Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πυραμίδες- απάτες υπόσχονται «λαγούς» και...ταξίδια

Διαβάστε ένα δημοσίευμα που βρήκα σε εφημερίδα της Κρήτης και το οποίο περιγράφει με μεγάλη σαφήνεια την νέου τύπου "πυραμίδα" που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Η "πυραμίδα" αυτή υπόσχεται ταξίδια και διακοπές και όσοι πείθονται να προσχωρήσουν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό που... ανέρχεται σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ύψος των 300 ευρώ.
Να σημειώσω ότι αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται στην Ημαθία αλλά και στην Αλεξάνδρεια όπου καθημερινά γίνονται συναντήσεις αυτού του τύπου με μεγάλη θα έλεγα προσέλευση.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα που είναι κατατοπιστικότατο:

Πυραμίδες- απάτες υπόσχονται «λαγούς» και...ταξίδια στους Κρητικούς! 

Ένα δίκτυο …πωλητών ήρθε και στην Κρήτη και "ψαρεύει" κόσμο με συναντήσεις που κάνει και τους υπόσχεται ταξίδια, καλή ζωή με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα! Η Αστυνομία στην Κύπρο έχει χτυπήσει...καμπανάκι για την εταιρεία από το...Τέξας

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της νέας απάτης είναι οι Κρητικοί! Μία νέα μορφή απάτης, με τη μορφή πυραμίδας, εμφανίστηκε μετά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στην Κρήτη και φαίνεται ότι ήδη έχουν "ψαρέψει" τα πρώτα θύματα. Εάν μάλιστα δεν αντιδράσουν και τα ίδια τα τουριστικά γραφεία και οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, η απάτη θα πάρει τέτοιες διαστάσεις που ο κόσμος θα χάσει τα λεφτά του. 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του CRETALIVE πρόκειται για ένα δίκτυο … πωλητών που ήρθε και στην Κρήτη και "ψαρεύει" κόσμο με συναντήσεις που κάνει (στο Ηράκλειο τους βλέπει σε παραλιακό μπαρ) και τους υπόσχεται ταξίδια, καλή ζωή με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα, με την εξής προϋπόθεση: το κάθε άτομο πληρώνει 200-250 ευρώ εγγραφή και 30 ευρώ κάθε μήνα- τόσα λίγα για να μπορέσει το επόμενο διάστημα να "εξαργυρώσει" σε ταξίδια την εισφορά του! Εάν φέρει π.χ. έξι δικά του άτομα, του επιστρέφονται τα 250 ευρώ, καθώς και 50 ευρώ για κάθε νέο μέλος και η πυραμίδα συνεχίζεται... 

Τα πακέτα διακοπών είναι σε δολάρια ταξιδίου και ... ό,τι καταλάβατε καταλάβατε! 

"Δε λένε λεπτομέρειες, δεν αναφέρουν συγκεκριμένα πράγματα παρά μόνο φλομώνουν τον κόσμο με προσπέκτους" είπε στο CRETALIVE άνθρωπος που έζησε από κοντά την όλη "ξενάγηση". 

Όλα δείχνουν ότι είναι η ίδια υπόθεση που πριν λίγους μήνες βγήκε στο Βόλο, αργότερα τη Ρόδο και την Αλεξναδρούπολη. 

«Πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα και ως τέτοια πρέπει να τη σταματήσουμε. Επιπλέον θα παραπλανήσουν πολύ κόσμο και θα προσπαθήσουν να αποσύρουν κόσμο από τα ταξιδιωτικά γραφεία», ενώ αντέδρασε κι ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα (HATTA).

Μάλιστα η πρώτη έρευνα οδήγησε σε εταιρεία με έδρα το Τέξας. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο φέρεται να δραστηριοποιείται από το 2012. Στην Κύπρο, η αστυνομία "φωτογραφίζοντας" συγκεκριμένη εταιρεία έχει εκδώσει ανακοίνωση για την πιθανή διάπραξη απάτης τύπου «Πυραμίδα», με ομάδα η οποία συνεχώς διευρύνεται. Τα πρόσωπα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, φαίνεται να ενεργούν ως μεσάζοντες για λογαριασμό εταιρείας. Η Αστυνομία της Κύπρου συνέστησε στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό, εφόσον περιέλθουν στην αντίληψή του τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Η απάτη 

Το τι συμβαίνει με κάθε "πυραμίδα" και πως οι άνθρωποι χάνουν τα λεφτά τους συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση. 

Υπάρχει πιθανότητα κάποιος να γραφτεί και να δώσει (λέμε τα μίνιμουμ: €250 + 12 μήνες Χ €30 = 250 + 360) €610 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο για να αποκτήσει προσφορές για φθηνές διακοπές; Να σημειωθεί ότι οι τόποι διακοπών είναι συγκεκριμένοι και τα πακέτα είναι επίσης για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι έτσι και είναι πραγματικά καλά πακέτα στα οποία γλιτώνεις το 50% ή και το 60% της τιμής, σε ποιον πραγματικά θα σύμφερε κάτι τέτοιο; Δίνεις €610 χωρίς να έχεις αποκτήσει τίποτα, μόνο την προσδοκία ότι ΑΝ θέλεις να πας διακοπές και θέλεις να πας στους τόπους που προσφέρουν, στα ξενοδοχεία που συνεργάζονται και στις ημερομηνίες που υπάρχουν διαθέσιμα τα πακέτα, τότε θα πληρώσεις το 40% της τιμής. Δείτε πως λειτουργεί η "πυραμίδα":

1 

4 

16 

64 

256 

1024 

4096 

16384 

65536 

Για να λειτουργήσει το όλο οικοδόμημα της πυραμίδας οι 4 πρώτοι που γράφτηκαν από τον επικεφαλής, πρέπει να βρουν ακόμα 16. Αυτοί οι 16 όμως θα γραφτούν και θα παραμείνουν γραμμένοι, μόνο αν έχουν γράψει άλλους 64. Αυτοί οι 64 όμως πρέπει να βρουν 256 κ.ο.κ. Ως αποτέλεσμα όλου αυτού μόλις η 8η φουρνιά χρειάζεται 16.384, που όμως και πάλι θα γραφτούν μόνο αν βρουν τους άλλους 65.536 να γράψουν!  

Κάντε τώρα τους λογαριασμούς και δείτε τι χρήματα μπορουν να συγκεντρωθούν…

 

Με πληροφορίες και από Taxydromos.gr, www.rhodestimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: