Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Πολιτική ευθύνη έχει ο Γκυρίνης για το μηδενικό έργο του Ισαάκ, για την επιλογή να τον κάνει αντιδήμαρχο κλπ- Η παραίτηση έλυσε ένα πρόβλημα. Αρκεί;

Έχει πολιτικό αντίκτυπο η παραίτηση Ισαάκ Χαλκίδη; Απολύτως κανένα είναι η απάντηση και σας εξηγώ ευθύς αμέσως το γιατί.

Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος ήταν μια μόνιμη πηγή προβλημάτων τόσο στην παράταξη Γκυρίνη εσωτερικά όσο και σε επίπεδο καθημερινής διοικητικής διαχείρισης. Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε ο Γκυρίνης Δήμαρχος ο Ισαάκ προκάλεσε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν το τι ακριβώς απαίτησε με έντονο ύφος να.....
συμβεί την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του νέου τότε δημάρχου. Όλοι θυμούνται την απαίτησή του να έχει ως αντιδήμαρχος Μελίκης τότε ιδιαίτερη μεταχείριση από τις άλλες δημοτικές ενότητες διότι αυτός έτσι έχει μάθει να κάνει πολιτική. Τόσο ο Γκυρίνης όσο και οι άλλοι αντιδήμαρχοι τότε που τον άκουσαν έμειναν με το στόμα ανοιχτό και βέβαια διαφώνησαν.
Ο Ισαάκ δεν άντεξε και παραιτήθηκε εφευρίσκοντας μια σειρά από αιτίες και αφορμές που τις εξέθεσε στην γνωστή ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο Αβένα τον Ιανουάριο του 2015.

Έχοντας μόλις έναν χρόνο καθήκοντα αντιδημάρχου, από τον Μάρτιο του ΄17 ως και προχτές ο Ισαάκ Χαλκίδης έδειξε το τι μπορεί να κάνει. Έδειξε την αδυναμία του να συνεργαστεί με τους άλλους αντιδημάρχους και τους οποίους ενημέρωνε με έγγραφα επίσημα ενώ αυτοί βρίσκονταν στο ...διπλανό γραφείο!!!
Στους δώδεκα μήνες που ήταν πολιτικά υπεύθυνος για την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνική πολιτική ο Ισαάκ έχει να καυχιέται ότι παρήγαγε μηδενικό πολιτικό αποτέλεσμα. Ό,τι κινείται στους τομείς αυτούς κινείται διότι υπάρχουν οι  υπηρεσίες που είναι αναγκασμένες να λειτουργήσουν. Καμιά νέα ιδέα, καμιά πρωτοβουλία, κανένας σχεδιασμός εκ μέρους του αρμόδιου αντιδημάρχου. Βεβαίως, δεν κάνω λόγο για το γεγονός ότι ουδόλως άνοιξε να διαβάσει το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και να υλοποιήσει έστω ένα από όσα είχαν εξαγγελθεί.

Θα αναρωτηθεί κανείς "και τί έκανε τόσο καιρό ως αντιδήμαρχος;". Είναι ένα καλό ερώτημα και είναι μια πρόκληση τόσο για τον δήμαρχο Γκυρίνη όσο και τον Ισαάκ να κάνουν έναν απολογισμό δράσης του εν λόγω τομέα. Αντιθέτως, υπάρχουν γεγονότα που σημάδεψαν την δωδεκάμηνη θητεία του Ισαάκ και ταλάνισαν τη διοίκηση, την παράταξη, τον ίδιο τον δήμο γενικότερα. Αναφέρομαι στην ανούσια και χωρίς επίπεδο κόντρα που άνοιξε ο Ισαάκ με τους Κυτούδη- Συρόπουλο και που είχε τη γνωστή κατάληξη. Η εμμονή του στην γραφειοκρατική αντίληψη περί πολιτικής περισσότερο θύμιζε ένα δημόσιο υπάλληλο παλαιάς κοπής παρά έναν αντιδήμαρχο επιφορτισμένο με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με ανθρώπους και οι οποίοι χρειάζονται στήριξη. 

Βέβαια, δε φταίει ο Ισαάκ για το μηδενικό έργο στον τομέα του. Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Γκυρίνης που αρχικά τον επέλεξε για τη θέση αυτή ενώ γνώριζε, είχε προειδοποιηθεί από πολλούς ότι η επιλογή Ισαάκ για διοικητική θέση θα ήταν προβληματική. Ο δήμαρχος ευθύνεται για την επιλογή του να μην τον διώξει με την πρώτη στραβή που διαπίστωσε. Ο δήμαρχος ευθύνεται για το γεγονός ότι όχι μόνο τον στήριξε σε όλες τις λάθος κινήσεις του αλλά υπερθεμάτισε δίνοντάς του κι άλλο αέρα στα πανιά του. Ο δήμαρχος ευθύνεται που δεν άκουγε κανέναν από τους συνεργάτες του εδώ και καιρό που του έλεγαν "διώξτον πριν παρασύρει όλους μας στο γκρεμό".

Ο δήμαρχος Γκυρίνης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το σκηνικό που είχε στήσει ο Ισαάκ εδώ και ένα χρόνο στο δημαρχείο και που όταν ζορίζονταν απειλούσε με παραιτήσεις, με τροποποιήσεις παραιτήσεων και πάει λέγοντας. Σκέτη επιθεώρηση η κατάσταση και πλήρης απαξίωση της πολιτικής που στα καφενεία γινότανε κάθε μέρα πανηγύρι.
Ο δήμαρχος Γκυρίνης δεν είχε την τόλμη να κόψει το βήχα στον Ισαάκ και βγαίνει τώρα και δηλώνει ότι κατανοεί την απόφασή του και λέει ότι αργά ή γρήγορα θα ερχότανε μια τέτοια απόφαση!! Ο δήμαρχος, αντί να λειτουργήσει όπως του αρμόζει ο ρόλος παριστάνει τον παρατηρητή και κάνει διαπιστώσεις. Αφού γνώριζε ότι υπάρχουν ζητήματα και προβλήματα και ότι αργά ή γρήγορα ο
Μες στην καλή
χαρά ο Γκυρίνης παρά
την απώλεια του
στενού του συνεργάτη.
Ισαάκ θα παραιτούνταν γιατί δεν αναλάμβανε αυτός την αναγκαία πρωτοβουλία να τον διώξει; Περίμενε να παραιτηθεί, εύχονταν η παραίτηση να γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να του λυθούν τα χέρια. Είναι κοινός τόπος ότι ο Γκυρίνης από το μεσημέρι της Πέμπτης πλέει σε πελάγη ευτυχίας εξ αιτίας της αποχώρησης του Ισαάκ αλλά δεν το λέει....

Η απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ από τον δήμαρχο Γκυρίνη αλλά είμαι σίγουρος ότι την γνωρίζετε όλοι.

Θέλω να κλείσω το σημείωμα αυτό με το εξής. Είπε ο δήμαρχος Γκυρίνης ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου. Καλά θα κάνει να μην κάνει δηλώσεις πριν σκεφτεί τις λέξεις που χρησιμοποιεί. Αντιλήφθηκε τί ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις που σχημάτισαν την πρόταση αυτή;
Πέρασε μια βδομάδα δηλαδή και ο δήμαρχος κινούμενος στη λογική "τα ζώα μου αργά" δε βιάζεται να τοποθετήσει έναν αντιδήμαρχο στο κρίσιμο αυτό πόστο διότι προφανώς δεν τον νοιάζει, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν χρειάζεται αντιδήμαρχος; ποιος ξέρει.
Αντί, κατά την άποψή μου, να έχει ήδη τοποθετήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης τον νέο αντιδήμαρχο και να του δώσει χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο να ενημερωθεί σχετικά ο δήμαρχος Γκυρίνης ακόμα το σκέφτεται....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος εμπιστεύεται πλέων τον Γκυρίνη? Τρώει πόρτα σε όποιον πρότεινε μέχρι σήμερα. Οι εποχές που τον εμπιστευόταν οι συνεργάτες του πέρασε. Τώρα είναι μόνος μα πολύ μόνος. Άλλωστε φαίνετε ότι τον έχουν εγκαταλείψει οι περισσότεροι δύο με τρείς άνθρωποι του μείνανε οι υπόλοιποι του γυρίζουν την πλάτη. Δείτε με ποιούς κυκλοφορεί, όταν κυκλοφορεί.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να τον εμπιστευτούν αφού αυτός δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δημοτικούς συμβούλους και τους θεωρεί όλους εχθρούς του; Τον μοναδικό που εμπιστεύεται είναι ο υπάλληλος που καθιέρωσε εκπρόσωπο και κάνει το γενικό κουμάντο στο δήμο. Αυτόν που η επίτροπος καταλόγισε κάποια εκατομμύρια ευρώ ο δήμαρχος του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.