Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας: Ρατσιστική υστερία από γονείς εναντίον προσφυγόπουλων - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στ. Μίχος
γραμματέας ΟΜ
Σύριζα Αλεξάνδρειας
οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης, μετατίθεται και στην ελληνική κοινωνία που καλείται να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Η τοπική κοινωνία έδειξε από την πρώτη στιγμή τον ανθρωπισμό της και την αλληλεγγύη της απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Αλεξάνδρεια. Σήμερα όμως, ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την κακή πληροφόρηση σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στους γονείς που αρνούνται το δικαίωμα των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση.

Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, αφού οι διατάξεις της ισχύουν για όλα τα παιδιά που διαμένουν σε χώρα που έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης το 1951. Η παραπάνω Σύμβαση αφορά όλους τους τομείς της ζωής του παιδιού: υγεία, εκπαίδευση, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Όπως έχουν διαβεβαιώσει όλοι οι αρμόδιοι φορείς , ιατρικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και διεθνείς οργανισμοί,τα απογευματινά τμήματα υποδοχής που θα δημιουργηθούν θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ομαλή και ασφαλή ένταξη των προσφυγόπουλων. Έτσι οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι ότι τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν από την παρουσία των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους φορείς του Δήμου μας, κοινωνικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς, συλλογικότητες και πολίτες να συμπράξουν με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού στην ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.--

Δεν υπάρχουν σχόλια: