Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

video- "Φιλότιμη" η εκδήλωση του Σύριζα Αλεξάνδρειας αλλά ..... (σχόλιο)

Προχθές Σάββατο πήγα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύριζα Αλεξάνδρειας. Μια εκδήλωση στην οποία προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή- Προσωπική Υπόθεση". Ομολογώ ότι είχα αυξημένες προσδοκίες για το ντοκιμαντέρ και ότι προσγειώθηκα κάπως απότομα. Φιλότιμη η προσπάθεια που καταβλήθηκε για να φτιαχτεί το μιάμισης ώρας ντοκιμαντέρ πλην όμως τα.....
περισσότερα που είδαμε τα γνωρίζουμε χρόνια τώρα. Ωστόσο, αυτή η διαπίστωση δεν ακυρώνει επ ουδενί την προσπάθεια όλων των συντελεστών της ταινίας.

Η εκδήλωση "άνοιξε" με τοποθέτηση μέλους της τοπικής κομματικής οργάνωσης του Σύριζα, της κ. Φ. Ζαχαράτου, που αφενός αδίκησε το θέμα και αφετέρου ανέδειξε την επιφανειακή προσέγγιση του εν λόγω ζητήματος από την κυβερνητική παράταξη. Μια προσέγγιση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις προηγούμενες προσεγγίσεις όταν και τότε και σήμερα η αστυνομία παραμένει το φιλικότερο πεδίο δράσης της συμμορίας, βρίσκει εν δυνάμει συνεργάτες και πληφοροριοδότες, η αστυνομία κηνυγάει αντιφασίστες και τους συλλαμβάνει, η αστυνομία καλύπτει τις δράσεις της Συμμορίας και ανοίγει γραφεία στην επικράτεια. Η ομιλήτρια βρήκε χρόνο να παραπονεθεί για την κριτική που ασκείται από πρώην μέλη του Σύριζα και νυν της ΛΑΕ για την πολιτική στάση του κυβερνώντος κόμματος έναντι της Συμμορίας αλλά δε βρήκε λέξη να πει για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Μόρια, για τις συλλήψεις αντιφασιστών που συγκρούονται με τους φασίστες κλπ κλπ. Έκανε μια προσέγγιση κατά τη γνώμη μου άστοχη όταν είπε ότι η βία της Συμμορίας είναι "πολιτική" όταν είναι εξ ορισμού αποδεκτό από την αριστερά ότι ο φασισμός δεν είναι ξεχωριστή πολιτική πρόταση αλλά μια έκφραση του καπιταλισμού που γιγαντώνεται όταν υπάρχει οικονομική κρίση. Δεν είναι πολιτική βία ούτε η δολοφονία του Φύσσα ούτε του Λουκμάν μ΄ άλλα λόγια.
Δείτε το βίντεο της εισήγησης στο άνοιγμα της εκδήλωσης στο τέλος της ανάρτησης.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της Αλεξάνδρειας να απαντήσουν σε πολύ απλά ζητήματα. Δυο και κάτι χρόνια έκλεισαν στις κυβερνητικές καρέκλες και έδειξαν πρωτοφανή ατολμία, αδυναμία και άρνηση ακόμα να συγκρουστεί η κρατική εξουσία με τη ναζιστική οργάνωση η οποία συνεχίζει να λειτουργεί σα να μη συμβαίνει τίποτα. Η συμμορία συνεχίζει να ανοίγει γραφεία με την προστασία της αστυνομίας που πνίγει τη Βέροια στα χημικά είναι το τελευταίο περιστατικό που δείχνει χαρακτηριστικά τις επιλογές του Σύριζα.

Πάγιο αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος είναι να κηρυχτεί η ναζιστική συμμορία παράνομη και να κλείσουν όλα τα γραφεία- ορμητήρια που έχει στην επικράτεια. Για τον κυβερνητικό Σύριζα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ούτε καν το συζητάει. Δεν θέλω να μπω στην προσχηματική διάκριση των εξουσιών αλλά είναι κοινό μυστικό αν ήθελε ο Σύριζα να κυρηχτεί  η ΧΑ παράνομη θα βρισκότανε πρόθυμο δικαστήριο να το κάνει. Η μια εξουσία συμπληρώνει την άλλη και αυτό είναι κανόνας.

Ως κυβέρνηση ο Σύριζα βρέθηκε αντιμέτωπος με την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Θεωρώ ότι λειτούργησε ως ένα άκρως συστημικό κόμμα εντός της λογικής της ΕΕ. Υπήρξαν δράσεις κάποιων μελών του που όμως δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο. Οι πρόσφυγες ακόμα δεινοπαθούν, όχι εδώ στο 722, σε άλλα σημεία της χώρας. Δε θεωρώ ότι φταίει ο Μουζάλας. Ο συγκεκριμένος υπουργός υλοποιεί με άριστο τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης. Ο Σύριζα είναι υπόλογος και όχι ο Μουζάλας που δεν μπορεί να ελέγξει το πάρτι των ΜΚΟ με το ενωσιακό χρήμα, την επιλογή να κάνουμε γκέτο ενώ θα μπορούσαν οι πρόσφυγες να ενταχτούν στον αστικό ιστό σε ανοίκιαστα διαμερίσματα κλπ κλπ

Η συμμορία είναι εδώ και απειλεί όλους μας. Απειλεί τους αντιφασίστες που είναι στοχοποιημένοι από χρόνια. Όσο ο Σύριζα θα χρησιμοποιεί την συμμορία ως εργαλείο εκλογικής πίεσης προς τη ΝΔ τόσο η συμμορία θα φουσκώνει εκλογικά. Είναι επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει. Το είδαμε και με την καθόλου γραφική περίπτωση του ακροδεξιού ανερμάτιστου Σώρρα που κατάφερε και έκανε δίκτυο σε όλη τη χώρα.
Ας σταματήσουν οι κυβερνώντες να παίζουν με τη φωτιά και ας σκεφτούν αυτό που ακούστηκε στο ντοκιμαντέρ από τον αξιωματικό της αστυνομίας που είπε ότι το σύστημα κρατάει σε εφεδρεία την Συμμορία της Χρυσής Αυγής για να την χρησιμοποιεί όποτε νομίζει ότι θα του χρησιμεύσει. Ο νοών νοείτω και ουέ τω ανοήτω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: