Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση μαθητών και γονέων για το “παιχνίδι” Μπλέ Φάλαινα στα δημοτικά της Ημαθίας

ρεπορτάζ: Σίμος Τάμογλου- ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

μια ακόμη πολύ καλή κίνηση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, τις επόμενες ημέρες θα γίνει στα δημοτικά σχολεία της Ημαθίας ενημέρωση μαθητών και γονέων σχετικά με το.....
άκρως επικίνδυνο παιχνίδι “Μπλέ Φάλαινα”.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα:
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ»
Οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει πλέον και στη Χώρα μας το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση παραγγελίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για άμεση λήψη μέτρων πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, και μετά από συνεργασία που είχαμε χθες (σημ.: 29/5) με τον Αντεισαγγελέα Ανηλίκων Βέροιας, στείλαμε εγκύκλιο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας για άμεσο προγραμματισμό ενημερώσεων των μαθητών και των γονέων.

Οι ενημερώσεις, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ως τη λήξη των μαθημάτων, θα αφορούν στην επικινδυνότητα του συγκεκριμένου παιχνιδιού και στην προφύλαξη των παιδιών μέσω της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Για την επιτυχή πρόληψη και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, αυτονόητη είναι η συμβολή των γονέων στον διαρκή έλεγχο των παιδιών τους στη χρήση του διαδικτύου, γι αυτό και η συμμετοχή τους στις ενημερωτικές συναντήσεις των σχολείων είναι απαραίτητη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: