Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

VIDEO- Κλείνει το S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στον Κοπανό / Αγωνιστική αντίδραση / Δηλώσεις εργαζομένων

-Ορισμένα ΜΜΕ στην Ημαθία κατάπιαν την γλώσσα τους. Άξιος ο μισθός τους

Είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και είπαν οι εργαζόμενοι να εξαγγείλουν απεργία για να πληρωθούν. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κλείσει το μαγαζί. 
Ο λόγος για τους εργαζόμενους στο Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στον Κοπανό της Νάουσας που την τελευταία μέρα του...
χρόνου, στις 31 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, λίγο πριν κλείσει το κατάστημα πληροφορήθηκαν ότι το μαγαζί κλείνει και ότι θα απορροφηθούν στα μάρκετ της Βέροιας.

Η αντίδραση ήταν άμεση. Συγκεντρώθηκαν ανήμερα πρωτοχρονιά έξω από το Σ/Μ στον Κοπανό, έκοψαν την βασιλόπιτα, διέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία των οχημάτων και ανακοίνωσαν ότι θα μετάσχουν όλοι στην σημερινή απεργία που αποφάσισαν. Η ιδιοκτησία της αλυσίδας έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εργαζόμενους και το σωματείο τους για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλει στα καταστήματα αλλά και για το γεγονός ότι οφείλει μισθούς μηνών και τους πληρώνει με διατακτικές (κουπόνια).

"Απειλεί, εκβιάζει για να πάρει τις παραιτήσεις των εργαζομένων για να γλυτώσει και τις αποζημιώσεις", λέει στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Μουστακίδου Νόπη, αναφερόμενη στην ιδιοκτησία του Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ. 
Άλλη εργαζόμενη δηλώνει στην κάμερα ότι "ίσως ακολουθήσουν κι άλλα καταστήματα όπως ακούγεται..." και άλλη μια συμπληρώνει "ας μας δώσει όσα μας χρωστάει και τις απολύσεις και εμείς φεύγουμε. Να κοιτάξουμε τις οικογένειές μας".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚ Νάουσας Σ. Τσίτσης δηλώνει ότι συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων και ότι οι πληροφορίες που έχει το ΕΚ είναι δυσάρεστες για την τύχη του εν λόγω καταστήματος στον Κοπανό αλλά και γενικότερα...

Να κλείσουμε λέγοντας ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ στην Ημαθία έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους αφού είναι γνωστές οι σχέσεις τους με την αλυσίδα που τους τροφοδοτεί με διαφήμιση. Μάλιστα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν έβγαιναν ως παπαγαλάκια και υπερασπίζονταν την ιδιοκτησία μην τυχόν και χάσουν το ...παντεσπάνι. Το αίσχος συνεχίζεται...
-Συγχαρητήρια στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ για το ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: