Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

video- Η ημερίδα για την αναγκαιότητα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία- Οι εισηγήσεις των ομιλητών




Σε μια κατάμεστη από διευθυντές των σχολείων της πόλης και από μαθητές Γυμνασίων που ήταν μέλη των 15μελών έγινε η ημερίδα για την οδηγική ασφάλεια που διοργάνωσε η αντιδημαρχία Παιδείας της Αλεξάνδρειας χτες το.....
πρωί στην αίθουσα του δήμου.
Παρόντες στην αίθουσα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Καρατζιούλα και Θεοφ. Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Νάουσας, ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης κ. Σιμούλης, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Διον. Διαμαντόπουλος. Χαιρετισμό στην έναρξη της ημερίδας έκανε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης που συνεχάρη τον αντιδήμαρχό του Ισ. Χαλκίδη για την διοργάνωση και τόνισε ότι θα σταθεί και προσωπικά αρωγός στην προσπάθεια που ξεκινάει ο δήμος για συστηματική ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού από το αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας του δήμου.

Την εκδήλωση "άνοιξε" η διευθύντρια του αυτοτελούς τμήματος κ. Ραφαηλίδου και ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Ισ. Χαλκίδης με την δική του εισήγηση. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι η αρχή μιας κοπιώδους προσπάθειας που θα κάνει ο δήμος για να ενημερώσει τους μαθητές του δήμου σε συνεργασία με την αστυνομία και τους ειδικούς επιστήμονες του δήμου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της κ. Καρατζιούλα που εκπροσώπησε το Νομάρχη Κ. Καλαϊτζίδη και η οποία εστίασε στους θανάτους και τους παραπληγικούς που αφήνει πίσω του ένα τροχαίο. Χαιρετισμό έκανε και ο κ. Διαμαντόπουλος που εστίασε στον κομβικό ρόλο της διαπαιδαγώγησης της οικογένειας που λειτουργεί ως πρότυπο για τα παιδιά.

Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Αναγνώστου, αναπληρώτριας διευθύντριας του ΚΕΔΥ Ημαθίας, η οποία με μια άκρως περιεκτική και σε εντελώς διαφορετικό ύφος εισήγηση επισήμανε ότι μια βασική παράμετρος στην εμπλοκή των νέων στα τροχαία είναι η ίδια η εφηβεία που παρακινεί τους νέους να είναι παρορμητικοί. Επίσης εστίασε στην έλλειψη από την εκπαίδευση του μαθήματος οδηγικής συμπεριφοράς κλπ αναφέροντας παραδείγματα σε χώρες της ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ όπου τα μαθήματα αυτά αρχίζουν από το νηπιαγωγείο και φτάνοντας ο νέος στα 16 αξιολογείται και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρς τις νομοθεσίας των χωρών αυτών.

Είχε προηγηθεί η άκρως κατατοπιστική εισήγηση του υποδιοικητή της τροχαίας Βέροιας κ. Παραπούρα Ιωσ. που ανέφερε τα βασικά αίτια των τροχαίων με πρώτο και “καλύτερο” την μέθη, την παραβίαση του κόκκινου, την υπερβολική ταχύτητα και τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μη χρήση των ζωνών ασφαλείας αφανίζουν κάθε χρόνο ένα μεγάλο χωριό και αφήνουν πίσω τους μια μεγαλούπολη με τραυματίες.
Η εκδήλωση -ημερίδα ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις των ακροατών που ορισμένοι εξ αυτών ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση και συστηματική ενημέρωση σε γονείς και μαθητές.

Δείτε τα βίντεο από την εκδήλωση παρακάτω:














Δεν υπάρχουν σχόλια: