Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η υποψηφιότητα Γκυρίνη ...κοκκίνισε τον Δημητριάδη / Παραλειπόμενα από την συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας και θα επιχειρήσω να καταγράψω ορισμένες εικόνες που κατά την άποψή μου είναι απολύτως χαρακτηριστικές και αποτυπώνουν το κλίμα που δημιουργήθηκε από το μεσημέρι και μετά, από την ώρα δηλαδή που έγινε γνωστή η...
κάθοδος του Παναγιώτη Γκυρίνη ως υποψήφιου δημάρχου της Αλεξάνδρειας.

Η ανακοίνωση λοιπόν επέδρασε ως καταλύτης. Η διοίκηση Δημητριάδη και η στενή ηγετική ομάδα ένιωσε έντονη ανασφάλεια και επικράτησε πανικός. Στο τραπέζι έπεσε η άποψη ότι πρέπει ο δήμαρχος να προχωρήσει σε κίνηση ρελάνς και να ανακοινώσει ορισμένες υποψηφιότητες που ήδη έχει "κλείσει" ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Είναι φανερό ότι είναι δείγμα πανικού και παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι καιροί που χασκογελούσαν λέγοντας με περισσή αλαζονεία ότι "εμείς θα πάρουμε 80% και ο Αλευράς το άλλο 20%".
Ο δήμαρχος ήταν
κατακόκκνος

Σήμερα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο είδα έναν δήμαρχο κατακόκκινο. Τα πάντα τον ενοχλούσαν, εκνευρίζονταν με το παραμικρό, τον τσίτωνε η παραμικρή κριτική. Και δέχτηκε έντονη κριτική ο Δημητριάδης με αποτέλεσμα να χάσει ορισμένες φορές τον έλεγχο και να γίνει αγενής.

Στην πρώτη γραμμή της κριτικής κατά του δημάρχου προσωπικά ο Γιάννης Απατσίδης. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος της αντιπολίτευσης με το "καλημέρα" τάχθηκε στο πλευρό του νέου
Γιάννης Απατσίδης
υποψήφιου δημάρχου, στο πλευρό του Γκυρίνη και ρίχτηκε στη μάχη του προεκλογικού αγώνα. Από το πρωί ο Γ. Απατσίδης κινείται έντονα και στην σημερινή συνεδρίαση δεν άφησε καμιά ευκαιρία χαμένη που να μην "επιτεθεί" στον δήμαρχο φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση.

Ο δήμαρχος από την άλλη πλευρά δέχτηκε έντονη κριτική και από τα "αριστερά", από τον Γιώργο Σπυρίδη που άφησε κατά μέρος τις ευγένειες και άρχισε να λέει τα πράγματα με το όνομά του. Μάλιστα ο Γ. Σπυρίδης ήταν αυτός που σε μια στιγμή της συζήτησης απαντώντας σε μια από τις αλαζονικές
απαντήσεις του δημάρχου ότι μόνον αυτός γνωρίζει και ότι όλοι οι άλλοι αγνοούν τα πάντα που συμβαίνουν στο δήμο και στο σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είπε: "Δεν πειράζει δήμαρχε, στο εξής θα έχεις αρκετό χρόνο να ξεκουραστείς και να μας κάνεις και φροντιστήριο".
Ο Σπυρίδης πέταξε το καρφί του, την πρόκα, λέγοντας ευθέως ότι ο πολιτικός χρόνος του Δημητριάδη τελειώνει τον Μάιο όταν θα γίνουν εκλογές.

Ο Τασιόπουλος από την άλλη επανέλαβε τον εαυτό του. Στρίμωξε
Τ. Τασιόπουλος
αρκετές φορές τον δήμαρχο και έφερε σε δύσκολη θέση τον σύμβουλο της πλειοψηφίας και στενό συνεργάτη του δημάρχου όταν αναφέρθηκε στα έργα του δήμου που υλοποιεί. Η αναφορά στον Αρ. Ματσούκα ήταν σαφής και ονομαστική και από τον Γ. Απατσίδη όταν απευθυνόμενος στον συνάδελφό του είπε: "Εσείς μιλάτε για ντροπή, εσείς που είτε ο ίδιος είτε δια μέσω άλλων πήρατε όλα τα έργα του δήμου;"
Ο Φ. Δημητριάδης κράτησε την αναπνοή του και δεν είπε λέξη για το θέμα. Ένα θέμα που όπως είχε πει σε σχετική ερώτηση στην τελευταία του ραδιοφωνική συνέντευξη τον απασχολεί, το ξέρει αλλά δεν κάνει και τίποτα για να το σταματήσει. 

Ο. Μοσχοπούλου
Ζορίστηκε και η πρόεδρος του συμβουλίου η Όλγα Μοσχοπούλου όταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας έκανε κριτική τόσο στον δήμαρχο όσο και στην ίδια για το καπέλωμα του συλλόγου στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ο Γ. Ουσταμπασίδης αναφέρθηκε στην προχειρότητα του δήμου στις εκδηλώσεις αυτές και στο καπέλωμα που έριξε αφού οικιοποιήθηκε τις προσπάθειες του ΕΣ και με τα χρήματα των καφέ έκανε εκδηλώσεις χωρίς να πει δημόσια ότι δεν είναι δικές του αλλά ...ξένες.

Παναγιώτης Γκυρίνης
Ν. Μπρουσκέλης
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Διακρίναμε τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Γκυρίνη με τον Νίκο Μπρουσκέλη που θα είναι ένα από τα βασικά ονόματα στο ψηφοδέλτιό του. Μαζί του ήταν και ο Νίκος Τάκης, επιχειρηματίας των σχολών Ραμ, ο Νίκος Λιολιόπουλος από την Μελίκη που είναι στο πλευρό του και στις εκλογές του 2010 ήταν στο πλευρό του Δημητριάδη και ο Σάκης Παντόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πλατέος και ένθερμος υποστηρικτής του.

Ο Π. Γκυρίνης με τον Ν. Μπρουσκέλη δεξιά του, τον Ν. Τάκη και Σ. Παντόπουλο αριστερά του 
(φωτογραφία Ν. Λιολιόπουλος)

Μου είπε ένας έμπειρος παράγοντας που το όνομά του έχει "ειδικό βάρος" και που κατάγεται από το Πλατύ ότι ο δήμαρχος έχει σοβαρό πρόβλημα στο χωριό του. Ως γνώστης της κατάστασης κάτι παραπάνω θα ξέρει. Κι αν όντως συμβαίνει αυτό τότε δικαιολογείται ο εκνευρισμός του δημάρχου.

Γιώργος Σπυρίδης
Η σημερινή εμφάνιση του Σπυρίδη είναι προανάκρουσμα ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ; Την ερώτηση έκανε κάποιος θεατής και απάντησε μόνος του. Η απάντηση που έδωσε εξηγεί και ορισμένες κινήσεις που εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν ανεξήγητες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία ζορίζεται αφού δεν βρίσκει διαθέσιμο συμπολίτη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του. Έτσι λοιπόν απευθύνθηκε στον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Μοσχόπουλο που δέχτηκε την πρόκληση και άρχισε να κάνει επαφές και κρούσεις. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο Γ. Μοσχόπουλος βρήκε αρκετές πόρτες κλειστές και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει ο κλήρος στον Γ. Σπυρίδη που κατά πως φαίνεται θα χριστεί υποψήφιος δήμαρχος.

Αυτά για σήμερα και έχουμε και συνέχεια. Το ματς άρχισε και είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η υποψηφιότητα Γκυρίνη ... πρέπει να μας κάνει να κοκκινήσουμε όποιον ανήκει σε κόμμα του μνημονίου. Μακριά απο αυτούς. Τα είδαμε με τον ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στον υπερ εργολάβο σημερινό δήμαρχο. Τους δοκιμάσαμε δεν βγήκαν εδώ και χρόνια. ΤΕΛΟΣ και αντίο σε αυτούς που υπάρχουν και σε αυτούς που θέλουν να υπάρξουν.
Οχι σε υποψήφιους της φτώχειας μας. Και μην με πει κανείς ότι δήμαρχος που τον υποστηρίζει μνημονιακό κόμμα θα πάει κόντρα.
Τα σέβη μου.