Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παράλογη και εκτός λογικής η ενέργεια αγνώστων - Παραβίασαν την πόρτα και άφησαν ελεύθερα 15 αδέσποτα στην Αλεξάνδρεια

To πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Αλεξάνδρεια είναι μεγάλο και χρόνιο. Έχει απασχολήσει όλους τους αρμόδιους του δήμου των τελευταίων ετών και έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα σε συμπολίτες που δέχτηκαν επιθέσεις και πολλοί εξ.... αυτών έχουν τραυματιστεί.
Η διοίκηση Γκυρίνη και ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης με τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου Μπ. Βουλγαράκη προχώρησαν στην δρομολόγηση μιας δράσης ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα αφού εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται να λυθεί οριστικά αφού οι αιτίες που το προκαλούν είναι βαθιές.

Ο Κ. Ναλμπάντης και ο Μπ. Βουλγαράκης λοιπόν προχώρησαν σε ορισμένες εργασίες στις εγκαταστάσεις των παλιών δημοτικών σφαγίων ώστε να διαμορφωθεί ένα καταφύγιο αδέσποτων όπου εκεί, με την βοήθεια των τοπικών κτηνιάτρων, θα εμβολιάζονταν, θα τρέφονταν και μετά από την αναγκαία περίθαλψη θα επανέρχονταν στον φυσικό τους χώρο που είναι ο αστικός ιστός. Εξ άλλου, έτσι προβλέπει ο νόμος.

Στον χώρο αυτόν ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ορισμένες εργασίες όπου διαρυθμίζονται ευρύχωρα κλουβιά που θα φιλοξενούν τα αδέσποτα σκυλιά ανά δυο. Στον ίδιο χώρο ήδη είχαν συγκεντρωθεί ορισμένα αδέσποτα ώστε να αποσυμφορηθεί η πόλη που είχε πλημμυρίσει από σκυλιά.

Ωστόσο, χτες βράδυ παρατηρήθηκε το εξής γεγονός. Άγνωστοι πήγαν στον χώρο και άνοιξαν τις πόρτες των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να φύγουν δεκαπέντε περίπου σκυλιά που κανείς δεν ξέρει πού πήγαν και σε ποια σημεία βρίσκονται τώρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η ίδια τους η ζωή αφού βρίσκονται έξω από το περιβάλλον που γνώριζαν, τον αστικό ιστό δηλαδή, αλλά και έξω από τον φυλασσόμενο χώρο της εγκατάστασης του καταφύγιου που ετοιμάζεται.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια πράξη χωρίς καμιά λογική σε όποια επιχειρηματολογία και αν στηρίζεται. Θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων ώστε να μην βρεθούν απέναντι κάτοικοι συμπολίτες και τότε θα δούμε να προκαλείται κοινωνικό πρόβλημα και "έκρηξη".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ανοιξε η κυνηγιτικη περιοδοσ για τρυγόνια καλη επιτυχια να τα καμαρωνετε

Ανώνυμος είπε...

Πάντα θα υπάρχει και κάποιος μακάκας. Αυτόν τον μακάκα πρέπει να πατήσουμε σαν απλός λαός μπας και πάμε μπροστά.