Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο Τασιόπουλος ζήτησε χρηματοδότηση και η διοίκηση έστριψε δια του ...αρραβώνος!!! Θα φτιάξει μια επιτροπή και θα "εμπεριστατώσει" το αίτημα

Στην χτεσινή συνεδρίαση η ημερήσια διάταξη είχε ως πρώτο θέμα την αίτηση του Τ. Τασιόπουλου να χρηματοδοτήσει ο δήμος την έκδοση ενός βιβλίου που έγραψε. Το κόστος της έκδοσης ανέρχεται σε τρεις χιλιάδες ευρώ.

Ο εισηγητής του θέματος, ο αντιδήμαρχος Στ. Δριστάς, περιορίστηκε να αναφέρει ορισμένα σημεία της εισήγησης την οποία συνέταξε η υπηρεσία και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν αντιλήφθηκα τι ακριβώς εισηγήθηκε η υπηρεσία. Το αναφέρονται κάποιοι νόμοι και άρθρα και στο τέλος η υπηρεσία να μην.....
εκφράζει άποψη είναι προφανώς ένα πρόβλημα. 

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος που στην πρωτολογία του δεν είπε ποια είναι η θέση της διοίκησης σχετικά με το αίτημα. Προσωπικά με προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Στ. Δριστάς απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας να τοποθετηθεί ώστε ο ίδιος στη συνέχεια να διαμορφώσει την θέση του.
Η αντιπολίτευση τοποθετήθηκε δια του Βενιόπουλου, Μίχου, Αλευρά και Παράσχου και όλοι τους εξέφρασαν ενστάσεις άλλες εύλογες άλλες υστερόβουλες.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής του Γκυρίνη απέσυρε το θέμα με την αιτιολογία ότι πρέπει να έρθει στο συμβούλιο πιο εμπεριστατωμένα!!!

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα που κατά την άποψή μου είναι εύλογα:
1. Όταν κάποιος κάνει μια αίτηση, όπως ο Τασιόπουλος είναι προφανές ότι εκτός από πολιτική βούληση (δεν την ξέρουμε) πρέπει να υπάρχει και η νόμιμη δυνατότητα να υλοποιηθεί το αίτημα.
Εξετάστηκε η ύπαρξη αυτής της δυνατότητας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προφανώς δεν εξετάστηκε αφού ποτέ δε μάθαμε τι διάολο ισχύει.

2. Δέχτηκε η διοίκηση δια του Δριστά ότι πρέπει να αξιολογήσει το βιβλίο μια επιτροπή. Παρεμπιπτόντως, ο αιτών επισύναψε μια ιδιόχειρη επιστολή του γνωστού Ακαδημαϊκού Εμμ. Κριαρά με τον οποίο είχε σχέσεις και του συμπολίτη συγγραφέα Πανταζόπουλου που λειτουργούσαν ως αξιολογητές τρόπω τινά αφού μιλούσαν θετικά για το πόνημα.
Προς τι λοιπόν η Επιτροπή Αξιολόγησης; Ποια θα είναι αυτή; Από ποιους θα αποτελείται; Ποιος θα τους ορίσει; Με ποια κριτήρια;

3. Αφού ήθελε η διοίκηση να αξιολογήσει το βιβλίο ως περιεχόμενο γιατί δεν απευθύνθηκε στην επιτροπή που υποτίθεται έχει συσταθεί (;) με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της οποίας η αποστολή είναι να επιλέγει ποια βιβλία θα αγοράσει η Βιβλιοθήκη;

Εν κατακλείδι. 
Δε γνωρίζω αν ο νόμος επιτρέπει σε έναν ΟΤΑ να χρηματοδοτήσει μια έκδοση. Πιθανολογώ ότι αν δεν μπορεί ευθέως θα μπορεί να το κάνει εμμέσως. Δεν είναι η ουσία εκεί. Η ουσία είναι ότι από τον δήμο απουσιάζει η πολιτική στον τομέα του Πολιτισμού συνολικά. Η πολιτική της διοίκησης εξαντλείται σε ζουρνάδες, νταούλια, χορευτικά, κάνα θεατρικό και συναυλίες καλοκαιρινές. Αυτό.

Προσωπικά αυτό που εγώ υποστηρίζω είναι ότι ένας δήμος που θέλει να υποστηρίζει ότι συμβάλει στην ανάδειξη του δυναμικού του τόπου στον πολιτισμό στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια. Είτε αυτή είναι εκδοτική, είτε μουσική, είτε εικαστική, είτε αθλητική, είτε θεατρική κλπ.
Τα "δεν δύναμαι" και "θα φτιάξω μια επιτροπή" είναι τακτική του "στρίβειν δια του αρραβώνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: