Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Γκυρίνης - Τέλος η εξέδρα των επισήμων. Όλοι μαζί τιμούμε τους ήρωες του ΄40

Σε μια συμβολική με πολλούς αποδέκτες προχωράει η νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας αφού με απόφασή της δεν θα στηθεί η εξέδρα των επισήμων και θα παρακολουθήσουν όλοι μαζί, διοικούντες και πολίτες, την παρέλαση των μαθητών και των φαντάρων που θα διεξαθχεί στην οδό Βετσοπούλου.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Π. Γκυρίνη είναι η ακόλουθη:


Αύριο γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη επέτειο του “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού στον φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ήταν τότε που οι ξένοι αναγνώρισαν ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Ενωμένος σαν μια γροθιά, ο Ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη κατά του φασισμού, γράφοντας την εποποιία του '40.
Σήμερα καλούμαστε όλοι να δώσουμε άλλες μάχες, μάχες επιβίωσης, μάχες ανόρθωσης και αξιοπρέπειας. Από την Προεκλογική περίοδο είχαμε τονίσει μεταξύ άλλων, ότι εμείς ως διοικούντες είμαστε τμήμα του λαού και δε θα μας αλλάξει η οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα που θα μας έδιδε με την ψήφο του.
Αύριο στον εορτασμό της επετείου, αποφασίσαμε να μην στηθεί η λεγόμενη εξέδρα των επισήμων για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς. Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες στιγμές, δεν χρειάζονται αξιώματα και επισημότητες κι ότι επιβάλλεται μόνο τιμή και δόξα στους ήρωες της εποχής εκείνης.
Θα τιμήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, λαός και διοίκηση τους ήρωες του '40 και θα χειροκροτήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας και τους Έλληνες στρατιώτες που θα παρελάσουν.
Εύχομαι σε όλους δύναμη και ομοψυχία για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Π. Γκυρίνης

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η απόφαση του Δημάρχου. Θερμά συγχαρητήρια Δήμαρχε. Καμία απολύτως σχέση με τον εγωίσταρο Δημητριάδη.

Ανώνυμος είπε...

"o tempora,o mores!!!...", όταν η οπισθοδρόμιση θεωρείται πρόοδος,θα πρέπει να ανησυχούμε βαθύτατα για την πορεία του τόπου...