Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Παν. Γκυρίνης υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας / Ποιοι είναι μαζί του για να "διώξουν" τον Δημητριάδη

Παν. Γκυρίνης

Εσκεμμένα τις τελευταίες μέρες δεν ασχολήθηκα με τα όσα συμβαίνουν ή συνέβησαν σε τοπικό επίπεδο αναφορικά με την συγκρότηση ψηφοδελτίων και δημοτικών παρατάξεων είτε από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είτε από προσωπικότητες που είναι γνωστές αφού εδώ και μήνες έχουν εκφράσει την σχετική επιθυμία.


Να αρχίσω με την είδηση, που είναι σε όλους γνωστή, ότι είναι πλέον ειλημμένη απόφαση και εντός της ημέρας θα...
ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο Παναγιώτης Γκυρίνης. Ο κ. Γκυρίνης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε να συμπαραταχθούν στην προσπάθειά του όλοι όσοι μπορούν και πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην παρούσα διοίκηση Δημητριάδη ώστε να σταματήσει ο κατήφορος του δήμου συνολικά.


Οι προσπάθειες του  Π. Γκυρίνη ήταν συνεχείς και τελικά πετυχημένες. Στον κοινό αγώνα θα συμπορευτούν, όπως λέει το ρεπορτάζ, τόσο εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι όσο και στελέχη της τοπικής κοινωνίας. Μαζί του είναι ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Ναλμπάντης που διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας. Προφανώς πρόκειται για ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του νέου υποψήφιου δημάρχου. Επίσης στο πλευρό του Γκυρίνη τάχθηκε ο παραιτηθείς πρόεδρος του παρόντος δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γιάννης Γκιουρτζής. Η αποχώρηση Γκιουρτζή από την παράταξη Δημητριάδη και η ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Γκυρίνη είναι τεράστιας σημασίας τόσο σε εκλογικό επίπεδο αλλά απολύτως καθοριστικό σε πολιτικό- ηθικό επίπεδο. Δεν είναι μικρή υπόθεση να αποχωρεί καταγγέλοντας τον δήμαρχο ένα στέλεχος αυτού του διαμετρήματος, αντιθέτως θα έλεγα. Μαζί με τους προαναφερθέντες και ο γιατρός Νίκος Μπρουσκέλης που δεν έκρυψε, απεναντίας, την επιθυμία του να είναι αυτός υποψήφιος δήμαρχος. Διαπίστωσε ότι στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και συντάχθηκε στην κοινή προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα ο τόπος και να σταματήσει ο κατήφορος. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Απατσίδης στηρίζει με πάθος το εγχείρημα αφού έχει την ίδια λογική και στόχο με όλους που την συγκροτούν. Θέλει να μπει τέλος στην παρακμή που συντηρεί η νυν διοίκηση του δήμου και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Τέλος, ο πρώην αντιδήμαρχος που παραιτήθηκε και κατήγγειλε τις πρακτικές του νυν δημάρχου, ο Νίκος Γκαβαρδίνας είναι συμμέτοχος στην συλλογική προσπάθεια και θα κάνει τον δικό το αγώνα, με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει για να επιτευχθεί η νίκη.

Οι πληροφορίες που έχουμε στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ είναι πολύ συγκεκριμένες. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα την υποψηφιότητά του και στο επόμενο διάστημα θα κάνει την πρώτη του δημόσια παρουσία ως υποψήφιος δήμαρχος πλέον.

Το σκηνικό άλλαξε και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την διοίκηση Δημητριάδη που βρήκε τον αντίπαλο που «έψαχνε» έμπλεη αλαζονείας. 

12 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

αν ειναι μαζι του ολοι οσοι ακουγονται τις τελευταιες μερες θα κανει περιπατο ο Παναγιωτης

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα έχουμε δύο υποψηφίους δημάρχους από τον χωρο τής δεξιάς. Προβλέπεται δηλαδή διάσπαση της δεξιάς παράταξης. Έχω την εντύπωση ότι περίπατο θα κάνει υποψήφιος προερχόμενος από τον κεντροαριστερό χώρο(αν υπάρξει) και όχι ο Νεοδημοκράτης Γκυρινης.Είναι λοιπόν χρυσή ευκαιρία για τον ευρύτερο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο να κερδίσει τον δήμο. Και καλά θα κάνουν στελέχη που προέρχονται από τον χωρο αυτό να το σκεφτούν καλά πριν εκτεθούν υπό την σκέπη ενός δεξιού και καργα μνημονιακου ηγέτη όπως είναι ο Γκυρινης.

Ανώνυμος είπε...

Εάν το ρεπορτάζ σας βγει αληθινό, τότε θα έχουμε την ανατροπή τις παρούσας κατάστασης προς όφελος των πολιτών. Επίσης κατά την γνώμη μου έχει τεράστια σημασία ότι στην προσπάθεια ξεβρομίσματος του σημερινού Δημοτικού τοπίου, έχουν παραμερισθεί τα ΕΓΩ και έχει προκριθεί το ΕΜΕΙΣ !! Είναι μια σπουδαία Δημοκρατική κατάκτηση των πολιτών. Επίσης δείχνει ότι οι συμπολίτες μας που θα συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα έχουν αυξημένη ευθύνη . Εντύπωση όμως μου προκαλεί το γεγονός ότι στα ονόματα του ρεπορτάζ δεν διαβάζω ονόματα που προέρχονται είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το ΚΚΕ , και για το ΚΚΕ υπάρχει ίσως η δικαιολογία ότι παραδοσιακά κατεβαίνει μόνο του στις εκλογές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν έχει κάνει συνεργασίες σήμερα τι σκέφτεται? Είναι ικανοποιημένος με την σημερινή συμμετοχή του κ Σπυρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο στη θέση του Γραμματέα, να εκφωνεί τα ονόματα παρόντων και απόντων? Και βέβαια το 2010 τα ποσοστά του ήταν πολύ χαμηλά, σήμερα όμως που είναι κόμμα εν δυνάμει εξουσίας θα συνεχίσει την ίδια τακτική? Νομίζω πως και αυτοί δεν θέλουν την σημερινή Δημοτική κατάσταση. Μήπως όμως με τις πράξεις τους θα είναι αυτοί που θα συντηρήσουν την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση? Αν αναλογισθούν τις ευθύνες και ας πράξουν αναλόγως, θα πρέπει όμως να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι και οι κρίνοντες , κρίνονται.

xristos bellos είπε...

Σχετικά με τη ανάρτησή σας δύο παρατηρήσεις έχω να κάνω: 1ον. Ο κάθε πολίτης που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική έχει δικαίωμα να στηρίξει όποιον υποψήφιο συνδυασμό θέλει.
2ον. Πιστεύω όμως ότι σ’αυτές τις εκλογές δεν θα πρέπει η μάχη να σταθεί π.χ σε πρόσωπα ή σε «εκθέσεις ιδεών» που θα χαρακτηριστούν ως «προγράμματα για το καλό του τόπου». Θα πρέπει ο ψηφοφόρος να σκεφτεί και να πάρει υπόψη ότι ψηφίζει για όσα βιώνει, να ψηφίσει δηλαδή με κριτήριο τόσο για την κεντρικά ακολουθούμενη πολιτική όσο και για τον ίδιο τον θεσμό που ουσιαστικά μέχρι τώρα (και με ευθύνη των αιρετών) λειτουργεί ως «τοπική διοίκηση» που εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο την κεντρικά ακολουθούμενη πολιτική. Τα λεγόμενα «τοπικά» προβλήματα, δεν χωρίζονται με σινικά τείχη από τα πανελλαδικά. Τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα, η φτώχεια, η ανεργία, τα χαράτσια, η πορεία ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης της Παιδείας, Υγείας , δεν γνωρίζει τοπικά σύνορα
Στηρίζοντας ή ψηφίζοντας κανείς υποψήφιους στηριζόμενους-έμμεσα ή άμεσα- από τα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι σαν να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σ’αυτήν, σαν να επικροτεί την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στους δημότες μας είναι μεγάλες.......

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο παντογνώστη 2,07. Φίλε μου από προβοκατόρικες αναρτήσεις έχουμε χορτάσει, εκτός και πράγματι είσαι το λαγουδάκι του Δημητριάδη, η ακόμη μπορεί να είσαι και ευχαριστημένος από τα κατορθώματα τις σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Όπως και να έχει όμως σε βεβαιώ πώς θα είσαι πολύ μόνος, μα πολύ μόνος!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε Μπέλο τι μας λές τώρα? Όταν στήριζες Δημούλη και ήσουν και στο Δ Σ τις ΔΕΥΑΛ με το φίλο σου τον Πασχαλιώρη, και στην συνέχεια στήριξες Γκιόνογλου ποιες πολιτικές εξυπηρετούσες? Ξέρεις είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε καλά. Πολύ σωστά κάνεις και λες τι γνώμη σου, σεβαστή είναι αλλά μην μας κάνεις και συστάσεις, πολύ πάει.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή σύντροφε, αν επιλέξουν οι πολίτες Δήμαρχο από το χώρο του ΚΚΕ δεν θα έχουμε λουκέτα, φτώχεια, ανεργία,χαράτσια, εμπορευματοποίηση τις υγείας ,τις παιδείας , μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε σε τοπικό, ούτε σε πανελλαδικό επίπεδο? Για αυτό πιστεύω πως είστε δεκανίκι αυτών των πολιτικών, και αιμοδότες τις εκάστοτε Δημοτικής αλλά και κεντρικής Διοίκησης. Επαναπαύεστε στον καταγγελτικό λόγο και τίποτε παραπάνω. Κρίμα γιατί μπορούσατε να κάνετε την ανατροπή με όλες τις δυνάμεις τις Αριστεράς. Γιατί όμως δεν το κάνετε? Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό. Τολμήστε.

xristos bellos είπε...

Προς ανώνυμο 5.08μμ. Εγώ τουλάχιστον έχω το θάρρος να λέω τη γνώμη μου επώνυμα όποια και αν είναι αυτή. Σ' αυτά που γράφεις δεν σου απαντώ γιατί όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τη θέση που είχαμε και τι στήριξα εγώ προσωπικά. Ξέρεις όμως τη ταχτική να ακολουθείς. Φοράς την κουκούλα των προγόνων σου { του ανώνυμου μαυροκουκουλάκη συνεργάτη των Γερμανών} και εκτοξεύεις την λάσπη -ταχτική βέβαια του άλλου προγόνου σου, πιστεύω να κατάλαβες,του Γκαίμπελς. Αν είχες τα κότσια και είχες ταυτότητα δεν θα τα έλεγες αυτά.Και πάλι επώνυμα σου απαντώ.........αν κατάλαβες

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση σου είναι γκεμπελίστηκη ,αλλά για την ταμπακέρα? Μούγκα στην στρούγκα

Nikos Lioliopoulos είπε...

κ. Μπελλο μην πεφτετε στην παγιδα να συνδιαλεγεστε με ανωνυμους. Ειναι ανωφελο αν οχι επικινδυνο

xristos bellos είπε...

Νίκο μου το ξέρω. Η απάντηση μου ήταν ως προς την κουκούλα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ψηφίζουμε άτομα που υποστηρίζουν το μνημόνιο . Τελεια και παυλα. Τους χορτασαμε τοσα χρονια. Θα φυγει ο δημητριαδης και να ερθει αυτος. Δλδ εβαλε τα ρουχα αλλιως και αλλαξε ο μανωλιος.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ !