Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πολιτικά αχάριστος και αγνώμονας ο Δημητριάδης, λέει ο Αργ. Κωστόπουλος, υποψήφιος το 2010

Αργ. Κωστόπουλος
Συναντήθηκα χτες με έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης, με έναν άνθρωπο που υπηρέτησε από θεσμικές θέσεις τους συμπολίτες του και όταν αποχώρησε, το 2010, από την θέση ευθύνης που κατείχε, παρέδωσε την δημοτική του επιχείρηση "πεντακάθαρη" και με ταμείο εκατό χιλιάρικα.


Ο λόγος για τον Αργύρη Κωστόπουλο που διακρίθηκε για την θητεία του ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μελίκης- Βεργίνας την τετραετία 2006-2010. Ο κ. Κωστόπουλος ήταν....
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Φώτη Δημητριάδη και έχασε την εκλογή του για μερικούς σταυρούς και κόντρα στο τοπικό σύστημα που πριμοδότησε τον συνυποψήφιό του Β. Μητρόπουλο και τελικά κατάφερε να τον εκλέξει.

Η συζήτηση ήταν άκρως διαφωτιστική και επιβεβαίωσε τα όσα γνωρίζουμε για την πολιτική συμπεριφορά του δημάρχου Δημητριάδη έναντι των συνεργατών του και των υποστηρικτών του. Μια συμπεριφορά που την διακρίνει το στοιχείο της αδιαφορίας, της αγνωμοσύνης, της πολιτικής αχαριστίας. Ο Αργ. Κωστόπουλος ως πρώτος επιλαχών σύμβουλος της ενότητας Μελίκης θα μπορούσε να διεκδικήσει την αποπομπή του κατά συρροή απουσιάζοντα δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Θέμη Τσιφόπουλου και να καταλάβει την θέση του. Δεν το έκανε και αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή. Κι όμως, κανείς, ούτε ο δήμαρχος ούτε και κανείς από τους στενούς συνεργάτες του δεν το εκτίμησαν και τριάμισι χρόνια τώρα συμπεριφέρονται ως να μην υπάρχει.

Και τώρα που πλησιάζουμε στις εκλογές, λέει ο κ. Κωστόπουλος, θυμήθηκαν την παρουσία μου, θυμήθηκαν ότι υπάρχω και μάλιστα είχαν το θράσος να με καλέσουν σε συνάντηση που θα γίνει εντός των ημερών στην Μελίκη για να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Δημητριάδη....

Είναι προφανές ότι σε κάποιους συνεργάτες του Δημητριάδη  περισσεύει το πολιτικό θράσος, επισημαίνει ο συνομιλητής μου και συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να υποστηρίξει, όχι να είναι υποψήφιο, τον νυν δήμαρχο γιατί "είναι αχάριστος και αγνώμονας απέναντι σε έναν υποψήφιο σύμβουλο που κι αυτός βοήθησε το 2010 να εκλεγεί. Μου το έλεγαν ορισμένοι παλιοί συνεργάτες του από το Πλατύ αλλά δεν τους άκουσα. Δικαιώθηκαν όμως", καταλήγει ο κ. Κωστόπουλος.

Η κουβέντα ολοκληρώθηκε με μια συνολική εκτίμηση της πορείας της παράταξης του δημάρχου και η θέση του έμπειρου παράγοντα της αυτοδιοίκησης είναι ότι "ολοκλήρωσε τον κύκλο της και ότι απαιτείται να εκλεγεί μια νέα αρχή που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο. Και τέτοια ελπίδα μπορεί να δώσει η παράταξη που πρόσφατα σχηματίστηκε και έχει επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Γκυρίνη".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ακόμη δεν πήραν χαμπάρι τι εστί Δημητριάδης τον μαθαίνουν , κάλιο αργά παρά ποτέ.