Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ανεξήγητη η άρνηση Γκυρίνη να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με ιδιώτες στην καθαριότητα.

Επαναφέρω για ακόμα μια φορά το ζήτημα της αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων και την ανεξήγητης εμμονής της διοίκησης του δήμου αλλά και της ανοχής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων να αρνούνται να συζητήσουν σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησης τμήματος του έργου σε ιδιώτη.
Αφορμή για το παρόν σημείωμα η περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην γειτονική Έδεσσα όπου εδώ και..... δυο χρόνια η διοίκηση Γιάννου συνεργάζεται με κοινοπραξία ιδιωτών και το έργο εκτελείται πλήρως με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν οι πολίτες μια πόλη καθαρή καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ την ιδεοληψία των διοικούντων να προχωρήσουν σε μια διερεύνηση, να συζητήσουν και να καταλήξουν σε ένα μοντέλο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας συνολικά και μακροπρόθεσμα ώστε να πάψουν να παρατηρούνται εποχές που η πόλη και τα χωριά κυριολεκτικά μετατρέπονται σε ανοιχτούς σκουπιδότοπους.
Στον δήμο Αλεξάνδρειας τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μια άλλη αντικειμενική ιδιαιτερότητα. Ο στόλος των οχημάτων -απορριμματοφόρων είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας εξ αιτίας των συνεχών και δαπανηρών βλαβών με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το δημοτικό ταμείο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οχήματα να μην υπάρχουν στους δρόμους. Βέβαια, για να κυκλοφορήσουν τα οχήματα θα πρέπει να διαθέτει η υπηρεσία οδηγούς σε μόνιμη βάση.
Όλες αυτές οι δυσλειτουργίες και αδυναμίες του δήμου Αλεξάνδρειας εκτιμώ ότι θα ξεπερνιούνταν εφόσον η διοίκηση Γκυρίνη "άνοιγε" το θέμα, έκανε διαβούλευση και αφού κατέθετε τα δεδομένα (οικονομικά κλπ) λαμβάνονταν μια απόφαση με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.

Σταθμός Μεταφόρτωσης Αλεξάνδρειας
Η επιλογή Γκυρίνη να μην ασχοληθεί και με αυτό το θέμα είχε και θα συνεχίσει να έχει επιπτώσεις. Μια σοβαρή επίπτωση τόσο οικονομική όσο και περιβαλλοντική είναι η ντε φάκτο μετατροπή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αλεξάνδρειας (ΣΜΑ) σε ανοιχτό σκουπιδότοπο (δες ΕΔΩ) όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από πέντε χιλιάδες τόνους σκουπίδια και τα οποία θα χρυσοπληρώσουμε για να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών.

Γ. Κιρκιλιανίδης
Μια άλλη άποψη για το ζήτημα της αποκομιδής υποστηρίζεται από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κιρκιλιανίδη που εδώ και αρκετό καιρό προτείνει την αγορά καινούργιων ή μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων εκμεταλευόμενος ο δήμος διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία πλην όμως ουδέποτε η πρότασή του έγινε αντικείμενο σοβαρής συζήτησης. Προφανώς ο δήμαρχος Γκυρίνης έχει άλλες προτεραιότητες και ασχολίες.
Εν κατακλείδι. Η προεκλογική περίοδος που όπως φαίνεται αρχίζει καλό θα είναι ασχοληθεί και με τέτοια ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με το βιωτικό επίπεδο των δημοτών και όχι να περιοριστεί σε ανταλλαγή παραπολιτικών σχολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: