Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο παπάς δίνεις συμβουλές σε δασκάλους και αυτοί αποχωρούν από την εκκλησία / Ο Γυμνασιάρχης "ξεχνάει" να τον αναφέρει / Στα Τρίκαλα είχαμε ...εμπλοκή

Σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα έγινε η καθιερωμένη δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στα πλαίσια της επετείου του ΟΧΙ. Δηλαδή έγινε ότι έγινε σε όλη τη χώρα.
Ωστόσο στα Τρίκαλα έγινε κάτι...
ξεχωριστό και εξ αρχής να πω ότι το ξεχωριστό αυτό γεγονός είναι αρκούντως αρνητικό.

Ας πάρουμε το γεγονός από την αρχή. Πηγαίνουν τα σχολεία συνοδευόμενα από τους καθηγητές και τους δασκάλους τους στην εκκλησία ως είθισται. Με το που τελειώνει η διαδικασία της λειτουργίας αρχίζει ο τοπικός ιερέας να κάνει κήρυγμα για την ημέρα και μετά αρχίζει να διολισθαίνει φτάνοντας να κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ προσβλητικές παροτρύνσεις και παλιάς κοπής συνδικαλιστικές εκφράσεις προς τους εκπαιδευτικούς.
Είπε λοιπόν ο παπάς πάνω στον εθνικό του οίστρο ότι "οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πρέπει να κάθονται κάποιες ώρες παραπάνω και να δουλεύουνε τζάμπα και να κάνουν μαθήματα στους μαθητές που έχουν χάσει την επαφή τους με το λόγο του θεού κλπ κλπ....

Η συμπεριφορά του ιερέα του χωριού αφενός ξένισε τους παρισταμένους αφετέρου προκάλεσε την σιωπηρή αντίδραση των παρισταμένων εκπαιδευτικών που αμέσως αποχώρησαν από την εκκλησία και βγήκαν έξω στο προαύλιο περιμένοντας τους μαθητές τους για να πάνε στο Ηρώον.

Κατά την κατάθεση των στεφανιών στο μικρόφωνο ήταν ο παραιτηθείς Γυμνασιάρχης Χάρης Καφτεράνης που άρχισε την ομιλία του με τις καθιερωμένες προσφωνήσεις. Ωστόσο, όλοι διαπίστωσαν ότι "ξέχασε" να προσφωνήσει τον ιερέα που ήταν παρών. Ο ιερέας ζήτησε το λόγο αμέσως μετά από τον κ. Καφτεράνη αφού  τον πλησίασε με την λήξη της τελετής πλην όμως δεν μάθαμε τον διάλογό τους που θα πρέπει, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του εκπαιδευτικού, να ήταν πολύ "θερμός".

Συμπερασματικά πρέπει να τονίσουμε ότι επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει αυτή η συνάφεια του σχολείου με την εκκλησία. Οι παπάδες να περιοριστούν στα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα, να σώζουν τους πιστούς τους και τέλος. Δεν τους πέφτει κανένας λόγος για τα υπόλοιπα και κανείς δεν τους ζήτησε την άποψή τους.
Επίσης, θα πρέπει να σταματήσει αυτή άνευ ουσίας τελετουργία στις εθνικές και άλλες επετείους. Για να τιμήσεις νεκρούς και αγώνες υπάρχουν καλύτερες επιλογές από τις παρελάσεις και τις δοξολογίες.
Ας ανοίξει επιτέλους ένας διάλογος για τα θέματα αυτά

4 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Και ας σταματήσουμε να πληρωνουμε απο τους φορους μας τους παππαδες επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Λιολιόπουλε ποιο χρήσιμο θα ήταν τον όγκο του σώματος σου να το είχες στο μυαλό σου.

Ανώνυμος είπε...

Ογκοδέστατε ανώνυμε ας λείψουν οι αναιδέστατες παροτρύνσεις

Ανώνυμος είπε...

Χάρη,τα θέματα εκκλησίας - σχολείου θα τα λύσουμε μετά το Μάρτη .Μη βιάζεσαι.