Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο όχλος της συνέλευσης γονέων του 1ου Δημοτικού λέει ΟΧΙ στα προσφυγόπουλα στο σχολείο "τους" - Ευτυχώς δεν τους πέφτει λόγος

 -και κακώς γίνονται συνελεύσεις και η πολιτεία δεν ορίζει ένα σχολείο μόνη της.
-Πρωτοφανές να μπαίνουν σε εκλογική κρίση ερωτήματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
-Τόσο μαλάκες είναι εκεί πάνω στον Σύριζα και στα υπουργεία;

Έγινε χτες το βράδυ η συνέλευση των γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου για να συζητήσουν ως μη όφειλαν αν θα δεχτούν ή όχι να.....
γίνει χρήση της σχολικής μονάδας ώστε να φοιτήσουν τα απογεύματα τα προσφυγόπουλα. Η διαδικασία σκέτος όχλος και η έκφραση ξενοφοβίας και ρατσισμού, η αγραμματοσύνη και το μίσος κυριάρχησε. Ευτυχώς για όλους, ευτυχώς για τα προσφυγόπουλα όλοι αυτοί δεν προβλέπεται να ψηφίσουν, δεν τους πέφτει λογαριασμός για το όλο ζήτημα. Όπως και νάχει ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι τα προσφυγόπουλα θα πάνε σχολείο είτε το θέλουν είτε όχι ορισμένα φασιστοειδή και ξενοφοβικά στοιχεία.

Πάμε τώρα επί της συνέλευσης. Δε θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα από αυτό που ακολουθεί παρακάτω. Η Κατερίνα Στριάκα, μια μάνα που πήγε στην διαδικασία και έπαθε πλάκα με το πόσο μίσος υπάρχει ανάμεσά μας και τις περισσότερες φορές καλύπτεται πίσω από μεγάλους σταυρούς στην εκκλησία και πίσω από αντριλίκια του κώλου στο καφανείο.
Η Κατερίνα που σημειωτέον είχε λάβει μέρος σε ορισμένες δράσεις της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας ως μέλος της Θεατρικής Ομάδας της πόλης όταν οι πρόσφυγες είχαν εμφανιστεί στον ΣΕΑ Πλατάνου ήταν στην πλευρά της μειοψηφίας που τάχθηκε με το αυτονόητο, με το "ναι".
Γράφει λοιπόν στον τοίχο της στο facebook η Κατερίνα τα εξής:


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη η στάση και η συμπεριφορά των γονέων του Σχολείου, ελπίζω να μην είναι καθολική. Στο κάτω – κάτω αγαπητοί μου τα παιδάκια αυτά ελληνικά θα μάθουν όχι τούρκικα. Εάν βρισκόμασταν εμείς στη θέση αυτών των παιδιών, θα θέλαμε να είχαμε αυτή την αντιμετώπιση που εσείς επιθυμείται για αυτά τα παιδάκια?

Ανώνυμος είπε...

Πόσα παιδιά χωράνε στα σχολεία της Αλεξάνδρειας?