Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το ΚΚΕ Αλεξάνδρειας άλλαξε "γραμμή"; Η στάση Αλευρά στο δημοτικό συμβούλιο- σχόλιο

-...δεν ασχολούμαστε με τα εσωτερικά σας αλλά πείτε μας τι γίνεται με Χαλκίδη και προέδρους που θέλει να αποκεφαλίσει, με τα "μαύρα", δεν ασχολούμαστε όμως με τα δικά σας...
-Φανταστείτε να ήθελε να ασχοληθεί!!!

Δεκαετίες τώρα οι βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και οι δήμαρχοί του και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται με υποστήριξη του κόμματος αυτού έχουν μια αρχή: δεν ασχολούμαστε με παραπολικά αλλά με την.....
ουσία της πολιτικής.
Αυτή την αρχή παραβιάζει συστηματικά ο δημοτικός σύμβουλος της Αλεξάνδρειας, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Αλεξάνδρειας Χρήστος Αλευράς που παρά την μακρόχρονη θητεία του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι είναι ανεπείδεκτος μαθήσεως. Θα ήταν ευχής έργον βέβαια να παραβιάζει τον λεγόμενο "αστικό πολιτισμό" όταν η θεσμική του δράση θα έφερνε κομματικά και εκλογικά οφέλη πλην όμως το κομματικό ταμείο παραμένει ισχνό και η αίγλη του ΚΚΕ απαξιώνεται με τις συμπεριφορές του.

Η κριτική αυτή δεν έχει να κάνει με προσωπικές κόντρες ούτε με υστεροβουλίες. Την υποψηφιότητα τόσο του Αλευρά όσο και όλων των κομματικών υποψηφίων στο δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και στην Ημαθία πρόβαλα επί τριάντα χρόνια χωρίς κανένα αντίτιμο, χωρίς να πάρω ευρώ. Όπως βέβαια έκανα όλα αυτά τα χρόνια και το κόμμα του ΣΥΝ και μετέπειτα του Σύριζα. Τόσο στις δημοτικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές. Για να ξέρουμε τί λέμε και γιατί το λέμε.

Ο Αλευράς λοιπόν χτες, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας παρά το γεγονός ότι τα θέματα που αναδείχτηκαν στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία του έδιναν την "χρυσή" ευκαιρία να κάνει παιχνίδι υπέρ του κόμματος που τον στήριξε και τον τίμησε ως υποψήφιο δήμαρχο επέλεξε να φλερτάρει με τον λαϊκισμό και την παραπολιτική. Ναι, υποβίβασε το επίπεδο ενός κομμουνιστή αιρετού ρωτώντας δήθεν αφελώς, δήθεν ενδιαφερόμενος αν οι σχολικές επιτροπές του δήμου θα αποκεφαλιστούν, αν ο αντιδήμαρχος Χαλκίδης παίρνει "μαύρα" κλπ απαπαράγοντας στην ουσία τα όσα απαράδεκτα ισχυρίστηκε ένας δημοτικός σύμβουλος που βρίσκεται σε πολιτική απόγνωση και ψάχνει (;) να βρει ευκαιρία να φύγει από την παράταξή του αλλά βέβαια δεν φεύγει.

Ο Αλευράς στήριξε το αίτημα των συμβασιούχων της καθαριότητας και καλά έκανε. Πρότεινε ψήφισμα γραμμένο στην κομματική γλώσσα και καλά έκανε. Έτσι έπρεπε να κάνει άλλωστε. Η κριτική του ΚΚΕ δεν είναι μονοσήμαντη αλλά πολύπλευρη. Στόχος του ΚΚΕ δεν είναι μόνο ο Σύριζα αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικές που εφάρμοσαν έχουν ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση του λαού και την ομηρία των εργαζομένων. Πολύ σωστά έκανε

Πήγε να επαναλάβει το ίδιο στο θέμα με την Πυροσβεστική και πολύ ορθά έκανε. Κακώς δεν άσκησε πιο σκληρή κριτική τόσο στον δήμαρχο Γκυρίνη όσο και στους άλλους αλλά και στον παρακαθήμενό του Σπυρίδη του Σύριζα ότι αυτοί φταίνει που οι πυροσβέστες μετακινούνται και η Αλεξάνδρεια μένει χωρίς προσωπικό. Έπρεπε να είναι ακόμα πιο σκληρός και επιθετικός.
Αμέσως μετά όμως βρήκε τον εαυτό του. Του αρέσει φαίνεται το παραπολιτικό και η ατάκα και άρχισε να ρωτάει με ύφος "Μάρθας Βούρτση" που κλαίει από έγνοια για το καλό του δήμου "γιατί μαλώνει ο Κυτούδης με τον Χαλκίδη";, "Γιατί αποκεφαλίζονται οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών;", "παίρνει μαύρα λεφτά ο Χαλκίδης;". Σκέτο μεσημεριανό ο Αλευράς και όλα τα προηγούμενα και το επίπεδο ενός κομμουνιστή δημοτικού συμβούλου πήγαν περίπατο. Και μετά έφτασε το κερασάκι. Κάνει ερώτηση στον Γκυρίνη επικαλούμενος στοιχεία που του είχε δώσει ο ίδιος ο δήμαρχος την προηγούμενη μέρα και μάλιστα είχε φύγει και ικανοποιημένος απο την ενημέρωση που είχε. Επικαλέστηκε λοιπόν στοιχεία που όπως είπε ο δήμαρχος τα παραποίησε και μάλιστα εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός αυτό. Ο Γκυρίνης όταν το έλεγε αυτό είχε ένα ύφος που θα μπορούσες να το πεις ως ορισμό της απογοήτευσης.
Τι είπε ο Αλευράς; Ότι αυτή η περιβόητη μελέτη για την ΟΧΕ πληρώθηκε πιο ακριβά από  ό,τι πλήρωσε η Νάουσα για παράδειγμα. Τι κι αν το γραφείο που έκανε τη μελέτη για την Αλεξάνδρεια συμφώνησε να πληρωθεί άμα ενταχθεί το έργο; Ο Αλευράς παρά το γεγονός ότι του το είχε πει ο Γκυρίνης κατά τη συνάντηση που είχαν το προηγούμενο πρωινό, στην συνεδρίαση είπε άλλα. Γιατί; Προφανώς αρέσκεται στην παραπολιτική και στις τακτικές φίλων του δημοσιογράφων που του πλέκουν ύμνους και δάφνες και που συχνά πυκνά γράφουν ψέματα και ανακρίβειες. Μικρός είναι ο τόπος και γνωριζόμαστε.

Και δεν περιορίστηκε σ΄ αυτό αλλά συνέχισε ακάθεκτος βάζοντας και με υποκριτικό τρόπο την υποσημείωση ότι "εμείς δεν ανακατεύομαστε στα εσωτερικά σας!!! Φανταστείτε να ήθελε να ανακατευτεί κι όλας τί θα έλεγε. Απορίας άξιον είναι πάντως γιατί δεν ρώτησε τον Κυτούδη να τον ενημερώσει και να κάνει αναλυτική τοποθέτηση.

Τέτοιες πρακτικές παραπολιτικού τύπου είναι προφανώς ξένες προς την πολιτική κουλτούρα του ΚΚΕ. Εκτός και αν στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε προ ημερών πήραν τέτοια απόφαση. Να μετατρέψουν τον πολιτικό τους αγώνα σε πρωινάδικο πράγμα βέβαια που δεν το πιστεύω.

Βέβαια, τόσο ο Αλευράς όσο και οι άλλοι σύμβουλοι που έχυσαν μαύρο δάκρυ για το "χαμένο πρόγραμμα" κουβέντα δεν είπαν για την ουσία της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο δήμος σχετικά. Μια ανακοίνωση που απευθύνονταν βέβαια σε ένα συγκεκριμένο μέσο (στο alexanriamou.gr) αλλά περιείχε πληθώρα στοιχείων που στοιχειοθετούσαν το πως και το γιατί του έργου, τις προϋποθέσεις ένταξης και βέβαια ξεκαθάριζε ότι δεν ήταν προϋπόθεση καμιά σύμπραξη με το Επιμελητήριο για να αξιολογηθεί και να εγκριθεί. Είτε δεν την διάβασαν την ανακοίνωση, που δεν το πιστεύω, είτε τη διάβασαν αλλά επέλεξαν να την αγνοήσουν και ασχοληθούν με ...άλλα.
Είπαμε, ο καθένας κρίνεται καθημερινά και αυτή η κριτική που κάνω εγώ έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και ουδόλως είναι προσωπική αντιπαράθεση. Ως πολιτικά στελέχη θα υπόκεινται σε κριτική όπως και αυτοί προβαίνουν σε κρίσεις και αποφάσεις για όλους και για όλα. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι αναρτήσεις σου είναι όμοιες με αυτές του Κυβερνητικού εκπροσώπου.