Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Παρέλαση υποψηφίων ΝΔ - Ο Κυριάκος χαμογελούσε σε όλους- Γιατί;

πηγή φωτ.: ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ
-Εαρινή σύναξη στελεχών και ο Μητσοτάκης ίδιος Κυριάκος

Όπως ίσως γνωρίζετε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στην Ημαθία την Κυριακή. Πήγε στη Νάουσα που είχε την επέτειο του Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια πήγε στην Βέροια όπου επισκέφθηκε μεταξύ των άλλων και την Βεργίνα.
Δεν θα υπεισέλθω στο πολιτικό τμήμα της επίσκεψης διότι πολύ απλά δεν είχε τίποτα το......
ιδιαίτερο. Ο Κυριάκος απλά επανάλεβε τον εαυτό του ζητώντας εκλογές που δεν φαίνονται στον ορίζοντα αφενός και δεν είναι στο χέρι του να τις επιβάλλει. Ωστόσο, αυτός τις ζητάει για να έχει λόγο και αιτία ύπαρξης και να μην ενταθεί κι άλλο η εσωστρέφεια στο κόμμα της ΝΔ της οποίας τα στελέχη βλέπουν ότι το διαρκές αίτημα για εκλογές έχει καταντήσει ...ανέκδοτο.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν η αφορμή για την μεγάλη Εαρινή Σύναξη των Στελεχών του κόμματος που φόρεσαν τα καλά τους, ξυρισμένοι και κομψοί έτρεχαν ξωπίσω του και διαγκωνίζονταν για μια φωτογραφία μαζί του. Για ακόμα μια φορά το σκηνικό επαναλήφθηκε με την έλευση ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος που βρίσκεται στον προθάλαμο της κυβερνητικής εξουσίας. Όλοι όσοι θέλουν να γίνουν βουλευτές ή να αναλάβουν κρατικό πόστο και βέβαια να απολαύσουν παχυλούς μισθούς και τα "γλυκά" της εξουσίας ήταν εκεί. Κύριοι μετά των κυριών τους, νεαρότεροι μετά των φίλων τους ήταν εκεί. Πρόσωπα και φάτσες καθόλα γνώριμες εδώ και δεκαετίες δίνουν πάντα το "παρών' σε τέτοιες καταστάσεις εγγράφοντας κομματικά ένσημα και υπενθυμίζοντας ότι είναι παρόντες, διεκδικούν θέση στον ήλιο της εξουσίας.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν αφορά βέβαια σε όλα τα στελέχη της ΝΔ. Σαφέστατα υπάρχει διαχωρισμός και αυτός μπορεί να γίνει εύκολα. Δεν αφορά η παραπάνω διαπίστωση στελέχη που έχουν διαρκή παρουσία και κινητικότητα στην Ημαθία και είναι πανταχού παρόντες κάθε μέρα, όλη μέρα και όλες τις μέρες του
μήνα εδώ και πολλούς πολλούς μήνες. Δεν αφορά για παράδειγμα η παραπάνω διαπίστωση την Ν. Καρατζιούλα που έχει λιώσει τις σόλες των παπουτσιών της σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ημαθίας. Λογικό ήταν να ήταν παρούσα στις εκδηλώσεις όπου ήταν ο Μητσοτάκης και μάλιστα φρόντισε να σταθεί διακριτικά σε μια απόσταση. Είναι γνωστό ότι η Καρατζιούλα στις εσωκομματικές στήριξε την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα ως όφειλε και αμέσως μετά τάχθηκε στο πλευρό του Κυριάκου. Καθαρή θέση χωρίς πολλές φωνές και κολπάκια.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν αφορά στον Καλαϊτζίδη που εκ της θέσεώς του είναι υπεύθυνος για τις τύχες του νομού και ήταν παρών στις εκδηλώσεις της Νάουσας με την θεσμική του ιδιότητα. Ούτε βέβαια αφορά στον βουλευτή της ΝΔ Βεσυρόπουλο που κι αυτός θεσμικά ήταν παρών στις εκδηλώσεις τόσο στη Νάουσα όσο και στη Βέροια. Ούτε αφορά τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Παλπάνα που λογικά στάθηκε δίπλα στον Μητσοτάκη στην εκδήλωση της Βέροιας στην Εληά.

Μητσοτάκης - Παλπάνας πηγή φωτ.: ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ
Αφορά όλους τους άλλους που με τον έναν ή άλλον τρόπο φρόντισαν δήθεν τυχαία δήθεν συγκυριακά να βρεθούν δίπλα στον Κυριάκο που τα είχε χαμένα και είχε φορέσει αυτό το χαμόγελο που σκοτώνει και δόστου οι φωτογραφίες που αμέσως ανέβαιναν στο facebook και είναι βέβαιο ότι θα κοσμούν στο εξής τα "ρεπορτάζ" των σάιτ που εργολαβικά αναλαμβάνουν την προώθηση των επιδιώξεων ενός εκάστου.

πηγή φωτ.: ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ
Θέλω να κλείσω αυτό το σημείωμα με την εικόνα του αξιολογημένου στελέχους της ΝΔ που ναι μεν πέρασε την αξιολόγηση του κόμματος αλλά ο καημένος βρίσκει τις πόρτες κλειστές, σφιγμένα στόματα που μετά βίας του λένε καλημέρα και προφανώς νιώθει τόσο μόνος και έρημος που κάθεται ως ξένο σώμα κολλητά στον τοίχο και παρακολουθεί τον Κυριάκο. Βέβαια, βρήκε κι αυτός την ευκαιρία να βγει μια φωτογραφία με το ίνδαλμά του στην Βεργίνα όπου κοιτάει με δέος τον πρόεδρο ο οποίος χαϊδεύει ένα αδέσποτο που συμπάθησε και το πήρε μαζί του. Το ρεπορτάζ δε λέει που το έβαλε. Αν το πήρε μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο ή αν το έβαλε στο πορτ μπαγκάζ...

-Να μην παραλείψω να σημειώσω ότι από τις εκδηλώσεις απουσίασε ο Κώστας ο Αυστραλός από το Κλειδί και μάλιστα η απουσία του σχολιάστηκε από το προεδρικό περιβάλλον. Θα πρέπει να είχε σοβαρότερη δουλειά ο Κώστας και δεν πήγε να δει το ίνδαλμά του.

Ά, ο Κυριάκος έδειξε ότι είναι και αθλητικός τύπος. Έκανε ότι έκαναν ο Καραμανλής και έσπασε το πόδι του, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας. Υποκρίθηκαν ότι ξέρουν μπάλα και έριξαν κανά δυο σουτάκια. Έτσι και ο Κυριάκος. Όλο πρωτοτυπία αυτός, ό,τι έκαναν οι άλλοι κάνει κι αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: