Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τι συμβαίνει με τις πινακίδες ΚΟΚ στον δήμο Αλεξάνδρειας;- Γιατί δεν υλοποιείται η σύμβαση;

-Εδώ και έναν χρόνο η διοίκηση του δήμου γνωρίζει και δεν ενεργεί. Γιατί;

Πάνω από ένα χρόνο έχουμε εντοπίσει ένα πρόβλημα στον δήμο Αλεξάνδρειας που αφορά τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη πινακίδων του ΚΟΚ, των πινακίδων δηλαδή που απουσιάζουν είτε από σταυροδρόμια είτε από δρόμους και προειδοποιούν τους εποχούμενους ώστε να έχουμε μια ασφαλή μετακίνηση για όλους. Το πρόβλημα αυτό ήταν σε......
γνώση τόσο του πρώην αντιδημάρχου τεχνικών έργων όσο και της διοίκησης συνολικά και μάλιστα οι πληροφορίες που έχω είναι ότι έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν στην προμήθεια των πινακίδων και στην τοποθέτησή τους. Ωστόσο, καμιά πινακίδα δεν τοποθετήθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχει το πρόβλημα, να συμβαίνουν τροχαία περιστατικά εντός της πόλης και να μην μπορεί να βγει άκρη.
Όταν είχα ρωτήσει τον πρώην αντιδήμαρχο για το θέμα αυτό η απάντησή του ήταν “δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτός που πήρε το έργο”. Εκτίμησα ότι υπήρχε μια πρόσκαιρη αδυναμία ή κάτι άλλο και θα λυνόνταν το όλο θέμα. Πέρασαν αρκετοί μήνες και χτες πληροφορήθηκα από αντιδήμαρχο ότι η αδυναμία αυτή συνεχίζει να υφίσταται και ότι η απόφαση της διοίκησης είναι να προχωρήσει σε ακύρωση της σύμβασης και στην ανάθεση σε άλλον προμηθευτή ώστε να λυθεί το μείζον πρόβλημα που αφορά στην ασφάλεια όλων μας.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος που συνομίλησα με πληροφόρησε ότι ο δήμος έχει την δυνατότητα, τόσο σε επίπεδο τεχνικό όσο και σε υποδομές ώστε να προχωρήσει από μόνος του στην κατασκευή πινακίδων ΚΟΚ και εφόσον συμβεί αυτό να εξοικονομήσει αρκετά μεγάλα ποσά.
Γεγονός είναι ότι αυτό το ζήτημα κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί. Και αυτή η στιγμή φρονώ ότι έφτασε. Καιρός για ενέργειες και αποφάσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΗ ΜΑΖΙ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΧΑΡΕΣ; ΓΚΥΡΙΝΗ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΞΑΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ ΣΠΑΣΕ ΑΒΓΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

σιγά τα ωά....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ;
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
ΠΟΙΟΝ ΚΑΛΎΠΤΕΙ;