Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Επανέρχεται ο Μ. Χαλκίδης και δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος!!!

-Εγώ θα είμαι υποψήφιος, λέει ο νυν Νομάρχης Κ. Καλαϊτζίδης

ρεπορτάζ


Μια μακρόχρονη πολιτική, και όχι μόνο, φιλία δυο επώνυμων Ημαθιωτών φαίνεται να έχει άδοξο τέλος όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχω..... συλλέξει από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.
Ο Μ. Χαλκίδης και ο Κ. Καλαϊτζίδης οδεύουν ολοταχώς σε σύγκρουση η οποία  θα είναι "μετωπική" και θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις. 

Προ ημερών κυκλοφόρησε ένα σενάριο που αφορά στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 και το οποίο έφερε τον πρώην βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλη Χαλκίδη να ενεργοποιείται εκ νέου πολιτικά, ακριβώς μετά από πέντε χρόνια όταν τον Απρίλιο του 2012 είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί, ως υποψήφιος Νομάρχης Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Τζιτζικώστα. Αυτό το σενάριο βασίζονταν σε παραδοχές που και ο ίδιος ο πρώην βουλευτής έκανε ή άφηνε ανοιχτές.
Χτες το βράδυ τον συνάντησα και η ερώτηση ήταν ευθεία όπως και η απάντηση που πήρε αυτή η ερώτηση:
-Μιχάλη άκουσα ότι θα εμπλακείς ξανά στην πολιτική και μάλιστα ως υποψήφιος Νομάρχης το 2019. Ισχύει;
-Ναι ισχύει.
-Είναι ανακοινώσιμο ή το σκέφτεσαι;
-Είναι ανακοινώσιμο. Έκανα τις επαφές που έπρεπε και όλα έχουν κλείσει.

Όπως καταλαβαίνετε το σενάριο πλέον αρχίζει και μετατρέπεται σε μια πραγματικότητα, σε ένα γεγονός. Και επειδή έπρεπε το ρεπορτάζ να είναι ολοκληρωμένο συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον ίδιο τον Καλαϊτζίδη στο γραφείο του στο οποίο σημειωτέον πήγα για πρώτη φορά στα δυόμιση χρόνια που είναι Νομάρχης.
Είπαμε αρκετά και όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε για την εξέλιξη αυτή αλλά και για την δική του θέση για τις εκλογές του 2019. 

-Κώστα, θα είσαι ή όχι υποψήφιος το 2019; Θα είσαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης;
-Ναι, θα είμαι. Εγώ θα είμαι και κανένας άλλος.

Όπως έγραψα και πιο πάνω είπαμε αρκετά και ενδιαφέροντα παρασκήνια που συμπληρώνουν την ιστορία. Μια ιστορία που έχει χιλιοπαιχτεί στην ελληνική πολιτική σκηνή η οποία βρίθει από ίντριγκες, μαχαιρώματα, βυζαντινισμούς και πολιτικές δολοπλοκίες. Ωστόσο δεν είναι είναι δυνατόν να δημοσιποιηθούν διότι είχαν ένα χαρακτήρα ιδιωτικό. Το συμπέρασμα όμως το έβγαλα.

Συνεπώς, δυο χρόνια περίπου πριν την κάλπη των Περιφερειακών Εκλογών για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο εσωστρέφειας στη ΝΔ με πρωταγωνιστές έναν έμπειρο πολιτικό, τον Μ. Χαλκίδη και έναν πολιτικό που ναι μεν έχει μακρά θητεία στα της ΝΔ στο νομό πλην όμως ποτέ δεν συμμετείχε σε τέτοιες ιστορίες και κόντρες.
Έχουμε έναν Χαλκίδη που έχει πίσω του ιστορία ως βουλευτής της ΝΔ όπου είχε δείξει τις ικανότητές του και από την άλλη έχουμε έναν Καλαϊτζίδη που έφτιαξε ψηφοδέλτιο νίκης στην Ημαθία με τον Τζιτζικώστα "αντάρτη" το 2014, που σάρωσε στις κάλπες του νομού και με βάση την κομματική πεπατημένη διαθέτει το πλεονέκτημα, ηθικό και πολιτικό, να δικαιούται να διεκδικήσει εκ νέου την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο νομό μας.

Ωστόσο, επειδή οι αποφάσεις είναι ειλημμένες μοιραία θα γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμα σύγκρουσης στη ΝΔ χωρίς να είμαι σε θέση να προδικάσω αποτέλεσμα και νικητή. 
Άφησα τελευταίο τον νυν περιφερειάχη Απ. Τζιτζικώστα που κατά πως φαίνεται η δήλωσή του προχτές στη Βέροια ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνοχής ούτε πρόκειται να υπάρξει μεταξύ αυτού του ιδίου και της ομάδας της Ημαθίας δεν φαίνεται να ισχύει 100% και θα πρέπει να ξαναγίνει. Θα πρέπει να ξαναγίνει ίσως με πιο πειστικό τρόπο και με αναφορά στο 2019. Αλλά όπως εκτιμώ αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβεί εκτός κι αν ο Καλαϊτζίδης γίνει απαιτητικός και ζητήσει να καλυφθεί από τον αρχηγό του. Εκτός και αν ζητήσει εξηγήσεις από τον αρχηγό του που φέρεται να "έκλεισε" ήδη συμφωνία να τον αντικαταστήσει με άλλον.
Θα δούμε. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια και θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι στο παιχνίδι αυτό θα μπει όλη η ΝΔ είτε θέλει είτε όχι αφού τα πολιτικά συμφέροντα είναι πολλά και οι μνηστήρες για μια θέση στον πολιτικό ήλιο της ΝΔ είναι αρκετοί.....

*να σημειώσω ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε γίνει και τότε θέμα με το όνομα του Χαλκίδη για να ηγηθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ημαθία. Έγραψα και τότε για το θέμα πλην όμως η ΝΔ επέλεξε να στηρίξει Ιωαννίδη και όχι Τζιτζικώστα με αποτέλεσμα να μην προκύψει η υποψηφιότητα αυτή και να ηγηθεί ο Καλαϊτζίδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεξιός είμαι. Παλιάς κοπής πράγματα, άνοστα , αχρωμάτιστα δεν ψηφίζω.
Συνέχισε νδ την κατρακύλα σου. Μετά σε φταίει ο συριζας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΑΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΜΕΛΙΚΗ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΨΕ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ , ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΒΟΛΕΨΕ ΕΚΕΙ.