Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση της Φρόσως Καρασαρλίδου για τους εποχικούς εργάτες

Δ/Τ-  Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με ΘΕΜΑ: «Μη διακοπή της κάρτας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους που συμπληρώνουν από 1 εως 70 μεροκάματα τον χρόνο σε εποχικές εργασίες». Πρόκειται για κοινό αίτημα της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών, της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας και του Εργατικού Κέντρου Βέροιας.

Όπως τονίζεται στην Ερώτηση – Παρέμβαση:

Έχει παρατηρηθεί ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν επιλέγουν να εργαστούν σε εποχικές εργασίες καθώς, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να διακόψουν την κάρτα ανεργίας με άμεσο, όμως, αποτέλεσμα την απώλεια προνομίων όπως η κάρτα σίτισης κ.α.
Επειδή τα χρόνια της κρίσης που διανύουμε δεν μας επιτρέπουν να μην εξαντλούμε κάθε πιθανή λύση προς ανακούφιση των μακροχρόνια ανέργων προτείνουμε τη μη διακοπή της κάρτας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους που συμπληρώνουν από 1 εως 70 μεροκάματα τον χρόνο σε εποχικές εργασίες.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός: Τι σκέφτεται να πράξει προς ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων ώστε να έχουν το δικαίωμα μερικής εποχικής απασχόλησης με ταυτόχρονη διατήρηση της κάρτας ανεργίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: