Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ αποκλειστικό - Με απόφαση του Μιχελάκη νέος Πολιούχος στην Αλεξάνδρεια / Διαβάστε το σκεπτικό


Με έκτακτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο Υπουργός Εσωτερικών σε συνεργασία και μετά την σύμφωνη γνώμη του Αρχιεπισκόπου ανακηρύσσει τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Αθανάσιο Κούγκα σε πολιούχο της Αλεξάνδρειας με την ευκαιρία της σημερινής ονομαστικής εορτής.


Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του δήμου και ιδιαίτερα της εκκλησίας της Παναγίας στην Αλεξάνδρεια θα χτυπούν χαρμόσυνα, οι παπάδες θα υμνούν τον Αντιδήμαρχο και θα απευθύνουν ικεσίες στον Θεό για μακροημέρευση και...
συνεχείς νίκες στις εκλογές.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχελάκης στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Πολιούχο της Αλεξάνδρειας Αθανάσιο Κούγκα αναφέρει ότι λόγω φόρτου εργασίας των υπηρεσιών του υπουργείου δεν προβλέφθηκε για φέτος να γίνεται μαθητική παρέλαση αλλά λέει ότι αυτή η παράλειψη θα διορθωθεί από την επόμενη χρονιά.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Υπουργείου αναφέρεται ότι οδηγήθηκε στην επιλογή αυτή διότι ο Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται και μάλιστα ορκίζεται κι όλας ότι αν και ο Δημητριάδης ως δήμαρχος έχει να παρουσιάσει μηδενικό έργο, στις εκλογές όμως θα πιάσει το Θεϊκό ποσοστό του 80%. Ο κ. Μιχελάκης μόλις το πληροφορήθηκε απόρησε που ένας δήμαρχος της ΝΔ και άκρως μνημονιακός αντί να καταποντιστεί θα "χτυπήσει" ποσοστό Τσαουσέσκου και αμέσως απευθύνθηκε στον ειδικό και επί της γης εκπρόσωπο του Θεού αφού πείστηκε ότι πρόκειται για θαύμα. 
Έτσι λοιπόν απευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να ερμηνεύσει το φαινόμενο που τέσσερις μήνες πριν ο Πολιούχος πλέον Κούγκας αναφέρει μετά βεβαιότητας. Ο Αρχιεπίσκοπος αφού ζήτησε μια εύλογη προθεσμία για να επικοινωνήσει με τον Θεό αποφάνθηκε ότι η περίπτωση είναι άκρως ειδική και ότι ο Θεός έβαλε το χέρι του.

Ο κ. Μιχελάκης έδωσε εντολή να συναχτεί αμέσως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να δημοσιευτεί αμέσως στο ΦΕΚ που σας παρουσιάζουμε. Στο εξής λοιπόν η πόλη της Αλεξάνδρειας θα γιορτάζει δυο φορές. Τη μια τον Δεκαπενταύγουστο όπως πάντα και από φέτος και του Αγίου Αθανασίου.

Χρόνια πολλά λοιπόν στον "Πολιούχο" της Αλεξάνδρειας Αθανάσιο Κούγκα για την σημερινή ονομαστική εορτή του. Να είναι πάντα γερός.

ΥΓ: Όσοι φανατικοί χριστιανοί και λοιποί θρησκόληπτοι ενοχλήθηκαν από το αστείο να τους πω ότι το δικαίωμα στη σάτιρα είναι αναφέρετο. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αξιολογήσουν αν η σάτιρα είναι πετυχημένη ή όχι.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην βάζεις τέτοιες ιδέες διότι αυτά τα φαντάσματα του σκοταδισμού που μας κυβερνούν μπορεί να το πάρουν στα σοβαρά. Και δεν χρειαζόμαστε άλλους Αγίους με νύχια γαμψά, αρκετούς έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΙΟΣ.
θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ.
ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΖΩΗ;

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ άδικη την απόφαση του Μιχελάκη. Κανονικά έπρεπε να έχουμε δύο πολιούχους, τον Άγιο Φώτη Δημητριάδη, και τον Άγιο Χαράλαμπο Γκιόνογλου. Ο μεν πρώτος για την προσφορά του στο τόπο, αλλά και για το λόγο που έχει απαγγέλει αναρίθμητες φορές στην Εκκλησία το Πάτερ Υμών, αλλά και το Πιστεύω, ο δε δεύτερος για το θεάρεστο έργο που προσέφερε στους πολίτες τις πόλης μας, όπως τους δρόμους με το καλντερίμι , τα κενοτάφια στους ίδιους δρόμους , τα φλογισμένα πλακάκια κίνας, αλλά και την στήριξη του στις εκλογές του στον Δημητριάδη. Αν δεν τα βλέπει αυτά ο Μιχελάκης , τα βλέπει ο Θεός και θα τα διορθώσει!! Υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε ο Άγιος που έχεις στην φωτογραφία δεν μοιάζει τον Κούγκα, αυτός στη φωτογραφία μοιάζει τον Τσοχατζόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου διάβασα ότι άρχισαν οι προετοιμασίες για το καρναβάλι τις Μελίκης. Μήπως γνωρίζεις ποιος θα είναι ο Βασιλιάς καρνάβαλος?

Ανώνυμος είπε...

Φήμες που κυκλοφορούν ευρέως, αναφέρουν πως ο νέος εν ζωή Άγιος αποφάσισε να αποσυρθεί στο όρος προκειμένου να σωθεί η ψυχή του, αλλά και να ξεκινήσει αγώνα ενάντια στον Εφραίμ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντος, καλού-κακού θυμιάτισα σπίτι , γραφείο, γκαράζ διότι τώρα τελευταία πολλοί καλικάντζαροι κυκλοφορούν στον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπεριληφθεί στο ΦΕΚ και το καφενείο του Πλασταρά ως ιερός τόπος.
Ο άγιος θέλει το ησυχαστήριο για να διαλογίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΌΛΟΙ ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΈΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ.