Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αλευράς προς Διοίκηση Γκυρίνη: Ακόμα δε μάθατε ότι οι ψεκασμοί για τα κουνούπια δε γίνονται Ιούλιο αλλά την Άνοιξη;

Το θέμα γνωστό και χιλιοσυζητημένο αλλά πάντα υπάρχουν δικαιολογίες. Τα κουνούπια κάνουν πάρτι καθημερινά, οι κάτοικοι δεν μπορούν να απολαύσουν ένα ήσυχο βράδυ στο μπαλκόνι τους παρεκτός αν λουστούν με αντικουνουπικά και πάλι παίζεται αν θα βγουν σώοι και αβλαβείς.
Το ζήτημα έχει συζητηθεί και βέβαια δεν πρέπει να αδικούμε τον δήμο Αλεξάνδρειας αφού δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος και αρμόδιος για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Το όλο πρόγραμμα που κοστίζει κάθε χρόνο αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το "τρέχει" η Περιφέρεια του Τζιτζικώστα που.....
μόλις προχτές άρχισε ψεκασμούς πιθανόν γιατί ο περιφερειάρχης ασχολείται με υψηλού κύρους ζητήματα όπως το μακεδονικό.

Από τη μεριά του ο δήμος Αλεξάνδρειας χρόνια τώρα κάνει επίγειους ψεκασμούς. Φέτος, άργησε χαρακτηριστικά διότι δεν προετοιμάστηκε έγκαιρα. Φέτος άλλαξε πολιτική η διοίκηση και αποφάσισε να μην κατατμήσει το έργο και να προκηρύξει μειοδοτικό διαγωνισμό. Αυτό απαιτούσε σοβαρή μελέτη και δουλειά που πήρε χρόνο και μόλις προχτές έγινε η τελευταία γραφειοκρατική πράξη για να αρχίσουν οι ψεκασμοί. Μ΄ άλλα λόγια το τρένο φέτος χάθηκε.

Το θέμα αυτό το έφερε στη χτεσινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ο Χρ. Αλευράς που επισήμανε το αυτονόητο. Είπε ότι τέσσερα χρόνια η διοίκηση Γκυρίνη προφανώς δεν έμαθε ότι τα κουνούπια δεν τα καταπολεμάς τον Ιούλιο αλλά όταν είναι προνύμφες.
Απλά πράγματα αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολα.

δείτε το σχετικό απόσπασμα της χτεσινής συνεδρίασης που έφτιαξε και δημοσίευσε στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ ο Σίμος Τάμογλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ Κ 4 ΧΡΟΝΙΑ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΚΥΡΙΝΗ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ???ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.