Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση "Αλληλέγγυοι Αλεξάνδρειας" για τους πρόσφυγες

-Με αφορμή τα πρόσφατα άκρως λυπηρα φαινόμενα και συμπεριφορές που παρουσιάστηκαν απο γονείς, και τα θεσμικά τους όργανα στην Αλεξάνδρεια, σχετικά με την ένταξη των προσφυγοπουλων του 722 ΤΜΧ στα σχολεία μας,διαλέξαμε να σπάσουμε την σιωπή μας.

-Είμαστε απο αυτούς που στάθηκαν.....
αλληλέγγυοι απο την πρώτη στιγμή που έφτασε αυτή η τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή μας.Απο αυτους που έγιναν και τότε αποδέκτες διαφόρων ξενοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων απο την μία, αλλά και μιάς τεράστιας αποδοχής και στήριξης απο την τοπική κοινωνία απο την άλλη.


-Θεωρούμε οτι τα πρόσφατα γεγονότα είναι το φυσικό αποτέλεσμα της οργανωμένης απόσυρσης της Πολιτείας και των Δημοτικών παρατάξεων απο το πιο σοβαρό θέμα, την πιθανή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία μας.Αυτό βέβαια δεν συνέβη σε μιά μέρα: όταν οι προαναφερόμενοι εκχώρησαν στήν κυριολεξία όλες τις αρμοδιότητες σε ξενόφερτες ΜΚΟ,αμφιβόλου πιστοποίησης και με εταιρικά χαρακτηριστικά, οι οποίες ουδεμία σύνδεση έχουν με την τοπική κοινωνία, έστηναν εκούσια το σκηνικό για τέτοιες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Οταν με διάφορους τρόπους και τεχνάσματα αποθάρρυνονταν οι ντόπιοι εθελοντές,όταν δεν υπήρξε εξ αρχής ούτε ένα ουσιαστικό κάλεσμα σε μαζικούς φορείς ώστε να ανοίξει η συζήτηση, να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι πτυχές του θέματος,να φύγουν οι όποιες φοβίες με την φυσική επαφή με τα υποκείμενα,όλα τα πρόσφατα γεγονότα είναι απλά η λογική συνέχεια.
-Και η συγκεκριμένη συμπεριφορά έχει φυσικά πολιτικό πρόσημο: καθότι ως γνωστόν,οι ξενοφοβικοι έχουν πολλά "ψηφαλακια",και κάποιοι καθορίζουν και προσαρμόζουν την ψευδεπίγραφη στάση τους ανάλογα με αυτά.

-Μερίδιο ευθύνης φέρουν βέβαια και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Παιδείας,τα οποία δεν μπορούν να πείσουν για το αγνό των προθέσεων τους για τα Προσφυγοπούλα,όταν οι ίδιοι για χρόνια σιωπούσαν για τις συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία-αν δεν υπονόμευαν για χάρη της προσωπικής τους " αξιολόγησης " την ίδια την ύπαρξη κάποιων σχολείων.

-Μεγάλες ευθύνες φέρει και η εκκλησία:ακόμα και σήμερα ανέχεται κάποιους ιερείς να κάνουν κηρύγματα μίσους απο την ωραία πύλη διαφόρων εκκλησιών 'η σε δημόσιες εκδηλώσεις: μιλώντας για "αφελληνισμο" και "μουσουλμανοποίηση",ανοίγουν τον δρόμο σε πολιτικά εξαμβλωματα της ακροδεξιάς.

-Δείγμα γραφής αποτελεί επίσης το να επιβάλλεις τον κοινωνικό αποκλεισμό,την ίδια ώρα που επικαλείσαι οτι είσαι θύμα του:και αναφερόμαστε σε όσα συνέβησαν στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου.

-Αντί όλης αυτής της παράνοιας και της ρητορικής μίσους,στο όνομα της καταγωγής και της κουλτούρας μας,απαιτούμε:

-την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε σπίτια,ενοψει και του επερχόμενου βαρύ χειμώνα της Ημαθίας:μιά και τα χρήματα έρχονται σωρηδόν απο την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ,αλλά δεν καταλήγουν τελικά στους πρόσφυγες.

-την ένταξη των προσφυγοπουλων στα σχολεία μας:διότι κάποιοι προφανώς ξεχνούν οτι είναι ΔΗΜΟΣΙΑ,και όχι προσωπικά τους φέουδα.

-την ένταξη των προσφύγων στην καθημερινότητα μας μέσω διαφόρων δράσεων,και για όσο καιρό μείνουν στην Ελλάδα,ενδεχομένως και για πάντα: μέχρι δηλαδή να εξαντληθούν τα όρια της υποκρισίας της ευρωπαϊκής ένωσης.

-Ολα αυτά τα λέμε γιατί κατανοούμε οτι με την χρόνια εφαρμοζόμενη πολιτική,ΛΙΓΟ  απέχουν οι μοίρες μας απο αυτές των προσφύγων. Και δεν ξεχνάμε τα παιδιά και τα αδέρφια μας που έγιναν μετανάστες,ιδιαίτερα τα τελευταία 6 χρόνια.

-Λαός που δεν διδάσκεται,'η ξεχνάει την ιστορία του,είναι καταδικασμένος να την ξαναυποστει.

Αλληλέγγυοι Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: