Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Ωραιόκαστρο επενέβη ο Εισαγγελέας- Στην Αλεξάνδρεια τί περιμένει; Παραδείγματα ρητορίας μίσους

 -Όποιος διεγείρει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις ή βια κατά προσώπου ή ομάδας.....

Πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες όταν είχε προκύψει το θέμα με το Ωραιόκαστρο και την απόφαση του συλλόγου γονέων να μην επιθυμούν την χρήση των σχολείων από προσφυγόπουλα μάθαμε ότι έκανε παρέμβαση η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σύρμω Κακάλη έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα αρμόδιο για τα ρατσιστικά εγκλήματα κ. Χρήστο Τόλια να διενεργήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση και να διαπιστώσει αν.....
στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας.

Ερχόμαστε τώρα στα δικά μας αίσχη. Οι σύλλογοι γονέων της Αλεξάνδρειας πήραν ανάλογες αποφάσεις. Είναι γνωστό το κλίμα που επικράτησε στην συνέλευση του 1ου Δημοτικού Σχολείου καθώς επίσης και η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του συλλόγου στον ραδιοσταθμό ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης το βίντεο του οποίου έχει δημοσιοποιηθεί και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είναι επίσης γνωστό ότι στην συνέλευση του συλλόγου γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας το κλίμα είχε έντονη ξενοφοβική και ρατσιστική ρητορία.

Επίσης, είναι χαρακτηριστική η αναφορά που γίνεται στην εγκύκλιο του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διον. Διαμαντόπουλου ότι αντίστοιχα κρούσματα ρατσιστικής ρητορίας σημειώθηκαν και σε συνεριάσεις συλλλόγων διδασκόντων στα δημοτικά σχολεία της περιοχής της Αλεξάνδρειας.

Θεωρώ επιβεβλημένη την εισαγγελική παρέμβαση και στην Ημαθία ώστε ένας εισαγγελέας να διαπιστώσει αν και σε ποιο βαθμό παραβιάστηκε ο συγκεκριμένος νόμος. Δεν μπορεί να αφήνει η πολιτεία να αναπτύσσεται μια τέτοια αρνητική δυναμική όταν υπάρχει το εργαλείο, το νομοθετικό πλαίσιο έτοιμο από το 2014, για να δοθεί λύση.
Τι περιμένουμε άραγε;

Δείτε τώρα ένα πρόσφατο παράδειγμα ρατσιστικής ρητορίας και μίσους.
Το ποστ είναι πρόσφατο και η συγγραφέας είναι επαγγελματίας, ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη για γυναίκες.
Δείτε τί γράφει και τί μίσος ξερνάει στα ποστ που βάζω και βέβαια αποτελούν στοιχεία για όποιον εισαγγελέα ενδιαφερθεί:






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φασιστας ο ενας, φασιστας ο αλλος και βαλε.
Γιατι ολος αυτος ο εμφυλιος? Τον θες? Τον ψαχνεις ? Τον αποζητας?
Στην τελικη οταν στους 100 οι 97 λεν ναι τι πρεπει να γινει?
Χουντα εχουμε? Αποφασιζουν οι τρεις? Εσυ , ναι εσυ προσωπικα, ΧΟΥΝΤΑ θες? φασισμο θες?
Μια απλη λυση (ισως απλη) , απο εναν απλο πολιτη με πολλους φορους στην πλατη εδω και χρονια και πιο πολλους απο την πρωτη φορα αριστερα.
Υπαρχουν απο οσο ξερω σχολεια που εχουν κλεισει. Ποια ειναι ευκολο να το μαθεις. Μιλαμε για αποστασεις απο την Αλεξανδρεια 5-8-αντε 10 χλμ το πολυ.
Ομορφα και ησυχα , ξανανοιγει το κλειστο σχολειο, πανε τα παιδακια εκει και πιθανον (τονιζω το πιθανον) να μην υπαρξει προβλημα.
Ισως να εχω λαθος, ισως και δικιο. Λεω εγω ο απλος πολιτης που δεν ετυχε να εχω τιτλο δημοτικου και βαλε αρχοντα . Το σκεφτηκε κανεις αυτο απο τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ τοπικους και μη αρχοντες που πληρωνω εγω?
Το σκεφτηκες εσυ (δεν εννοω εσενα που εχεις την ιστιοσελιδα, γενικα μιλαω).
Τι θα πει η λεξη φασιστας που την αμολας σαν να μην τρεχει τιποτα.
Σε μια χωρα που δεχθηκε και δεχεται τον φασισμο της γερμανιας.
Εκτος εαν υπαρχουν αλλες σκοπιμοτητες.
Εσυ πρωσοπικα (εσυ που εχεις την ιστιοσελιδα) περιμενα να ενωνεις και ξερω οτι μπορεις με απλες ευκολες λυσεις. Καντο ρε γαμωτο!