Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ομόφωνο "ΟΧΙ" του δημ. συμβουλίου Βέροιας στον εκβιασμό του Μητσοτάκη / ΨΗΦΙΣΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας πήρε θέση. Πήρε ομόφωνη πολιτική θέση έναντι του εκβιαστικού εκτρώματος της συγκυβέρνησης και του Μητσοτάκη ειδικότερα που μέσω της περιβόητης αξιολόγησης επιχειρεί να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους.
Μέσω του ψευδεπίγραφου νόμου που δήθεν κόπτεται για την αξιοκρατία ακυρώνοντας στην...
ουσία παλιότερες κυβερνητικές οδηγίες και διατάγματα πετάει στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους που στερούνται, λέει, των προϋποθέσεων του νόμου και κακώς μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας πήρε μια πολιτική απόφαση και πολύ ορθά έπραξε. Μεταξύ των άλλων απαιτεί να είναι όντως αυτοδιοικούμενες μονάδες οι ΟΤΑ και όχι ενεργούμενα της κεντρικής εξουσίας.

Το ψήφισμα είναι:


ΨΗΦΙΣΜΑ 

«Το Δ.Σ. Βέροιας του Δήμου Βέροιας  
1.-Δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στον επανέλεγχο-επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αντίστοιχες αορίστου, που επιχειρεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να απολύσει εργαζομένους στους Δήμους.  
2.- Καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει κάθε σχετική διαδικασία σεβόμενος το Αυτοδιοίκητο των Δήμων που εφάρμοσαν τους σχετικούς, τότε, νόμους και Προεδρικά Διατάγματα.  
3.- Ζητάει, τέλος, την παύση κάθε δίωξης εναντίον Δημάρχων που αντιστέκονται στην επιχειρούμενη, μέσω επανελέγχου-επανακαθορισμού των συμβάσεων, απόλυση κι άλλων υπαλλήλων απ’ τους αποδεκατισμένους ήδη από προσωπικό, Δήμους της χώρας».  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: