Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

To KKE φέρνει στη Βουλή το S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Επιλογή η τρομοκράτηση των εργαζομένων

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ "Αρβανιτίδης" κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας super market «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.» κλιμακώνοντας τον... αγώνα τους με 24ώρη απεργία στις 2 Γενάρη και  αίτημα την πληρωμή των μισθών τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους καθώς η εργοδοσία τους χρωστά δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου και την ώρα που έκλεινε το κατάστημα στον Κοπανό του Δήμου Νάουσας στην Π.Ε. Ημαθίας η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν θα το ανοίξει ξανά. Η επιλογή του συγκεκριμένου καταστήματος δεν είναι τυχαία. Επιχειρεί, για ακόμη μια φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους όλων των καταστημάτων της, αφού οι εργαζόμενοι του καταστήματος είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην απεργία.

Με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε: 

1. Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

2. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. 

3. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία κοιμάται ή είναι τόσο πολύ απασχολημένοι εκεί στη Ν.Ε. με το μοίρασμα των καρεκλών και το ράψιμο των κουστουμιών που δε βρίσκουν χρόνο να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση;

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μας λεγόμενο Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας τι θέση έχει σχετικά με τα καταστήματα του Αρβανιτίδη στην Πόλη μας? Η μήπως δεν γνωρίζει τα προβλήματα των εργαζομένων στα καταστήματα αυτά? Η μήπως ο εργατοπατέρας τις Πόλης μας που φωτογραφίζεται κατά καιρούς με τον Βρούτση τον σφαγέα των εργαζομένων, φοβάται μην δυσαρεστήσει τον Αρβανιτίδη, τον Τσαβδαρίδη, και τον Βεσιρόπουλο?