Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ - Τ. Τασιόπουλος

του Τ. Τασιόπουλου
- Επίκαιρη τις μέρες αυτές είναι η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως “Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”.
- Είναι αλήθεια ότι τα μαχητικότερα κυβερνητικά στελέχη κεντρικά και τοπικά ρητορεύοντας με πάθος κάποτε ενάντια σε αντιμνημονιακές πρακτικές, σήμερα υπηρετούν με ζήλο ακροδεξιού νεοφώτιστου Μερκελιστή, όσα κατηγορούσαν και με το νομοσχέδιο αυτό νομίζουν οι αφελείς ότι μπορούν να καυχώνται για αριστερή πολιτική συνέπεια
- Ασφαλώς σε τίποτα δεν θα ωφελούσε αυτή η υπόμνηση της ασυνέπειας αν δεν.....
επιχειρούσαν οι κυβερνώντες συριζαίοι τάχατες αριστεροί να ταυτίσουν το πολιτικό με το κομματικό μέσα από το ψευδεπίγραφο Σχέδιο Νόμου περί εμβάθυνσης τάχα της Δημοκρατίας, περί ενίσχυσης της συμμετοχής και τα περί της αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ.
- Αν υπήρχε βέβαια ζωτική αριστερή αντιπρόταση που να ανταποκρίνεται σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, αυτές οι ανάγκες θα σάρωναν τα όποια ψεύτικα προσωπεία των αντιδρούντων και δεν θα περίμεναν οι κοινωνιοκεντρικοί στόχοι της λεγόμενης αριστεράς συμμαχίας του ΚΑΜΜΕΝΟΥ να είναι μόνον μια επικαιρική τακτική που μεταβάλλεται σε εξυπηρέτηση του καπιταλισμού όταν οι συνθήκες αλλάζουν.
- Το νέο σ.ν.  που  δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα πλέον ευφάνταστα σενάρια δεξιών μικροπολιτικών πρακτικών και ανακτορικών παρακμιακών δολοπλοκιών που θα μπορούσαν να επινοηθούν περιφρονώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους πολίτες της χώρας και όλους τους τοπικοαυτοδοικητικούς πλην Λακεδαιμονίων προσφέροντας ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης με προφανή παραβίαση του ν. 4048/2012.
- Όπως είναι γνωστό – πριν ο Ραγκούσης ψηφίσει τον καταστροφικό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – στα πλαίσια του Β!ΚΠΣ εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στη χώρα μας το “Πρόγραμμα ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” με συνδυαστικά μέτρα πολιτικής, με άψογη συνεργασία ΚΕΔΚΕ – υπουργείου (Δ.Αβραμόπουλος - Αλέκος Παπαδόπουλος) και με οικονομική στήριξη της πρώτης ισχυροποίησης των 1034 δήμων της χώρας.
- Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ” δεν ήταν αέρας, ήταν έργα και δράσεις που αφορούσαν τη ζωή μας.
- Ο δρόμος που φτιάχτηκε, το έργο άρδευσης που παραδόθηκε, το σχολείο που επισκευάστηκε, ο αγωγός ύδρευσης που αντικαταστάθηκε, το επικίνδυνο δέντρο που κόπηκε, το νέο μηχάνημα που αγοράστηκε ήταν μια πραγματικότητα και δεν ήταν λόγια αποπροσανατολισμού.
- Με την συμπλήρωση τεχνικής και ταμιακής υπηρεσίας σε όσους ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ έλειπαν οι υπηρεσίες αυτές θα κλείδωνε από υπηρεσιακής πλευράς αυτή η μεταρρύθμιση, η οποία ουσιαστικά κατήργησε την μικρή, ανήμπορη και καταχρεωμένη Κοινότητα.
- Το νέο σ.ν. όμως μας γυρνά πρώτα και κύρια στην εποχή της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ με την ολική επαναφορά της έννοιας “Κοινότητα”, με την εκλογή ανά χωριό σε χωριστή κάλπη, χωριστά ψηφοδέλτια και χωριστά ψίχουλα της εξαϋλωμένης και ανύπαρκτης ΣΑΤΑ.
- Το νέο σ.ν. ενσωματώνει στο ΤΕΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ και ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ το κόστος των αρμοδιοτήτων του ΠΡΑΣΙΝΟΥ (πάρκα κ.λ.π.). Δαπάνες δηλαδή που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από το κράτος, τώρα θα τα πληρώνει το πορτοφόλι του δημότη, με αντίστοιχη αύξηση των δημοτικών τελών.
- Στο χάος των σελίδων του σ.ν. υπάρχουν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση απόλυτα στοιχιμένες και άλλες διατάξεις που επιχειρούν να αποσυνθέσουν ό,τι θεσμικό υπάρχει ακόμα και επιχαίρουν να καταστρέψουν και να διαλύσουν κυρίως με το τερατούργημα του εκβιασμού των μειοψηφιών.
- Με σωρεία διατάξεων η επίτευξη της πλειοψηφίας – δηλαδή η δυνατότητα λήψης απόφασης για δράσεις, για έργα κ.λ.π.- δεν είναι δεδόμενη και θα πρέπει να εκλιπαρείται συνεχώς.
- Αλισβερίσι, υποχωρήσεις, συνδιαλλαγή, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, υποσχέσεις, δώσε μου να ψηφίσω, όχι σε κάθε συνεδρίαση αλλά σε κάθε θέμα θα είναι υποχρεωτικές και θα συνοδεύονται από αερολογία και επιπολαιότητα που θα χαϊδεύουν αυτιά και όλα αυτά για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική ώστε να εκλεγούν μερικοί φιλοκυβερνητικοί σύμβουλοι, καθιστώντας σαφές ότι πάνω από το πολιτικό μπαίνει το μικροκομματικό συμφέρον.
- Συνεπώς αποφάσεις θα ακυρώνονται στον έλεγχο νομιμότητας, οι διαδικασίες θα σέρνονται με συζητήσεις συνδιαλλαγής και όλα θα παραπέμπονται στο αόριστο μέλλον.
- Επειδή όμως η δημοκρατία δεν είναι μόνον εκλογές, ούτε άτακτες συναθροίσεις πράγματι κάτι στο εκλογικό σύστημα της Τ.Α.  πρέπει να αλλάξει.
- Να θεσμοθετηθούν δύο τετραετίες για τους αιρετούς με προτεραιότητα στην αξιοκρατία αφού το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η διαχειριστική ανεπάρκεια η οποία προκύπτει μετά τις εκλογές.
- Η εκλογή του δημάρχου να γίνεται από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα εκλέγονται -οι πλειοψηφούντες- από ενιαίο κοινό και κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά ψηφοδέλτιο εκτός παρατάξεων.
- Σε μια τέτοια περίπτωση γίνεται πράξη το ότι ο χώρος της Τ.Α. γίνεται χώρος προσφοράς των ποικιλοτρόπως καταξιωμένων ατόμων της τοπικής κοινωνίας και όχι χωνευτήρι ατάλαντων ή διαβλητών  ή ανίκανων ατόμων με χοντρό πορτοφόλι από το οποίο ξοδεύουν προεκλογικά για να το φουσκώσουν πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
- Αυτά πρέπει να γίνουν, γιατί ο δημότης δεν είναι αφελής και αν μια φορά εξαπατήθηκε, όσοι σήμερα συνωμοτούν ενάντια στην τοπική κοινωνία, θα αντιληφθούν ότι η τοπική δημοκρατία παρά τα όσα έχει υποστεί κατά καιρούς από ανέντιμους και ατάλαντους τοπικοαυτοδοικητικούς δεν θα νομιμοποιήσει κανένα έκτρωμα.
  
                                                                                   Τάσος Τασιόπουλος

- ΥΓ1. Σ΄ ότι αφορά τους ευλόγως  τοπικά ανησυχούντες και λοιπούς δημοσιολογούντες ενδιαφερόμενους πρέπει να εμπεδώσουν ότι παρ' ότι κεντρικά η κεντροαριστερά σήμερα φαίνεται ότι συνθέτει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης στο ζήτημα των τοπικών εκλογών τω καιρώ τω δέοντι θα υπάρξουν τα δέοντα όχι άκαιρα όπως πιέζουν σπαζοχέρηδες που το μυαλό του το έχουν στο κεχρί.
- Εξάλλου όταν σε παινεύουν ορκισμένοι εχθροί σου επειδή τώρα τα τσακώνουν χοντρά μάλλον πρέπει να ψαχτείς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ 2019 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΡΙΒΟΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ?ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ?ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ 2000000 ΕΥΡΩ.ΡΕ ΚΟΣΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ?ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 18 Μαΐου 2018 - 6:26 μ.μ. είναι έτσι όπως τα λές και πιθανόν πολύ χειρότερα. Κύριε μόχλα ασχοληθείτε με το θέμα εκτενώς εαν μπορείτε. Μιλάμε για πολύ φάγωμα χρήματος, για πάρα πολύ. Και όπως είπε και ο 18 Μαΐου 2018 - 6:26 μ.μ. ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥ συριζα.