Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Άρχισε τα τηλέφωνα ο Δημητριάδης και τρώει "πόρτες" / Στο χέρι του λαού είναι να βάλει τέλος στον κατήφορο

Ο μνημονιακός Φ. Δημητριάδης με τον Σαμαρά και τον δικασμένο Ψωμιάδη. Οι υψηλές γνωριμίες του δημάρχου είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Ανοίγουν οι πόρτες όλες
Ανακοινώσεις ακούμε και ανακοινώσεις δεν βλέπουμε. Ειδήσεις που θα κάνουν πάταγο ακούμε αλλά ως τα τώρα επικρατεί σιγή νεκροταφείου. Ο λόγος για την πλευρά... Δημητριάδη στον δήμο Αλεξάνδρειας που  μετά την επίσημη ανακοίνωση καθόδου του Παν. Γκυρίνη έχει περιέλθει σε κατάσταση πανικού και επιχειρεί με σπασμωδικές ενέργειες να σώσει την παρτίδα.

Ο νυν δήμαρχος εντελώς απομονωμένος και μη έχοντας κανέναν στο πλευρό με ουσιαστικό τρόπο, κανέναν που να πιστεύει στην αξία του ή γιατί εκτιμά την πολιτική συμπεριφορά του επιχειρεί να αναστρέψει το κλίμα πλην όμως, όπως και ο ίδιος διαπιστώνει, δεν αλλάζει με τίποτα.
Ο Φ. Δημητριάδης χωρίς κανέναν δίπλα του, χωρίς κανέναν συνεργάτη να τον στηρίζει που να μην έχει εξαρτήσεις ή σκοπιμότητες, εντελώς μόνος του έχει πελαγώσει και προχωρεί σε κινήσεις πανικού.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας που έχοντας το χρίσμα της ΝΔ το 2010 και μόλις προ διμήνου από το ραδιόφωνο έχει δηλώσει ότι θα ήταν ευπρόσδεκτο ένα χρίσμα από την ΝΔ του μνημονίου έχει καταστεί ως πιστότερος υπηρέτης της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο μνημονιακός δήμαρχος Δημητριάδης προφανώς σε απελπισία σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώσε με στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τους να συναντηθούν.
Τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ εξεπλάγησαν αρχικά και στην συνέχεια αρνήθηκαν ευγενικά. Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν φαίνεται να έχασε την αισιοδοξία του και επιμένει με πλάγιους τρόπους να κάνει συνάντηση ώστε να ρίξει γέφυρες προς τον συγκεκριμένο χώρο και τους ψηφοφόρους του ώστε να καταστούν προνομιακό ακροατήριο για την 2η Κυριακή.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ψηφοφόροι του θα καταδικάσουν πολιτικά τον δήμαρχο που έχει αναδειχτεί σε έναν από τους καλύτερους και συνεπέστερους υπηρέτες του Μνημονίου στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Έναν γραφειοκράτη που το μόνο που ξέρει να λέει σε όλες τις διεκδικήσεις είναι "δεν τον προβλέπει ο νόμος". 
Η  καταδίκη του Δημητριάδη από τον κόσμο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα θα είναι μαζική και ίσως καθολική αφού κοινός στόχος όλων είναι σταματήσει η κατρακύλα του δήμου, να σταματήσουν τα φαινόμενα των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους και συγγενείς, να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης, να εμπεδωθεί η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου.

Είναι μονόδρομος για τον λαό, για τον κόσμο της Αριστεράς, για όλους τους δημότες να βάλουν "πλάτη" ώστε να φύγει η διοίκηση Δημητριάδη. Το πολιτικό διακύβευμα είναι αυτό και μόνο. Στο χέρι των αντιμνημονιακών- αντιδημημητριαδικών δυνάμεων είναι να βρουν κοινό τόπο και έδαφος για προγραμματική συνεργασία, είτε προεκλογική είτε μετεκλογική, για να αλλάξει πορεία ο δήμος. 
Ας το τολμήσουν

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλο αυτό το τσούρμο τις φωτογραφίας έχει πολλά κοινά που τους ενώνει, εμάς όμως τους πολίτες, ανεξάρτητα το που ανήκουμε πολιτικά, μας χωρίζει άβυσσος .

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ
ΧΑΧΧΑΧ ΑΡΕ ΧΑΡΗ ΑΡΕ ΧΑΡΗ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ ? ΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε τόσο ανόητοι και ανώριμοι ώστε να ξανά ψηφήσουμε Δήμαρχο τον Δημητριάδη? Να εξασφαλίζουμε μισθό σε τεμπέληδες και κομματάρχες? Είναι κρίμα για εμάς και τα παιδιά μας. Μια νέα πενταετία σε πρόσωπο που δεν μας τίμησαν , θα είναι ξεπουπούλισα . Σκεφτείτε.

Ανώνυμος είπε...

Τους βλέπω να χαμογελάνε ακούγοντας προφανώς τις μπούρδες του Δημητριάδη. Αυτοί όμως έχουν πάρει το χαμόγελο από τον κάθε πολίτη με τις πράξεις τους και τις ενέργειες τους . Και χωρίς ντροπή μας ζητάνε πάλι την ψήφο μας. Γιατί όμως? Επειδή κόψανε την σύνταξη του παππού μου? Επειδή μας χρέωσα μέχρι το λαιμό? Επειδή έχουμε 1500000 εκ ανέργους? Επειδή μοιράζονται τα έργα οι εργολάβοι που είναι και δημοτικοί σύμβουλοι? Η μήπως επειδή έχουμε δρόμους με καλντερίμι ? Μήπως επειδή βρωμάνε οι κάδοι απορριμμάτων? Μήπως επειδή η Πόλη μας έγεινε χωριό που ήταν Δήμαρχος ο Δημητριάδης? Η εφορία, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, και πόσες άλλες υπηρεσίες είναι υπό ατμών, καιρός είναι να μας φύγουν και οι κύριοι τις φωτογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

καλώς τους @α@άρες. έβαλα και οξεία στο @α@αρες.
Λίγο ντροπή δεν έχει το άτομο. Λίγο?
Ο κούγκας που θα παίξει φέτος? Είναι κεφάτος στις μεταγραφές.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά βάζεις Χάρη το θέμα της αριστεράς και το τι θα κάνει. είναι στη γωνία μετά το άνοιγμα που της έκανε ο Γκυρίνης.
Καλείται να πάρει θέση και να απαντήσει στο ερώτημα αν θέλει να φύγει ο ΔΗμητριάδης ή όχι.
Απλά πράματα και θέλουν απάντηση.