Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Απαγορεύει (;) την κριτική σε όσους δεν πάνε στην εκκλησία ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης!!!

Σήκωσε το γάντι ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας μετά τον θόρυβο που δημιούργησε η δημοσίευση της χτεσινής καρατόμησης της εκπαιδευτικού που είχε οριστεί ως ομιλήτρια του πανηγυρικού της εθνικής γιορτής στην Βέροια και την τοποθέτηση του νεαρού φιλολόγου που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν υποψήφιος σύμβουλός του στις εκλογές του Μαΐου.

Σήκωσε το γάντι λοιπόν ο κ. Καλαϊτζίδης και ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι...
αυτός και μόνον αυτός θα "μοιράζει" ρόλους ομιλητών στους πανηγυρικούς λόγους που από ότι φαίνεται αποτελεί έναν πολύ ελκτικό ρόλο για ορισμένους. 

Κατά τα λοιπά ο αντιπεριφερειάρχης παρότι πληροφορεί ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει μια μάχη βρήκε χρόνο και έγραψε μια δήλωση που η κατακλείδα της είναι έμπλεα εθνικής ανάτασης και με διάθεση καθόλου "χριστιανική" μαλώνει όλους όσοι του άσκησαν κριτική διότι δεν πάνε στην ...εκκλησία!!
Προφανώς ο αντιπεριφερειάρχης έχει παρεξηγήσει το ρόλο του και πέφτει σε σφάλματα και μάλιστα πολύ σοβαρά. Το γεγονός ότι οι κριτικές που ακούστηκαν από πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα από τον Ν. Μπέκη θα πρέπει να απαντηθούν στην ουσία τους και όχι να μπαίνει η αίρεση αν εκκλησιάζεται ή όχι. 

Εκτός κι αν ο αντιπεριφερειάρχης έχει αποφασίσει να συμπλεύσει απόλυτα με τον Μητροπολίτη που εσχάτως άρχισε να κάνει ευθέως πολιτική όπως ο συνάδελφός του Άνθιμος της Θεσσαλονίκης. 
Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα και θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης που το τρίπτυχο "Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια" ήταν καθημερινό βάρος και αξιολογικό κριτήριο για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες που διώχθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Κ. Καλαϊτζίδη 

Από την Αθήνα, όπου βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 29η Οκτωβρίου, μαζί με τους βουλευτές της Ημαθίας και τους συναδέλφους του δημάρχους της Περιφερειακής μας Ενότητας, έχοντας σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς, για το ζήτημα του Τελωνείου Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση για τα όσα, στρεβλά, γράφονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον πανηγυρικό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Βέροια, για τον εορτασμό της οποίας υπεύθυνη είναι, κατά το πρωτόκολλο, η Π.Ε Ημαθίας. 

«Με θλίψη παρατηρώ αυτές τις ώρες που βρισκόμαστε στην Αθήνα σύσσωμοι, οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ημαθίας, για να δώσουμε την μάχη για σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, όπως είναι η παραμονή του Τελωνείου, να περιφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακρίβειες και στρεβλώσεις αναφορικά με το θέμα της εκφώνησης του πανηγυρικού της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας από τον φιλόλογο κ. Σίμο Πουλασουχίδη. 

Διευκρινίζοντας το τι συνέβη, θα ήθελα να τονίσω τα εξής: Η μόνη αρμόδια, κατά το πρωτόκολλο, του προγράμματος εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.  
Ο ίδιος προσωπικά, ως αντιπεριφερειάρχης, από την Τρίτη 21η Οκτωβρίου με σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Οικ.418033/1564/21-10-14 απέστειλα την σχετική πρόσκληση προς όλους τους φορείς και φυσικά και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, έχοντας ορίσει ως ομιλητή τον φιλόλογο κ.Σίμο Πουλασουχίδη.  
Προς αποφυγή δε κάθε παρεξήγησης, η πρόσκληση προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στάλθηκε τόσο με αλληλογραφία, όσο και με φαξ, για το οποίο ενημερώθηκαν από την αρμόδια υπάλληλο της Π.Ε Ημαθίας, τα στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ώστε να μην υπάρξει παρανόηση.  
Το θερμό χειροκρότημα, μετά το πέρας της ομιλίας, που δέχθηκε ο ίδιος ο κ. Πουλασουχίδης, από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, επιβεβαιώνει θετικά αυτή μου την απόφαση.  
Πρόθεση μου είναι και στο μέλλον να εκφωνούν πανηγυρικούς σε αντίστοιχες εθνικές επετείους, που κατά το πρωτόκολλο την διοργάνωση τους έχει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, καταξιωμένοι άνθρωποι, όλων των ηλικιών.  
Οι δήθεν «προοδευτικές καταγγελίες», ατόμων που αγνοούν τον εκκλησιαστικό χώρο, όπου κατά παράδοση εκφωνούνται οι πανηγυρικοί των εθνικών μας επετείων, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.  
Όπως αφήνει αδιάφορο και το μεγαλύτερος μέρος των Ημαθιωτών, που αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις στον τόπο μας δεν εκλεχτήκαμε από την συντριπτική τους πλειοψηφία για να «διυλίζουμε τον κώνωπα», αλλά για να κόψουμε «γόρδιους δεσμούς».  
Μακριά από κομματικές επιλογές και πολιτικαντισμούς. 

 Κώστας Καλαϊτζίδης Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Δεν ένοιωσε καμια αναγκη ο αντιπεριφερειαρχης να απολογηθεί για το κυρηγμα μισούς αλλα και τις μπουρδολογιες πέρι Παλαιών Πατρών, του νεαρού συνεργάτη του;