Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

VIDEO- Εκδήλωση στη Νάουσα με Γ. Γαϊτάνη και Κ. Παπαδάκη για τη δίκη της Συμμορίας της Χρυσής Αυγής

Ουσιαστική και άκρως δημιουργική ήταν η χτεσινοβραδινή εκδήλωση της "Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας" με θέμα την δίκη της....
συμμορίας της Χρυσής Αυγής και με ποιον τρόπο πρέπει να προετοιμαστεί το αντιφασιστικό κίνημα ώστε να καταδικαστούν οι αρχισυμμορίτες και να κερδηθεί αυτή η μάχη με το φασιστικό τέρας.

Στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι "ΠΥΘΑΡΙ" στην Νάουσα μαζευτήκαμε πάνω από πενήντα άτομα με μια εκπληκτική σύνθεση. Ντόπιοι και ξένοι γίναμε ένα ακροατήριο και ακούσαμε με θρησκευτική ευλάβεια τους εισηγητές που είναι γνωστοί άνθρωποι των κινημάτων. Η Βεροιώτισα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννα Γαϊτάνη και ο δικηγόρος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη Κώστας Παπαδάκης προσέγγισαν το θέμα πολιτικά και νομικά και κατέληξαν με όλους τους παρισταμένους ότι την τελική λύση θα επιβάλλει το αντιφασιστικό κίνημα που πρέπει να παραμείνει στο δρόμο, να διεκδικεί.

Δείτε τα βίντεο με τις εισηγήσεις και το βίντεο με την απάντηση του Κ. Παπαδάκη στις ερωτήσεις που υπεβλήθησαν από το κοινό. 


Την εκδήλωση συντόνισε ο Φρέντυ από την Ελληνο- Αλβανική κοινότητα Νάουσας και μέλος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας καθώς και μέλος του αντιφασιστικού κινήματος. Ο Φρέντυ αναφέρθηκε στο γνωστό περιστατικό που είχε γίνει προ τριετίας περίπου στην πόλη και ειδικότερα στο ΕΠΑΛ Νάουσας όταν συμμορίτες με περίσσιο θράσος επιτέθηκαν σε μαθητές. Τότε, είπε ο Φρέντυ, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι ακόμα και αριστεροί καθηγητές δεν ήταν σε θέση να κάνουν τίποτα, δεν αντέδρασαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: