Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ο Γ. Ουρσουζίδης, οι 100 δόσεις και η σίγουρη αποτυχία του μέτρου - Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο

Πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας διοργάνωσε μια εκδήλωση με την παρουσία των τριών βουλευτών του όπου παρουσιάστηκε η έως τώρα κοινοβουλευτική τους δράση αλλά και το κυβερνητικό έργο.
Όλα όσα ακούστηκαν ήταν αρκούντως σοβαρά. Εγώ εστίασα σε ένα ζήτημα που....
ομολογουμένως αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου αλλά και όσων ζουν στην χώρα μας. Τον νέο νόμο για την ρύθμιση των οφειλών μας σε εκατό δόσεις.

Άκουσα λοιπόν από τον βουλευτή Γ. Ουρσουζίδη να λέει με παρρησία ότι ο νόμος που ψηφίστηκε έχει κενά και ούτε λίγο ούτε πολύ θα είναι ατελέσφορος. Ο νέος βουλευτής έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ και μάλιστα επισήμανε ότι ο ίδιος αλλά και άλλοι συνάδελφοί του θα κάνουν παρέμβαση ώστε να αλλάξει επί τα βελτίω. Το πρόβλημα λοιπόν υπάρχει και είναι σοβαρό. Το γνωρίζουν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κλήθηκαν να ψηφίσουν έναν νόμο που είναι αν μη τι άλλο άδικος και ατελέσφορος όσο και οι συμπολίτες που καλούνται να ενταχθούν σ΄ αυτή την περιβόητη "ρύθμιση" γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορέσουν να την ικανοποιήσουν συνολικά.

Και εξηγούμαι. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας τόνιζε σε κάθε ευκαιρία ότι οι οφειλές όλων των φυσικών προσώπων τόσο στο δημόσιο (ΔΟΥ), στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στους ΟΤΑ κλπ θα προστεθούν και συνολικά θα εξεταστούν κατά περίπτωση από επιτροπή κατά τόπους με το ισχυρό κριτήριο της οικονομικής κατάστασης ενός εκάστου. Ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός είχε πει ότι θα κληθεί ο κάθε οφειλέτης να πληρώσει το πολύ το 30% του συνολικού του εισοδήματος για όλες τις οφειλές του διότι πρέπει να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια.

Ωστόσο, αυτός ο νόμος των "100 δόσεων" καμιά σχέση δεν έχει με όσα προεκλογικά είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια καμιά σχέση δεν έχει με την περιβόητη "σεισάχθεια" που είχε ειπωθεί και πάλι από κεντρικά στελέχη του κόμματος προεκλογικά και τα οποία εστίαζαν στα πανωτόκια και στις προσαυξήσεις που έκαναν τις οφειλές όλων μας να είναι τόσο μεγάλες που ...τρομάζεις.

Λοιπόν, ο νόμος που ισχύει δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους μη έχοντες, από τους μικρομεσαίους που μπήκαν στην εξαθλίωση, από τους συμπολίτες εκείνους που αδυνατούσαν να πληρώσουν 500 ευρώ το μήνη ΤΕΒΕ και τώρα καλούνται να πληρώσουν 600 ευρώ το μήνα μόλις μπουν στην ρύθμιση.
Πήγαν "περίπατο" τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ που είναι για χρόνια ανασφάλιστοι και σήμερα καλούνται να κάνουν ρύθμιση για το σύνολο του ποσού που οφείλουν και στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ποσό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενώ είναι εκτός συστήματος εδώ και χρόνια. Δηλαδή, καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι τα γνώριζε όλα αυτά αλλά ακολούθησε την πεπατημένη.

Λοιπόν, ο Γ. Ουρσουζίδης επειδή ζει στην πιάτσα και έχει επαφή με τους συμπολίτες γνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα και έχει άποψη. Αυτό προσμετράται στα θετικά του. Εγώ θα τον ήθελα περισσότερο δυναμικό και αποφασιστικό ώστε να μπορέσει να πετύχει το αυτονόητο, να μην επιτρέψουν να ψηφιστούν τέτοιες αηδίες, τέτοια μέτρα ανεφάρμοστα και όχι να τα ψηφίσει και ο ίδιος αλλά και όσοι είχαν την ίδια μ΄ αυτόν άποψη. Με τέτοιες πολιτικές και αποφάσεις γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει αντιμέτωπος με την μεσαία τάξη που πασχίζει να επιβιώσει, να ανασάνει....
Και η αποστολή μιας κυβέρνησης σωτηρίας που βαυκαλίζεται ότι ηγείται ο Τσίπρας θα πρέπει να έχει ως πρώτο στόχο την επιβίωση του φτωχού και του αδύναμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: