Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Το 722, οι πρόσφυγες, το μαχαίρωμα και οι ξενοφοβικές αντιδράσεις - Υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος. Εφαρμόστε τον

Είναι περίεργο ή πρωτόγνωρο φαινόμενο να πλακώνονται και στο τέλος να μαχαιρώνονται δυο ή περισσότερα άτομα μιας κοινότητας, μιας γειτονιάς, σε ένα μαγαζί ή σε ένα γήπεδο για παράδειγμα; Όχι θα απαντήσει κάθε σοβαρός πολίτης αυτής της χώρας και δεν έχει όποιος το αμφισβητεί να διατρέξει το αστυνομικό δελτίο στο διαδίκτυο και θα το διαπιστώσει αμέσως.
Στην περιοχή της Αλεξάνδρειας ως....... γνωστόν ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2016 το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό στρατόπεδο 722ΤΜΧ που βρίσκεται ακριβώς στα όρια του αστικού ιστού της πόλης, δίπλα στο γήπεδο. Στο χώρο αυτόν φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία και από τότε μέχρι και σήμερα τα αδικήματα ή περιστατικά παραβατικότητας που σημειώθηκαν εντός του χώρου είναι ελάχιστα ως μηδενικά. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και τρία περίπου χρόνια που λειτουργεί το κέντρο φιλεξενίας οι πρόσφυγες δεν απασχόλησαν σχεδόν ποτέ την τοπική κοινωνία με κανενός είδους αδίκημα ή "προκλητικές" συμπεριφορές.

Με βάση τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα γεγονότα είναι να απορεί κανείς γιατί υπάρχουν ακόμα ξενοφοβικές αντιδράσεις και ποστο μίσους από νεαρά κυρίως άτομα στο διαδίκτυο με αφορμή το προχτεσινό περιστατικό συμπλοκής μεταξύ νεαρών προσφύγων μέσα στο 722. Διαβάζω σχόλια στο διαδίκτυο που κυριαρχούνται από μίσος, από εμπάθεια και ξενοφοβία. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών που σχολιάζουν με τρόπο και ύφος που άνετα εμπίπτει στον ποινικό νόμο περί ρατσισμού που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, είναι ότι είναι νεαροί, είναι όλοι τους συνεπαρμένοι από το "εθνικό ιδεώδες", όλοι τους ονειρεύονται να πάρουν πίσω την ...Πόλη, να γαμ....ουν τους Τούρκους και άλλα τέτοια όμορφα.

Η διαπίστωση είναι απλή. Η μαγιά για εκδήλωση, έστω και φραστικών, αντιδράσεων που είναι πολύ εύκολο να μετατραπούν σε ακροδεξιό παραλήρημα υπάρχει και έχει υπαρκτές αιτίες. Αυτό που πρέπει να καταστήσει σαφές η Κυβέρνηση τόσο κεντρικά όσο και τοπικά είναι το εξής απλό ώστε να κοπεί ο βήχας όλων αυτών. Να βγει και να πει ότι η εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου θα υλοποιηθεί χωρίς εκπτώσεις. Τόσο απλό είναι και τότε να δείτε πως οι άντρες γίνονται ...αντράκια όπως τα φασιστοειδή που χτυπούσαν τον Μπουτάρη και την επόμενη μέρα κλαίγοντας ζητούσαν συγνώμη στα δικαστήρια.
Νισάφι πια με τα αυτονόητα που είναι ζητούμενα στον τόπο μας....





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο για τον αντιρατσιστικό νόμο. Απλά πρέπει να ισχύει για όλους και να το φωνάζεις αυτό. Οπως και την παρακάτω ακριβές δήλωση του δημάρχου που ανέφερες :

Έχουμε ένα μητροπολίτη λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις ?, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Να ισχύει και για τον δήμαρχο θεσ/νίκης ή να ισχύει μόνο εκεί που μας βολεύει?
Και γράφω για την έκφραση του, ότι είναι για ξύλο το άτομο που ονοματίζει , όχι αόριστα. Ασχετα εαν είναι μητροπολίτης που δεκάρα δεν δίνω. Μπορεί να ήμουν εγώ , εσύ κτλ. Εαν εφαρμοζόταν σωστά ο νόμος θα μάζευε τα λόγια του και πιθανόν να μην είχαμε τα γνωστά επεισόδια στην θεσ/νίκη?