Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σε ρόλο μπροστινών της ΝΔ θέλουν τους αγρότες οι συνδικαλιστές του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας


-Αγωνία για κομματικά ένσημα εν όψει εκλογών που όμως αργούν και προκαλεί εκνευρισμό στους εν αναμονή κρατικούς λειτουργούς

Με αφορμή την έλευση του Αποστόλου την Κυριακή στη Βέροια οι Νεοδημοκράτες, φανατικοί υποστηρικτές του Μητσοτάκη αγροτοσυνδικαλιστές της.....
Αλεξάνδρειας άρχισαν να ξεσπαθώνουν αφού όπως σας είχα γράψει προ μηνών ορισμένοι εξ αυτών εναγωνίως αποζητούν να κολήσουν "αγωνιστικά" αντι Συρίζα ένσημα ώστε να έχουν προβάδισμα όταν θα καλούνται, αξιολογημένοι και μη, να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό. Όταν γίνει βέβαια ο Κυριάκος πρωθυπουργός αλλά αυτό είναι ένα θέμα που τους διαφεύγει.

Τι έκαναν λοιπόν οι εν λόγων συνδικαλιστές του επονομαζόμενου "Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Αλεξάνδρειας"; Πως άραγε θα μπορούσε να ονομάζεται ένας σύλλογος αγροτών αν όχι αγροτικός; Μήπως πολιτιστικός; Μήπως χορευτικός; Όχι βέβαια. Αγροτικός ονομάζεται. Αν όμως ονομάζεται "αγροτικός" τότε τι δουλειά έχει αυτό των "γεωργών"; Έλα ντε αλλά πάμε στην ουσία.

Αυτοί λοιπόν οι συνδικαλιστές, ορκισμένοι δεξιοί και βάλε καλούν τους αγρότες στη Βέροια την Κυριακή να πάνε με τα τρακτέρ τους στην Εληά για να διαμαρτυρηθούν. Για ποιο λόγο; Γιατί θέλουν να κολλήσουν ένσημα, σας το είπα. Αν καθίσει κάποιος και διαβάσει την ανακοίνωση του Συλλόγου θα διαπιστώσει αμέσως ότι ο συντάκτης της είναι δεξιός σε αναμονή και γι αυτό εκνευρισμένος που ακόμα ο Κυριάκος δεν έγινε πρωθυπουργός ώστε να αποκατασταθεί η ....τάξις και να έρθει και η σειρά των αξιολογημένων και των άλλων στελεχών να τρυπώσουν στην κρατική μηχανή. Είναι ένας πονεμένος ο συντάκτης που τη χώρα κυβερνάνε οι "άπλυτοι" του Σύριζα και όχι οι απόγονοι των τζακιών όπως ο Μιλτιάδης για παράδειγμα ο Βαρβιτσιώτης. Για τέτοια μυαλά μιλάμε που είχαν συνηθίσει, είχαν μάθει ότι το κράτος είναι δικό τους και κάνουν ό,τι γουστάρουν.

Λέει ο συντάκτης της ανακοίνωσης ότι θα πάνε να διαμαρτυρηθούν για το ότι ο Υπουργός Γεωργίας δεν έλυσε το θέμα με τους εργάτες γης. Προφανώς δεν το διάβασαν αλλά δεν το πιστεύω. Όλη μέρα στο facebook θα το έβλεπαν. 
Θα πάνε να διαμαρτυρηθούν γιατί ο Υπουργός Γεωργίας δεν βρήκε αγορές να πουληθεί το ροδάκινο. Εδώ μιλάμε για πολιτική παράκρουση. Αυτοί που ρίχνουν πόνο και δάκρυα υπέρ της οικονομίας της αγοράς και του καπιταλισμού εγκαλούν τον υπουργό γιατί δεν κάνει παρεμβάσεις;  Τι είδους παρεμβάσεις σύντροφοι; Όπως είχε κάνει ο αλήστου μνήμης υπουργός του Καραμανλή και ένθερμος υποστηρικτής της Ντόρας, ο Κ. Κιλτίδης το 2008 αν θυμάμαι καλά που είχε εγκαινιάσει μετά βαϊων και κλάδων την εξαγωγική προσπάθεια της βιομηχανίας στο Μακροχώρι; (Όλοι καταλάβατε για πια ιστορία κάνω αναφορά).

Διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το γάλα και τη φέτα όταν όλοι γνωρίζουν την αλήθεια και με ποιον και από ποιους διαμορφώθηκε το καθεστώς στην ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το 2014 όπου επισημαίνονται οι χρόνιες παθογένειες του κράτους και του κυκλώματος των επιδοτήσεων κλπ.
Διαμαρτύρονται γενικώς οι συνδικαλιστές του Συλλόγου της Αλεξάνδρειας ελπίζοντας ότι θα προκαλέσουν πολιτική ζημιά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (έτσι το γράφουν γιατί έτσι αποκαλούν την κυβέρνηση οι Αδώνηδες και οι σκληροί δεξιοί) ώστε να παίξουν στα κανάλια το βράδυ.

Το έχω γράψει αρκετές φορές και το ξαναγράφω. Ο εν λόγω και όχι μόνο αγροτικός σύλλογος επ ουδενί εκφράζει δημιουργικά και αποτελεσματικά τα συμφέροντα των αγροτών. Για πολλούς λόγους και είναι γνωστοί. Αυτό που πρυτανεύει είναι η κομματική τύφλωση και τίποτα άλλο. Αυτό που θέλουν είναι να φύγει ο Σύριζα και να έρθει η ΝΔ. Αυτό που αποζητούν με πάθος είναι η κυβερνητική αλλαγή και όχι η δημιουργική και επ ωφελεία των μικρών και μεσαίων αγροτών διεκδικητική πολιτική.

Δείτε την ανακοίνωση και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα:

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με αφορμή το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για συμμετοχή των αγροτών στο δεύτερο φεστιβάλ ροδάκινου που διοργανώνεται από τοπικούς φορείς στη Βέροια στο ξενοδοχείο Αίγες στις 15, 16 και 17 Ιουνίου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.
Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους διοργανωτές (Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, κοινοπραξία παραγώγων, επιμελητήριο για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία.
Μακάρι και άλλοι φορείς και ο Συριζα Ημαθιας να έδειχναν αντίστοιχο ζήλο στη προώθηση αγροτικών προϊόντων.
Με την ευκαιρία καλούμε τα μελή μας να παρευρεθούν στις σημαντικές ημερίδες που θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο Αίγες αυτό το τριήμερο.
Κυρίως όμως καλούμε τα μελή μας το Σάββατο στο κέντρο της Βέροιας (Πλατεία Ελιά) προκειμένου να δώσουμε τα εύσημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου για τους χειρισμούς του σε μια σειρά από θέματα όπως:
-Στην αποτυχία εύρεσης νέων αγορών ροδάκινου που οδήγησε στις δραματικά χαμηλές τιμες που απολαμβάνουν οι παραγωγοί.
-Στη χαρακτηριστική καθυστέρηση να λάβει μετρά, αν όχι στην αδιαφορία του, στο θέμα των εργατών γης που στην πράξη αποτρεπει να κάνουμε νόμιμες προσλήψεις εργατών, με τον κίνδυνο αυστηρών προστίμων να κρέμεται πάνω απ το κεφάλι μας καθημερινά, και επιπλέον να μην καταχωρείται ως δαπάνη το σημαντικότερο εξοδο.
-Στην αδιαφορία που δείχνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ζήτημα της τροποποίησης του κανονισμού ΕΛΓΑ
-Στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της φέτας και της τιμής του γάλακτος
-Στην αδιανόητη φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση του κλάδου μας.
-Στην απαραδεκτη καθυστέρηση αποπληρωμης ΚΟΕ-ΠΣΕΑ,αγροπεριβαλλοντικα,ΕΦΚ πετρελαιου, κ.α 
(καθυστέρηση που ξεπερνα και τα 4ετη)
-Στην συνεχιζομενη αδικια των Νεων Αγροτων του 2009,
-Στην εξωφρενική έμπνευση παρακολούθησης μαθημάτων μέσα στο κατακαλόκαιρο των νέων αγροτών του 2014 και 
-Στην τεράστια καθυστέρηση αξιολόγησης των φακέλων των νέων αγροτών του 2016
Και επιπλέον για μια σειρά ακόμη αστοχίες και παραλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καλούμε τους αγρότες να αποδεχτούν το αίτημα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκονται δυναμικά στη Βέροια το Σάββατο το μεσημέρι.
Ύ.Γ.
Το Σάββατο τα τρακτέρ μας θα κοιτάζουν προς την πλατεία Ελιά, σύντροφοι της κυβέρνησης.
ΜΕ ΤΙΜΉ
ΑΓΡΟΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΉΜΟΥ ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο καημό έχεις ρε φίλε. Εντάξει θα κάνουμε ότι μας πεις εσύ.