Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πυρκαγιά σε ανεξέλεγκτη χωματερή στα Τρίκαλα - Οι διοικούντες με τί ακριβώς ασχολούνται;

Διαβάζω στο ενημερωτικό σάιτ Αλεξάνδρειάμου ότι χτες το βράδυ στα Τρίκαλα, σε ανεξέλεγκτη χωματερή- σκουπιδότοπο έπιασε φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να κατασβεστεί.
Σε κάθε χωριό υπάρχει ένας τουλάχιστον τέτοιος αντίστοιχος χώρος όπου οι κάτοικοι πάνε και...... αποθέτουν πάσης φύσεως απορρίμματα. Μπάζα, κλαδιά, ξύλα, συσκευές κλπ βρίσκονται ατάκτως ερριμμένα στους χώρους αυτούς που σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζονται και πάλι από την αρχή.
Είναι προφανές ότι το σύστημα που υπάρχει στο δήμο Αλεξάνδρειας δεν αποδίδει διότι πρακτικά είναι ανεφάρμοστο. Ο κανονισμός ορίζει ότι ο κάθε κάτοικος που έχει απορρίμματα (κλαδιά, μπάζα κλπ) πρέπει να ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας και αυτή με τον ανάλογο προγραμματισμό να περνάει από το σπίτι του να τα μαζεύει. Αυτός ο κανονισμός ουδέποτε εφαρμόστηκε και είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί.
Τί μπορεί να γίνει; Κατ΄ αρχάς να γίνει συζήτηση με τους τοπικούς προέδρους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και για κάθε χωριό μπορεί να βρεθεί μια ξεχωριστή λύση.  Λύσεις από τα πάνω όπως φαίνεται δεν εφαρμόζονται και η αδυναμία του δήμου να ελέγξει και να περιορίσει το φαινόμενο είναι δεδομένη.

Ευθύνες υπάρχουν; Σαφώς και υπάρχουν και κατανέμονται σε όλες τις πλευρές. Στις διοικήσεις του δήμου Αλεξάνδρειας που ανέχεται αφενός και δεν προγραμματίζει ή δεν ψάχνει λύσεις και αφετέρου  στους πολίτες που ρυπαίνουν κατά το δοκούν.
Ιδού λοιπόν ακόμα μια πτυχή του προβλήματος των σκουπιδιών που οι επίδοξοι δήμαρχοι θα πρέπει να ασχοληθούν και μάλιστα σοβαρά.
Ιδού η Ρόδος κύριοι....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ.
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;;