Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

25 νήπια για μια νηπιαγωγό είναι πολλά κ. Διαμαντόπουλε- Δώσε αμέσως λύση, μπορείς- Επιστολή γονέων και αναζητείται κοινός νους

Πήρα σήμερα το μεσημέρι ένα μήνυμα που φέρει υπογραφή "Γονείς 1ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας". Το δημοσιεύω διότι ο αποστολέας είναι γνωστός και υπαρκτό πρόσωπο όσο και το πρόβλημα που προέκυψε στο νηπιαγωγείο και βέβαια πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα και λειτουργικά.
Οι γονείς λοιπόν διαπιστώνουν ότι αντί να λειτουργήσουν δυο τμήματα πρωινά και ένα ολοήμερο για να....
φιλοξενήσει όλα τα νήπια στη βάση των νηπιαγωγών βέβαια που υπηρετούσαν στο σχολείο βλέπουν να κόβεται το ένα πρωινό τμήμα και να αναγκάζονται να παίρνουν μετεγγραφή τρία νήπια σε άλλο νηπιαγωγείο ώστε να εξοικονομηθεί μια θέση νηπιαγωγού που βέβαια μετατέθηκε σε άλλο σχολείο.

Κατά την άποψή μου δεν είναι το μείζον πρόβλημα η μετάθεση της νηπιαγωγού και ούτε οι γονείς το υποστηρίζουν αλλά ο σχεδιασμός και η αυθαίρετη τρόπω τινά επιλογή των τριών - τεσσάρων νηπίων να αλλάξουν νηπιαγωγείο. Και αναφέρομαι στο αυθαίρετο του πράγματος διότι οι γονείς υποστηρίζουν και έτσι φαίνεται ότι είναι ότι υπήρξε διαβεβαίωση από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Διαμαντόπουλο ότι θα υπηρετήσουν και φέτος στο εν λόγω νηπιαγωγείο τρεις νηπιαγωγοί.
Ωστόσο, ο διευθυντής υλοποιώντας πολιτικές περικοπών και συντμήσεων άλλαξε σχεδιασμό και να το πρόβλημα.
Είναι μεγάλο το πρόβλημα; Θεωρώ πως δεν είναι αφού ουσιαστικό πρόβλημα θα ήταν η έλλειψη θέσεων φοίτησης και όχι η μετακίνηση των νηπίων όχι εν μέσω σχολικής χρονιάς αλλά στην αρχή της σε άλλο νηπιαγωγείο.
Το ουσιαστικό πρόβλημα κατά την άποψη μου είναι ότι δεν μπορεί μια νηπιαγωγός να έχει στην τάξη της 25 παιδάκια. Αυτό είναι το θέμα και θα πρέπει ο σύλλογος δασκάλων Ημαθίας αλλά και οι γονείς να ζητήσουν μια ακόμα πρόσληψη αναπληρωτή ώστε να επιστρέψει η νηπιαγωγός στο σχολείο της και να τοποθετηθεί η αναπληρώτρια στη θέση της. 25 νήπια για μια νηπιαγωγό είναι πάρα πολλά και όσοι ισχυριστούν ότι το λέει ο νόμος ας το δοκιμάσουν και τα λέμε.

Η ανακοίνωση των γονέων που έλαβα είναι:

Είμαστε γονείς παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας. 

Τη Δευτέρα 5/9 μας κάλεσε η Προϊσταμένη και μας ενημέρωσε για τη νέα σχολική χρονιά, πως θα λειτουργήσει το σχολείο μας. Τότε ενημερωθήκαμε ότι επειδή τα παιδιά μας ήταν στο σύνολο 29 (17 κλασσικό, 12 ολοήμερο), θα λειτουργήσουν 2 πρωινά-κλασσικά και το ολοήμερο, όπως τους είχε ανακοινώσει ο Προιστάμενος Πρωτοβάθμιας και όπως λέει ο νόμος. 

Σήμερα στον αγιασμό, μας ενημέρωσε η Προϊσταμένη ότι θα λειτουργήσει ένα πρωινό τμήμα με 27 παιδιά και το ολοήμερο, διότι την Πέμπτη 8/9 ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας την ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε Νηπιαγωγός στην Ημαθία και έπρεπε να "διώξει" 3-4 παιδιά, για να μην λειτουργήσει δεύτερο πρωινό τμήμα. 
Πράγματι έφυγαν 3 παιδιά μετά από τηλεφωνική όχληση της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου. 

Το Νηπιαγωγείο από πέρυσι γνωρίζουμε ότι είχε 3 Νηπιαγωγούς, και φέτος τη μία την έστειλαν με απόσπαση σε Νηπιαγωγείο της Αλεξάνδρειας. 
Με 27 παιδιά σε μία αίθουσα δεν μπορεί να γίνει μάθημα., δεν χωράνε, το κυριότερο δεν υπάρχει ασφάλεια. 

Ρωτάμε για ποιόν λόγο δεν επιστρέφει η τρίτη Νηπιαγωγός πίσω για να λειτουργήσουν κανονικά και σύμφωνα με το νόμο 2 πρωινά τμήματα. 

Ρωτάμε: Αυτό είναι πολιτική της Κυβέρνησης ή πολιτική του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας; 

Ρωτάμε τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας κύριο Αντωνίου, τι λέει για όλα αυτά και τον ζητάμε να περάσει να δει το Νηπιαγωγείο μας; 

Ρωτάμε τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας κύριο Διαμαντόπουλο αν αυτά που έγιναν ήταν σύμφωνα με το νόμο, και θέλουμε απάντηση. 
Είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε μέχρι τον Υπουργό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: