Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Γκυρίνης- Ο Δημητριάδης μοιράζει τα έργα σε συγγενείς και κολλητούς. Εμείς θα βάλουμε τέλος στην κατάσταση αυτή

Παν. Γκυρίνης
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επανέρχεται στο θέμα των αναθέσεων των έργων που η διοίκηση Δημητριάδη δίνει σε γνωστούς και συγγενείς και δηλώνει με ευθύτητα ότι αυτό θα σταματήσει.

Η ανακοίνωση είναι:

Είναι φανερό πως ο δήμος Αλεξάνδρειας στην πρώτη εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έχει παρουσιάσει μια...
σοβαρή υστέρηση.

Και αυτό γιατί όταν άλλες περιοχές επιτάχυναν, ο δήμος μας ήταν προσκολλημένος σε πολιτική και θεσμική στασιμότητα, αφού αυτοί που διοικούσαν είναι οι ίδιοι που μετακινούμενοι από συνδυασμό σε συνδυασμό και από προστάτη σε προστάτη μετά την αναρρίχηση στην εξουσία δεν αποτελούσαν εγγύηση για το μέλλον αλλά μια επανάληψη της αποτυχίας τους.

Όταν μια περιοχή στερείται σχεδίου τότε δεν μπορεί να κάνει κανένα βήμα μπροστά, πόσο μάλλον να επιταχύνει.

Υποβαθμίζεται αντί να αναβαθμίζεται.

Σήμερα, όμως, όλοι ζητούν επίμονα να αποδείξουμε ότι σοβαρευτήκαμε.

Η κρίση, μας έκανε σοφότερους, ώστε όλοι να στρέξουμε αφήνοντας πίσω ένα παρελθόν φανατικού κομματισμού και να προστρέξουμε στην ιδέα πως η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν μπορεί να είναι κάτι που χωρίζει αλλά αυτό που ενώνει, δεν μπορεί να είναι ούτε φιλοκυβερνητική ούτε αντικυβερνητική, οφείλει να είναι διεκδικητική, δεν πρέπει να επαιτεί αλλά να απαιτεί, και φωνή να υψώνει, και να διαμαρτύρεται, και όχι να λέει.

Σήμερα δηλαδή απαιτείται δημοτική συνεννόηση και συνεργασία κόντρα σε άλλες επιλογές.

Είναι το μήνυμα των καιρών, γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Οι σκληροπυρηνικές επιλογές και οι άνθρωποι των μηχανισμών έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Σήμερα που είναι φανερό πως τα κριτήρια για να ζυγίσεις την αλήθεια είναι αναμφίβολα ο σεβασμός είναι ο σεβασμός το μόνο συναίσθημα που δεν μεταμφιέζει τη δύναμη σε δικαίωμα και την αδυναμία σε καθήκον.

Όμως, στο δήμο Αλεξάνδρειας ο δήμαρχος και η πλειοψηφία δεν αποτέλεσαν τους βασικούς εκφραστές των συμφερόντων όλων των πολιτών καθώς δεν κατάλαβαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι για να μοιράζουν τα έργα οι δημοτικοί εργολάβοι και οι συγγενείς, ούτε κάποιοι να καταπατούν του νόμους με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του προστίμου που επέβαλαν τα ΣΔΟΕ για την παρακράτηση του ΦΠΑ από τις αμμοληψίες του πρώην δήμου ΜΕΛΙΚΗΣ, που μια φορά κατά το δήμαρχο το χρωστούν οι εργολάβοι και την άλλη η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Φυσικών Πόρων, με αποτέλεσμα οι δημότες να φορτωθούν βάρη επειδή κάποιοι – αλήθεια ποιοι-το έκαναν αυτό.

Απέναντι σ’ αυτά εμείς είμαστε εδώ.

Είμαστε μπροστά από το γκρίζο   που έφτιαξε ο απερχόμενος δήμαρχος και η παρέα του, για να αντιπαραθέσουμε μια άλλη αντίληψη για τη λειτουργία του δήμου.


Είμαστε παρόντες γιατί πιστεύουμε πως τίθενται αντιμέτωπες πολιτικές λογικές, που η μια, η παλιά, θέλει υπηρέτη και παρατρεχάμενο την τοπική αυτοδιοίκηση και η άλλη η νέα που την θέλει μοχλό εξέλιξης της κοινωνίας.  

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα σαν ψηφοφόρο δεν μου φτάνει να τα διαβάζω μόνο. Πρέπει πρώτα να δω στην πράξη αυτή τη εξαγγελία , και δεύτερο θα πρέπει εφόσον έχουν υπάρξει τέτοιου είδους αναθέσεις, αλλά και τα δημοπρατούμενα που τα εκτελούν υπεργολάβοι που είναι και δημοτικοί σύμβουλοι, εάν θα τα θέσετε εφόσον εκλεγείτε, στην διάθεση των αρμοδίων για τα περαιτέρω, η θα υπάρξει συγκάλυψη? Αυτά πρέπει να τα πείτε ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους, γιατί είναι γνωστό από το παρελθόν ότι μετά από κάθε εκλογή, η νέα δημοτική αρχή στο πνεύμα δήθεν τις μη ποινικοποίησης τις πολιτικής ζωής του τόπου τα θάβουν. Πιστεύω να μην δούμε ακόμη μία επανάληψη.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείτε Κε Γκυρίνη να μιλήσετε με ονόματα (λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε). Αλλά θα έχει άλλο είδικό βάρος απο εσάς. Εύχομαι να τα πείτε ξεκάθαρα και όχι με γρίφους. Διότι δεν είναι φρόνιμο να ξεκινάς με γρίφους ειδικά τέτοιες εποχές. Απλά γιατί κουράζει και έχει καταντήσει γραφικό.

Ανώνυμος είπε...

Να δεσμευτείς αγαπητέ Παναγιώτη ότι θα τα στείλεις στον εισαγγελέα όλα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Να δεσμευτείς αγαπητέ Παναγιώτη ότι θα τα στείλεις στον εισαγγελέα όλα

27 Ιανουαρίου 2014 - 10:49 μ.μ.

φίλε τα είπες όλα σε 1 γραμμή. Απλά και λιτά. Οπως ακριβως τα θέλει ο κάθε απλός πολίτης που βλεπει τι γίνεται . Δεν γίνεται να μην το βλέπει υποψήφιος δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΧΑΑΡΗ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΞΑΝΦΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ
ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΚΥΡΙΝΗ ΕΕΕΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

πριν κατεβεις σε βαρεθηκαμε. Μιλησες για εργολαβους και εκανες μουγκα σε ονοματα. Γιατι? Γιατι με αυτους θα πας χερι χερι. Οτι ελεγε ο δημητριαδης ο τιποτας , το λες και εσυ. Πριν καν κατεβεις στην αρενα του δημου δειχνεις οτι φοβασαι.
Πες ονοματα... Δεν λες....
Γιατι?
Αντε γειααααααααααααααααα....
Μην γινεσαι λιγος. Ειναι κριμα. Διοτι εγω εργολαβο δημαρχο , δεν ξαναψηφιζω. Και δυστυχως κατα εκει μερια σε κοβω οτι και εαν λες.
Τα σεβη μου.

Ανώνυμος είπε...

έλεος δάσκαλέ μου.9.23....
Απο ενα χιλιόμετρο μακριά ,κάνεις ενα μπαμ μεγαλο.
Άσε τα λιβανιστήρια και πιάσε κάτι χρήσιμο.....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν ειναι μπλε (δεξιουτσικος), είναι καφε(καινουρια ιδεολογια)!!!
Αυτό μηπως το επαθε απο τον Μπρουσκελη ;
Πως μπορουμε να το μαθουμε;