Κυριακή 5 Απριλίου 2015

VIDEO- Δεν γίναμε σοφότεροι από την χτεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια - Τι είπαν Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης, Λαπαβίτσας

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας και γέμισε την αίθουσα του δήμου χτες....
βράδυ στην ανοιχτή εκδήλωση που έκανε με την παρουσία των βουλευτών του νομού και οι οποίοι μίλησαν για την ως τώρα κοινοβουλευτική τους δράση και παρουσία. Ωστόσο, δεν έγιναν σοφότεροι από αυτά που άκουσαν διότι όλα όσα ειπώθηκαν ήταν γνωστά και συνεπώς χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό που δεν απαντήθηκε είναι αν θα συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική που πιθανόν να βαφτιστεί κάπως αλλιώς, αν θα γίνει ρήξη με τους δανειστές και τί ακριβώς θα σημαίνει για το λαό, αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αντίδρασης κλπ

Κοινό χαρακτηριστικό των τριών βουλευτών είναι διαπίστωσή τους ότι έχουν πέσει στα βαθιά και ότι τους χρειάζεται χρόνος για να εγκλιματιστούν, να δικτυωθούν ώστε να  γίνουν αποδοτικοί. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν ήδη οι πρώτες δυσαρμονίες και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν με κομψό θα έλεγα τρόπο στην χτεσινή διαδικασία.

Η αναφορά σε τοπικά θέματα εστιάστηκε στο ότι η κυβέρνηση πήρε την πολιτική απόφαση να λειτουργήσει η ΕΒΖ στο Πλατύ και αυτό, κατά την άποψή τους, είναι μεγάλη επιτυχία η οποία σηματοδοτεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της "παραγωγικής ανασυγκρότησης".  Ήταν μια απόφαση δύσκολη αλλά επιβεβλημένη, είπαν όλοι τους.
Αναφορά έγινε και στο εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων προς την Ρωσία και τόνισαν ότι ευελπιστούν πως η επίσκεψη Λαφαζάνη την προηγούμενη βδομάδα και η επίσκεψη Τσίπρα που θα γίνει στις 9 Απριλίου θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες και θα άρει η Ρωσία το εμπάργκο στα ροδάκινα. Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισαν, θα ακολουθηθεί μια άλλη πορεία εξαγωγών που όμως θα είναι πιο κοστοβόρα.
Οι βουλευτές αναφέρθηκαν στο Τελωνείο (Καρασαρλίδου) που πρέπει να γίνει στην Κουλούρα, στην επανέναρξη των έργων στον δρόμο Πατρίδα- Σκύδρα (Λαπαβίτσας), στην αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί ο ΧΑΔΑ Νησελίου (Ουρσουζίδης).

Βέβαια, και οι τρεις βουλευτές τόνισαν ότι στο δίμηνο που πέρασε ήδη έχουν γίνει βήματα κοινοβουλευτικού έργου που είναι σημαντικό. Η ψήφιση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση αν και λειψός όσον αφορά στην χρηματοδότηση είναι πλέον νόμος του κράτους παρά το γεγονός ότι αποτελούσε "μονομερή ενέργεια" έναντι των δανειστών.
Επίσης, ο νόμος για τις εκατό δόσεις στις οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία κρίθηκε ως ικανοποιητική εξέλιξη παρά τις δικαιολογημένες ενστάσεις του Γ. Ουρσουζίδη που διαπίστωσε και συνέγραψε τροπολογία με βελτιώσεις του διότι, όπως προέβλεψε, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Τέλος, για ακόμα μια φορά ο Κ. Λαπαβίτσας αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ασφυκτική. Οι δανειστές θέλουν να γονατίσουν την κυβέρνηση και να εφαρμόσουν πολιτική μνημονίου στη χώρα μας. "Αυτό δεν πρόκειται να περάσει από την κοινοβουλευτική μας ομάδα" είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, αναφέρθηκε και στο σενάριο της ρήξης - σύγκρουσης με τους δανειστές που ακολουθούν το μαρτύριο της σταγόνας έχοντας κλείσει την στρόφιγγα της χρηματοδότησης με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να έχει σκουπίσει όλα τα διαθέσιμα χρήματα για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

-Δείτε τα βίντεο από την χτεσινή εκδήλωση και σε άλλες αναρτήσεις θα επανέλθω με αναλυτικό σχολιασμό των τοποθετήσεων των τριών βουλευτών.














Δεν υπάρχουν σχόλια: