Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ 6 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ» / Λ. Κιοσέογλου

του Λ. Κιοσέογλου*
Ο ΜΥΘΟΣ 

Εαν μια κυβερνηση-οπως η υπαρχουσα της τελειωτικης καταστροφης- εχει σκοπο να εξαπατησει μεγαλο κομματι του λαου χρησιμοποιωντας την λογικη των αριθμων στην οικονομια, τοτε η ΔΗΘΕΝ επιτυχια ''πρωτογενους πλεονασματος'' ειναι πεδιο δοξης λαμπρο σε μια χωρα-σαν την Ελλαδα-με ποσοστα ανεργιας που μονο χωρες σε...
ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εχουν.

 Φυσικα και οι τεχνοκρατες της τροικας ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ κανουν πως δεν καταλαβαινουν οτι επιτηδεια και καιροσκοπικα-αγοραζοντας πολιτικο χρονο- επαναλαμβανεται το φιασκο των ''greek statistics'' και κανουν πλατες στην κυβερνηση. Δικαιολογουνται ομως εστω και λιγο οι...
πανηγυρισμοι της κυβερνησης για πλεονασμα 2,778 δις ευρω το 2013; Απο τα στοιχεια του γενικου λογιστηριου του κρατους προκυπτει μια εντελως  διαφορετικη εικονα: 

ΟΙ 6 ΑΛΗΘΕΙΕΣ 

 -Ποσό υψους 1,529 δις ευρω αποτελείται από την μεταφορά αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων απο τις κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες- αποτέλεσμα που δεν προέρχεται από την ''χρηστή'' εσωτερικη διαχειριση, ουτε διασφαλιζεται η επαναληψιμοτητα του. 

 -Δαπάνες ύψους 255 εκατ ευρω για την υλοποίηση του προγραμματος δημοσιων(;)επενδυσεων δεν εχουν αποδοθεί στους δικαιουχους, παροτι εισπραχθηκαν κανονικα απο τα κοινοτικα ταμεια. 

 -Επιστροφες φορων υψους 24 εκατ ευρω δεν εχουν καταβληθει. 

 -Πολυτεκνικα επιδοματα υψους 220 εκατ ευρω, καθως και ποσο 550 εκατ ευρω που αφορα επιδοματα θερμανσης,ενισχυσεις προς τις οικονομικα αδυναμες ομαδες και την επιχορηγηση προς το ασφαλιστικο κεφαλαιο αλληλεγγυης  γενεων, δεν εχουν επισης αποδοθει. 

 -Ποσό ύψους 889 εκατ ευρώ για καταναλωτικές δαπάνες υποχρεώσεων του δημόσιου παρακρατούνται,παροτι έχουν πιστοποιηθει απο τις αρμοδιες αρχες. 

 -Επιχορηγήσεις ύψους 191 εκατ ευρω που ρυθμίζουν την λειτουργία και την ιδια την ύπαρξη ζωτικών φορεων και οργανισμων, επισης δεν εχουν αποδοθει. Αν συνυπολογισουμε οτι οισυγκεκριμενες δρασεις και αποδοσεις ειχαν θεωρητικα τακτοποιηθει, καταληγουμε με εναν ευκολο υπολογισμο οτι αντι για πλεονασμα ο προυπολογισμος θα παρουσιαζε στην πραγματικοτητα ΕΛΛΕΙΜΑ 980 εκατ ευρω! 

 Αυτά προς αποκατάσταση της αληθειας-και για όσους λιγους εναπομειναντες  μνημονιακους κομπάρσους  επιμένουν να υποστηρίζουν οτι τα διαδοχικα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ήταν η ΜΟΝΗ λυση και εφεραν ''αποτελεσματα''. Κι επειδή ΟΛΑ και ΟΛΟΙ κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, το πράγμα φωνάζει απο μονο του. 


 *μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την Αυτόνομη Παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια: