Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η υπεύθυνη δήλωση της υπαλλήλου, η ταλαιπωρία των 3 υπαλλήλων, το ΣτΕ, ο Βένιος και ο Γκυρίνης- Μια περίεργη υπόθεση με άγνωστη κατάληξη

Κ. Βενιόπουλος
Π. Γκυρίνης
Χτες γίναμε μάρτυρες μιας σοβαρής καταγγελίας εκ μέρους του Κ. Βενιόπουλου, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης καθώς επίσης και του Χρ. Αλευρά, δημοτικού συμβούλου (ΛΑΣ-ΚΚΕ) οι οποίοι ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας είπαν ότι δεν προσκλήθηκαν εγκαίρως ώστε να.....
πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του οργάνου το οποίο θα λάμβανε απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον δικαστικής (εφετειακής) απόφασης που δικαίωνε τους τρεις υπαλλήλους στους οποίους ο δήμαρχος Γκυρίνης αρνείται να δώσει το επίδομα θέσης το οποίο δικαιούνται και διεκδικούν μέσω της δικαιοσύνης.
Ο Βενιόπουλος κατήγγειλε ότι η γραμματέας του δημάρχου πιέστηκε και άλλαξε άποψη υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει ότι όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κλήθηκαν εγκαίρως. Ωστόσο, τόσο οι Βενιόπουλος και Μοσχοπούλου όσο και ο Αλευράς δηλώνουν σαφώς ότι κλήθηκαν τηλεφωνικά πέντε λεπτά πριν αρχίσει η επίμαχη συνεδρίαση!!!

Εναντίον της απόφασης της Οικ. Επιτροπής οι Βενιόπουλος και Μοσχοπούλου προσέφυγαν στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος ακύρωσε τη διαδικασία και τις αποφάσεις εκείνης της συνεδρίασης. Ο δήμος αντέδρασε και προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 όπου τα μέλη της κρίνουν την ορθότητα ή μη των αποφάσεων. Η επιτροπή αυτή δικαιώνει τον δήμο και βγάζει άκυρη την απόφαση του Συντονιστή. Το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής αυτής όπως αναφέρεται στα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ βασίζεται εν πολλοίς στην υπεύθυνη δήλωση της υπαλλήλου αφενός και αφετέρου στο γεγονός ότι η πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση δημοσιεύτηκε στο σάιτ του δήμου το πρωί της ίδιας μέρας.

Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα θέμα ουσίας και ο τύπος. Η ουσία είναι ότι οι τρεις εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή δεν ενημερώθηκαν ώστε να παραστούν στη συνεδρίαση. Αυτό είναι δεδομένο. Επίσης δεδομένη ήταν και η απόφαση του δημάρχου να μην εκτελέσει την απόφαση του Εφετείου και να πληρώσει τους υπαλλήλους του δήμου χρονοτριβώντας και επιβαρύνοντάς τους οικονομικά στέλνοντας την υπόθεση στο ΣτΕ. Η απόφαση του δημάρχου θα ψηφίζονταν από την Οικονομική Επιτροπή είτε ήταν παρόντες οι τρεις είτε ήταν απόντες. Εδώ είναι η ουσία και εδώ πρέπει να εστιάσουν όλοι. Στο γεγονός δηλαδή ότι ο δήμαρχος βάζει σε οικονομικά έξοδα το δημοτικό ταμείο αρνούμενος να εκτελέσει δικαστικές αποφάσεις για ένα καπρίτσιο που βέβαια δεν επιβαρύνει τον ίδιο αλλά το δημοτικό ταμείο. Γιατί, είναι βέβαιο ότι μετά από δυο ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ τους είναι απίθανο να χάσουν τα λεφτά τους οι υπάλληλοι οι οποίοι θα τα πάρουν εντόκως, αναδρομικά και θα αποζημιωθούν για τα δικαστικά έξοδα που έκαναν. Και όλα αυτά τα χρήματα θα εκταμιευτούν από το δημοτικό ταμείο, από τις τσέπες δηλαδή των δημοτών γιατί ο δήμαρχος ως παντογνώστης αποφάσισε να κάνει κόντρα με τους υπαλλήλους και να τους κάνει ...καψώνια.

Ο Βενιόπουλος αναφερόμενος στην υπεύθυνη δήλωση της υπαλλήλου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης είπε ότι το πράγμα δε θα μείνει ως έχει υπονοώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Δεν έχω άλλη πληροφόρηση και αναμένω τις εξελίξεις.

Εσείς μπορείτε να δείτε το "δια ταύτα" της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152 και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

"Στην προκειμένη περίπτωση, από τα στοιχεία του φακέλου και ιδίως από την με ημερομηνία 17.1.2018 υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 της Μούρνου Αλεξίας του Αντωνίου, καθώς και από τις με αριθμό 45/17.10.2017 και 46/17.10.2017
προσκλήσεις έκτακτης συνεδρίασης οικονομικής επιτροπής και τα σχετικά αποδεικτικά επίδοσης, προκύπτει ότι όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής προσκλήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις έκτακτες συνεδριάσεις της Ο.Ε. την 17.10.2017, ενώ είχαν ήδη
αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου οι προσκλήσεις των έκτακτων συνεδριάσεων, την ίδια ημέρα των συνεδριάσεων, λόγω του κατεπείγοντος των εξεταζόμενων θεμάτων.
Σύμφωνα με τα ως άνω αναφερόμενα, δεν εμφιλοχώρησε καμία πλημμέλεια κατά την κλήτευση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, κατά συνέπεια μη νόμιμα και με εσφαλμένη αιτιολογία ο Συντονιστής Α.Δ.Μ.Θ. ακύρωσε τις με αριθμό 415, 416, 417 και 418/2017 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να γίνει δεκτή στο σύνολό της ως βάσιμη η από 17.1.2018 (με αριθμό πρωτοκόλλου 480) προσφυγή του Δήμου Αλεξάνδρειας, ενώπιον της 2ης Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.
3463/2006, και να ακυρωθεί η με αριθμό 11487/5.12.2017 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΕΑ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ.ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Ν....Γ.....ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΑΝ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ?ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ?ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΕΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ.ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ.ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ.ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΜΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΛΕΧΘΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια.Μαχαιρωματα πισω απο την πλατυ!!Ενας ελεγχος !

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΝ ΑΛΕΥΡΑ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ .ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ?ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ποτε δεν φταει ο καθε υπαλληλος οταν λειτουργει κατω απο πιεση και απειλες,οταν νιωθει το φοβο απο την διοικηση.Ερχεται η στιγμη ομως που επιλεγει το εντιμο η το ανεντιμο απεναντι σε καθε συναδελφο του.Ο καθενας ειναι η επιλογες που κανουμε.Αυτο εχουμε να δειξουμε στην διαπαιδαγωγηση των παιδιων μας.Η επιλογες που κανουμε για το συμφερον το ατομικο και την ζημια στους υπολοιπους για να περναμε καλα ατομικα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.ΚΡΙΤΗΡΙΑ. 1 ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ. 2 ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΨΕΥΔΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ. 3 ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 4 ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 5 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ 6 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Υ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝΕ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 69 ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΤΕΛΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 1/5/2019.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΛΕΥΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.ΑΝ ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η καταγγελία είναι εξαιρετικά σοβαρή. Επιπλέων δημιουργεί και θέμα ηθικής τάξης. Φρονώ πως είναι αδύνατον η υπάλληλος από δική τις πρωτοβουλία να συμπλήρωσε μία δήλωση του Νόμου και να αναφέρει γεγονότα που δεν συνέβησαν. Επομένως προφανώς κάποιος μεσολάβησε για αυτό το τερατούργημα. Επιπλέων το θεωρώ αδιανόητο μια υπάλληλος να καταφέρεται έστω και έμμεσα εναντίων συναδέλφων τις .Όμως επειδή εκεί στο Δήμο έχουν μεταφερθεί πρακτικές του Πρώην Δήμου Μελίκης τίποτε δεν είναι απίθανο. Πάντως είναι ντροπή για όσους χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους και επιπλέων πρέπει να γνωρίζουν ότι διαπράττουν ποινικό αδίκημα. Η γνώμη μου είναι ότι το θέμα με τον ένα ,η τον άλλο τρόπο πρέπει να διαλευκανθεί.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του Νίκου Σαρακατσάνου. Πήρε το λόγο να απαντήσει για κάτι που δεν γνώριζε. Βέβαια μπορεί να έχει υποχρέωση στο Δήμαρχο που από την ημέρα που ανέλαβε ο Γκυρίνης την γυναίκα του που είχε προσληφθεί ως καθαρίστρια ο Γκυρίνης την τοποθέτησε σε υπηρεσία γραφείου!! Αυτό δεν σημάνει όμως κύριε Νίκο στο βωμό του ρουσφετιού που σας έκανε ο Δήμαρχος θα πρέπει να ενέχεστε τις όποιες παρανομίες του και να είστε βασιλικότερος του Βασιλέως!!! Απορώ πωε θα δείτε τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δήμου. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6,10 Δεν ξέρεις αυτό που λένε στην εκκλησία? Τα καλά και συμφέροντα για την ψυχή μας. Δηλαδή για τον εαυτό μας. Ποιο ήτανε το αντάλλαγμα για την συμμετοχή του Σαρακατσιάνου στο ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη? Να τοποθετηθεί η γυναίκα του σε γραφείο από καθαρίστρια που σωστά την είχε τοποθετήσει ο Δημητριάδης, άλλωστε με αυτή την ιδιότητα προσελήφθη η σύζυγος του. Στην συνέχεια και αφού συμπλήρωσε την προϋπηρεσία έκανε και μια μετάταξη με τις ευλογίες του Γκυρίνη και όλα καλά. Επομένως ο Σαρακατσιάνος τώρα είναι στο ότι πετάει τρώγεται. Και για να μην ξεχνιόμαστε η σύζυγος του κυρίου αυτού είναι αδελφή του κ Νίκου Τάκη αυτού που είναι υποψήφιος πρόεδρος τις Νέας Δημοκρατίες στις εκλογές τις ερχόμενης Κυριακής. Είναι από αυτούς που θα εφαρμόσει την…… αξιοκρατία του Μητσοτάκη. Σαν δεν ντρεπόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος πάντων ποιοι μας διοικούν συμπολίτες μου? Είναι δυνατό να χρησιμοποιούν υπάλληλους εναντίων συναδέλφων τους? Τόσο ξεπεσμός? Τους σιχάθηκα με τα καμώματα τους , με την αναξιοπιστία τους, και με τις λοβιτούρες τους. Και αυτή η κυρία που όπως και αν λέγεται δεν ντρέπεται καθόλου ?τόσο ξεπεσμός? Δεν ξέρει ότι οι Δήμαρχοι έρχονται και φεύγουν αλλά με τους συναδέλφους τις θα περάσει τόσα χρόνια ακόμη? Μια συμβουλή αν θέλετε ακούστε την εσείς οι υπάλληλοι. Απομονώστε τους ρουφιάνους συναδέλφους σας αυτοί είναι γεννημένοι, όχι μαθημένοι για ρουφιανιές και κομπίνες. Απομονώστε τους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μόχλα βλέπω οι υπόλοιποι συνάδελφοι σου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα .Εγώ ως αναγνώστης τι συμπέρασμα να βγάλω? Δεν άκουσαν τίποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο? Μόνο λιβανιστήρια στο Δήμαρχο και την παρεούλα του διαβάζω. Και μιλάνε για ενημέρωση τρομάρα τους. Αλλά θυμάμαι και εκείνο το έργο με το Σπύρο Καλογήρου. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΑΡΗ ……ΣΥΧΑΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι προτού μιλαμε να βουτάμε τη γλωσσα στο μυαλο...Βλεποντας το δεντρο,χανετε το δασος...Ειναι ποτε δυνατον να πιστευετε οτι μια υπαλληλος μπορει να κινει τετοιες διαδικασιες!Με τι οφελος και απο ποιον;Απο εναν Δημαρχο που σβηνει!Κατι αλλο βρωμαει εδω!Αφηστε τις ειρωνιες και αναρωτηθείτε τι γίνεται;Για ποιο λογο παλι υπάλληλοι του Δημου διεκδικουν χρηματα;Δεν τους φτανει που χωρις τα καταλληλα προσοντα εχουν μια δουλεια;Κι αλλα θελουν;

Ανώνυμος είπε...

Πρωτόγνωρα πράγματα αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο μας. Διαβάζοντας την συγκεκριμένη καταγγελία αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών αναρωτιέμαι η Διοίκηση του Δήμου αποτελείτε μόνο από τον Δήμαρχο? Υπάρχουν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, που μάλιστα είναι και αξιόλογος δημόσιος υπάλληλος, αλλά και επιστήμονες ( Μπρουσκέλης, Δελιόπουλος, Ναλμπάντης, Μπασδεκόπουλος, Ισαάκ Χαλκίδης) αλλά και άλλοι καταξιωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, πως επιτρέπουν στο Δήμαρχο και σε υπαλλήλους να χρησιμοποιούν μεθόδους μαφίας? Όλοι οι είναι συνυπεύθυνοι για το κατάντημα αυτό και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Ανώνυμος είπε...

Τι ψαχνεις φιλε μου;Ολοι ιδιοι ειναι εκει μεσα!Και αντι οι πληγες σιγα σιγα να κλεινουν,ανοιγουν νεες οι υπάλληλοι του Δημου...Αλλα βρηκαν που τα κανουν!Θα ζητουσαν επι Δημητριαδη χρηματα οι αποφοιτοι Ιχθυοκαλλιεργειας που κατελαβαν θεσεις δημοσιου;Να διεκδικησουν περα απο χρηματα και καποιον να τους σκουπιζει τον ιδρωτα οταν εργαζονται...Όλοι καλοι ειναι εκει μεσα και μπηκαν με το θελημα του Θεου,οχι με ρουσφετι...και ειναι τοσο καλοι ανθρωποι που διεκδικουν χρηματα τα οποια εμεις θα τα δωσουμε απο την τσεπη μας,οχι ο Γκυρινης!