που ...ξυρίζεται.
Λάθη πολλά, συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο, αυταρχικότητα στη διοίκηση κλπ κλπ είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του και αυτό του το χρεώνουν όλοι, φίλοι και συνεργάτες του που όμως, παρά τα παράπονά τους και τις ενστάσεις τους, τον πιέζουν να επαναδραστηριοποιηθεί και να δηλώσει ότι θα είναι παρών στην μάχη των Δημοτικών Εκλογών του 2019 ως επικεφαλής παράταξης. 
Είχα γράψει προ διμήνου περίπου για τη συνάντηση που είχε ο Φ. Δημητριάδης με στελέχη της δημοτικής παράταξης και υποστηρικτές του όπου είπε ότι δεν αποκλείει τίποτα αλλά δεν έχει αποφασίσει τίποτα και ουσιαστικά άφησε τα πάντα ανοιχτά. Ωστόσο, πολιτικοί φίλοι του που μιλάμε υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο καθόδου του Δημητριάδη στις δημοτικές εκλογές είναι άκρως περιορισμένο και παραθέτουν μια σειρά από λόγους που είναι αποτρεπτικοί και ενισχύουν τον ισχυρισμό τους. Δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ στις αιτιάσεις αυτές διότι δεν είναι τίποτα άλλο από προσωπικές εκτιμήσεις και συμπεράσματα που εξάγονται από τις επαφές που έχουν με τον Δημητριάδη που όμως, το τονίζω, έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά. Οπότε; Όλα είναι ανοιχτά.

Τι άραγε όμως μπορεί να σημαίνει μια πιθανή ενεργοποίηση Δημητριάδη για το τοπικό πολιτικό σκηνικό; Είναι προφανές ότι η τοπική πολιτική τράπουλα θα ανακατευτεί τόσο πολύ που όλοι θα ψάχνονται να βρουν τον "J" στα ατού για να πάρουν τη μπάζα. Βέβαια, για να "βγει" η αγορά θα πρέπει εκτός από "J" να έχουν και το "9" στα ατού για να ελπίζουν.
Και εδώ αρχίζει η έρευνα αγοράς ή διαφορετικά το κυνήγι των υποψήφιων που είναι γνωστοί, καταξιωμένοι, δυναμικοί, γουστάρουν να εμπλακούν κλπ κλπ. Δύσκολη δουλειά αν μη τι άλλο και αυτό το γνωρίζει τόσο ο Δημητριάδης όσο και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ή σίγουροι υποψήφιοι όπως ο νυν Δήμαρχος Γκυρίνης που ήδη έχει ξεκινήσει επαφές, δέχεται ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο σχήμα του και γενικότερα έχει αναπτύξει μια κινητικότητα.
Τέλος, όσον αφορά στον Μ. Χαλκίδη παρατηρείται μια παρατεταμένη απουσία από τα κοινά σε αντίθεση με όσα είχε πει σ΄ εκείνη τη συνέντευξη στον Μάνθο ότι θα παρεμβαίνει, θα σχολιάζει και θα ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου ώστε να δούμε επιτέλους και την δική του πρόταση, θεώρηση των πραγμάτων. Ο Χαλκίδης επέλεξε την σιωπή και κινείται παρασκηνιακά με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει, προσεγγίζει συμπολίτες που θεωρεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του και προσωπικά γνωρίζω ότι ήδη έχει κάνει επαφές με μια σειρά "επώνυμων" συμπολιτών που κατά βάση ανήκουν στη ΝΔ πλην όμως δεν έδωσαν όλοι τα χέρια αλλά ούτε και του το απέκλεισαν ότι δε θα είναι μαζί του. Έρευνα αγοράς κάνει δηλαδή και οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας....

Συμπερασματικά, αυτό στο οποίο καταλήγουν άπαντες οι γνώστες του δεξιού χώρου είναι ότι ο παράγοντας Δημητριάδης είναι καθοριστικός άγνωστος Χ και εν πολλοίς θα είναι αυτός που θα δώσει ώθησε στον έναν ή στον άλλο υποψήφιο είτε με την ενεργοποίησή του είτε με την οριστική πολιτική συνταξιοδότησή του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΑ ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΑ.ΤΟΣΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ.Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΧΙ ΛΟΓΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΣ ΤΩΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Που να φτασουνε τον δημητριαδη αυτοι.Μονο σε ενα το φτασανε στον υδατοπυργο παλαιοχωρας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ.ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.